Dva telefona i jedna linija

poruka: 3
|
čitano: 8.319
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Dva telefona i jedna linija

Dobio sam novi router od T-Coma, točnije ZTE ZXDSL 931VII. Pošto živim u kući, na donjoj etaži sam odlučio sprovesti još jedan telefon.

Dva telefona koja imam dakle, spojio sam u jedan telefonski razdjelnik, a izvod iz njega sam spojio u router.

Oba telefona rade kod dolaznih poziva i oba telefona rade kod odlaznih poziva, s tim da jedan drugoga svaki put isključuju kada se jedan od 

njih dvojice prvi javi. 

Zanima me da li postoji ikakav način da ta dva telefona komuniciraju jedan između drugoga, tako da mogu zvati donji stan unutar kuće?

Da li se to može softverski riješiti u setupu routera? 

U prilogu sam uploadao shemu spajanja da se lakše vidi situacija o kojoj govorim.

Shema spajanja Shema spajanja
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Dva telefona i jedna linija
franjoslav kaže...

Dobio sam novi router od T-Coma, točnije ZTE ZXDSL 931VII. Pošto živim u kući, na donjoj etaži sam odlučio sprovesti još jedan telefon.

Dva telefona koja imam dakle, spojio sam u jedan telefonski razdjelnik, a izvod iz njega sam spojio u router.

Oba telefona rade kod dolaznih poziva i oba telefona rade kod odlaznih poziva, s tim da jedan drugoga svaki put isključuju kada se jedan od 

njih dvojice prvi javi. 

Zanima me da li postoji ikakav način da ta dva telefona komuniciraju jedan između drugoga, tako da mogu zvati donji stan unutar kuće?

Da li se to može softverski riješiti u setupu routera? 

U prilogu sam uploadao shemu spajanja da se lakše vidi situacija o kojoj govorim.

Neće to funkcionirati tako kako si zamislio. Da bi to radilo, moraš uzeti telefon sa dvije slušalice, kao npr. http://www.panasonic.com/hr/consumer/telefoni/dect-telefoni/kx-tg2512fxt.html

Onda ta dva telefona komuniciraju preko zajedničke baze i mogu se međusobno povezivati. Ili ti treba nekakva manja tel.centrala koja će ti omoguciti komunikaciju između 2 telefona.

Treat your password like your toothbrush. Dont let anybody else use it, and get a new one every six months. ~Clifford Stoll
17 godina
Re: Dva telefona i jedna linija
Možeš konfigurirati navedeno na routeru. Na FXS2 port nakucas isti broj kao sa FXS1 porta i dodjelis im ekstenzije tipa 101 i 102. Medjusobno razgovarate preko ekstenzija. Funkcionira kao mini centrala (testirano na TG782 ali sve je to na istu shemu).
Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice