e ovako. odnedavno mi se pojavio skroz neobican problem sa wifi karticom na mom acer aspire-u 5520. u pitanju je atheros ar5007eg kartica. naime, vecinu vremena kartica radi bez problema. ali, povremeno, kartica se jednostavno iskljuci. ne reaguje na prekidac za on/off kartice, nekada samo ne moze naci mrezu, a nekada je nestane u potpunosti, cak je nema ni u device menageru. mislio sam da je kartica otisla, ali na drugom laptopu radi bez zastajkivanja. mijenjao sam drivere, chipset, flashovao bios, ma sve moguce sto mi je na um palo. problem je ostao. nekada radi i po deset dana bez prekida, ali nekada se tako iskljuci pa po par dana ne mogu nista da radim. sad mi se javila ideja da neki od konektora nije ispravan, ili je labav, ali prije nego sto krenem sa raskalapanjem laptopa, zelim cuti da li iko ima pametnije rjesenje. unaprijed hvala.
Acer aspire 5520 - problem sa wifi karticom...
- poruka: 6
- |
- čitano: 2.575
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
e ovako. odnedavno mi se pojavio skroz neobican problem sa wifi karticom na mom acer aspire-u 5520. u pitanju je atheros ar5007eg kartica. naime, vecinu vremena kartica radi bez problema. ali, povremeno, kartica se jednostavno iskljuci. ne reaguje na prekidac za on/off kartice, nekada samo ne moze naci mrezu, a nekada je nestane u potpunosti, cak je nema ni u device menageru. mislio sam da je kartica otisla, ali na drugom laptopu radi bez zastajkivanja. mijenjao sam drivere, chipset, flashovao bios, ma sve moguce sto mi je na um palo. problem je ostao. nekada radi i po deset dana bez prekida, ali nekada se tako iskljuci pa po par dana ne mogu nista da radim. sad mi se javila ideja da neki od konektora nije ispravan, ili je labav, ali prije nego sto krenem sa raskalapanjem laptopa, zelim cuti da li iko ima pametnije rjesenje. unaprijed hvala.
Uzrok ti je pregrijavanje čipseta. Rješenje popravak matićne ploče kod pečenje u rerni.
sve ostalo radi bez problema, tako da sumnjam da je pregrijavanje chipseta...
Pretpostavljam da vidiš samo bluetooth?
bluetooth nemam. ima slot za njega ali je prazan. u device menageru, pod network connections, ocitava mi samo nvidia nesto nesto, sto je, pretpostavljam, modem za wired internet.
imao sam takav slučaj nakon updatea windowsa jednostavno kartica je prestala funkcionirati. Na jednom MSI i tom modelu Acera. Nisam ništa konstruktivno uspio napraviti osim što sam ugradio drugu intelovu karticu koja je radila. Javi ako uspiješ što.
ja sam pokušao:
- system restore
- novi driveri
- update biosa