Bnet wireless očajna brzina

poruka: 6
|
čitano: 9.489
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Bnet wireless očajna brzina

Ne znam u čemu je stvar, ali ne mogu dobiti neku normalnu brzinu wi-fi veze putem bnetovog routera. Na desktop računalu sve radi kako treba, imam vezu od 50/10 mbps i uvijek su download i upload maksimalne brzine, speedtest to potvrđuje. Međutim, kad se spojim putem mobitela (bilo kojeg, nije dakle stvar u samo jednom mobitelu) dobivam mizerne brzine. Pokrenuo sam speedtest na mobitelu i dobio rezultat 2,87 mbps download i 1,68 mbps upload.

Je li moguće da je nešto u postavkama routera pogrešno namješteno? (btw kako da se uopće spojim na postavke routera, ono što piše na stranicama bneta kod mene ne funkcionira, ne prihvaća password)

Ne pada mi na pamet zašto bi se ovo događalo ako konstantno imam dobru vezu na desktopu, bez pucanja i oscilacija. Router je Technicolor, a smetnje nemaju veze ni sa zidovima, jer brzina je ista čak i ako sam metar udaljen od routera, u istoj prostoriji.

Unaprijed hvala na odgovorima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Bnet wireless očajna brzina

Neznam koji je to ruter ali normalno je da na kablu imaš punu brzinu jer nemože imati nikakve smetnje za razliku od wifi kod kojeg brzina ovisi o preprekama, smetnjama drugih wifi korisnika i postavkama ako nisu dobro podešene.

Za ulaz u postavke rutera bi morao dobiti sa papirima za spajanje i ugovorom od Bnet-a ili ako slučajno nema zovneš na besplatni broj njihovu službu za korisnike.

Trebaš provjeriti postavke  snage , "mod" npr. moralo bi biti "B,G,N" i ako ima ograničenje po korisniku za max. download/upload.

Možda se ovdje javi još netko tko ima navedeni ruter sa više informacija da ti pomogne.

Bnet kao i ostali provajderi su odgovorni samo za isporučenu brzinu podataka što vidiš na LAN kablu a za wifi ne, pa su neki korisnici  kupovali svoje wifi rutere i spajali u "bridge" na njihov ruter

13 godina

Moguće je da nisi pročitao što sam napisao ili ti je promaklo, ali nikakvih prepreka nema. U istoj prostoriji na metar od routera imam vrlo sporu vezu. Jasno mi je da ne mogu imati punu brzinu kao na kabelu, niti ne očekujem stabilnih 50 mbita, ali veza od 2-3 mbita jednostavno ne može biti ni normalna ni zadovoljavajuća.

Pronašao sam podatke za ulaz u postavke routera, ali kao da i nisam. Od milijun opcija nemam pojma što bi trebalo promijeniti ili što je možda pogrešno podešeno. Ako netko ima iskustva s ovim bnetovim routerom, bio bih jako zahvalan na bilo kakvoj pomoći. Ponavljam, svjestan sam da wi-fi ovisi o milijun čimbenika, ali jadni download od 2 mbita ne može biti prihvatljiva vrijednost.

10 godina
neaktivan

Prvo otvori WiFi na mobitelu i pogledaj koliko ima mreža oko tebe, i koliko im je jak signal. Spektar koji se koristi za taj wifi je 2.4GHz i na njemu mogu u isto vrijeme raditi 3 mreže bez da ometaju jedna drugu. 

Ako ih ima vise i imaju po 30-50% signala onda ti nema spasa osim 5GHz wifi acess pointa.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2016 16:13 (JozoBozo121).
14 godina
JozoBozo121 kaže...

Prvo otvori WiFi na mobitelu i pogledaj koliko ima mreža oko tebe, i koliko im je jak signal. Spektar koji se koristi za taj wifi je 2.4GHz i na njemu mogu u isto vrijeme raditi 2 mreže bez da ometaju jedna drugu. 

Ako ih ima vise i imaju po 30-50% signala onda ti nema spasa osim 5GHz wifi acess pointa.

Ne mora odmah na 5GHz neka proba naći kanal koji je slobodan ili manje zatrpan. 

Skini si kolega WiFi Analyzer za mobitel te ga pokreni i prvo bi ti se trebalo otvoriti Channel graph te vidi koliko imaš drugih, tuđih WiFi mreža na svom kanalu, te koji su kanali dostupni. Odeš u postavke rutera i prebaciš sa automatski na neki odabrani kanal koji je slobodan ili ima najmanje zauzeće ostalih WiFi mreža.

Evo jedan zgodni video 

13 godina

Ok, hvala na odgovorima, probat ću ove savjete. Međutim, nije mi jasno kako kanali nisu bili bitni prije par mjeseci kad sam bio na H1 telekomu. Wireless je radio besprijekorno, na bilo kojem uređajuj. Čak je frend u susjednom stanu jedno vrijeme posuđivao signal i skidao torrente. Ne vjerujem da se u par mjeseci drastično povećao broj wi-fi mreža.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice