ovako: kompjuter od mog prijatelja(neki dvojezgreni od AMD-a, ATi HD 2600, i neka Foxconnova ploca, 2 GB rama) i pri instalaciji bilo kojeg windowsa(vista, xp, 98, 2000) svaki put u drugom djelu instalacije, instalacija se skrši, i pojavi se blue screen....i svaki put druga poruka....
jednostavno je nemoguce instalirati operativni sustav.....
molim za pomoc....ako netko zna o cem se radi....:)
hvala unaprijed
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
probaj prvo= format c:
a onda kreni instalirati... jer koliko sam skužio... ne brišete poluinstalirane windowse, zar ne? ne bi trebalo imati utjecaja, ali ipak za svaki slučaj...
moguće da je i problem sa nekom komponentom, kao što je disk, da nije dobro spojen, da ima neku grešku...
nisi precizirao koji drugi dio instalacije? jel ti misliš na ono kada windows kopirane fajlove na disk ode instalirati...
probaj se malo poigrati... moguće je i da su ti cd-i oštećeni, makar je to malo nevjerojatno... za maksimalno iskorištene perfomanse stavi xp ili vistu, još bi ti bolje pasalo ako je to 64- bitno, jer imaš 64 bitno računalo... 2000 i 98 su stvar prošlosti, makar su win98 bili slavni windowsi... dakle, xp i vista...
dajem i prijedlog ako hoćeš biti siguran glede ispravnosti računala, a nadam se da neće biti zajeb sa drajverima... probaju ubuntu live cd, i ako ti radi, otklonio si sumnje...
uglavnom, mislim da ti ne može biti nekog velikog problema na tvom kompu... sve ce to naši forumaši riješiti, zar ne...
Jel u kompu možda postoji neki ''egzotični'' komad hardvera, npr. TV kartica, kontroler ili slično?
Jel u kompu možda postoji neki ''egzotični'' komad hardvera, npr. TV kartica, kontroler ili slično?
Ma svaki put na drugom mjestu...nekad pri kopiranju...nekad pri instalaciji...
nije problem do medija....svi su origigi....a i na drugim kompjuterima rade....
nema tv, zvucne kartice ili slicno....
Vec 3 dana ja sa starim sjedim pred kompom....i nista....
i sad mi je bed rec frendu: gle, ne moze....ne radi....
Jedina preostala opcija je prelazak na linux
ovako: kompjuter od mog prijatelja(neki dvojezgreni od AMD-a, ATi HD 2600, i neka Foxconnova ploca, 2 GB rama) i pri instalaciji bilo kojeg windowsa(vista, xp, 98, 2000) svaki put u drugom djelu instalacije, instalacija se skrši, i pojavi se blue screen....i svaki put druga poruka....
jednostavno je nemoguce instalirati operativni sustav.....
molim za pomoc....ako netko zna o cem se radi....:)
hvala unaprijed
Ja sam jedanput imao sličan problem pri instalaciji XP-a. Probaj izvaditi RAM module i ispuhati prašinu. To sam ja napravio i radilo je.
Ja sam nekada imo problema prije isto takvih i svaki puta na drugom dijelu bsod ,dok nisam promjenio proc (otiso k norcu)
Otišo RAM! Isti problem, rješeno zamjenom modula.
meni je prosli tjedan bio isi problem..
8 dana pokusavam instalirati Win - od Viste, XP, sa i bez SP-a... -> NISTA!
uvijek bluescreen i uvijek sve ispocetka, ...
testirao sam stroj sa raznim alatima s hiren bootcd-a i sve je OK (RAM, CPU, diskovi, kontroleri,...)....
cak sam s koompresorom isao ocistiti komp i sebe sam iznenadio koliko je tu bilo prljavstine!
i opet nista...
i pred dva dana, onako bez veze, u 23h idem probati staviti boot cd s Win XP, SP3 (probao sam isti medij 25 puta) i odjednom sve proradi?!
nikada u svojoj praksi slaganja, odrazavanja i popravljanja racunala nisam nista slicno dozivio!
i da, probao sam brisati i kreirati particije, formatirai i sl...
ne kuzim, ali sada radi
definitivno probaj RAM mijenjati ili izvadi sve ATA, SATA uredaje i polako ih vracaj unutra (ostavi DVD i HDD radi instalacije)
probaj sa drugim ramima, makar ja vjerujem da je disk u banani, skini si hirens boot, i istestiraj disk
Moj stari comp je imao problema prilikom bilo kakve disk aktivnosti prije par godina. Bilo sta, sto sam krenuo instalirati je rezultiralo BSOD-om, smrzavanjem ili restartom.
Rjesenje je bilo u bateriji na maticnoj ploci (Mislim, znao sam da mi je baterija otisla, ali mi se nije dalo mijenjati jer nisam znao da moze tolike probleme izazvati i da je do toga. Nakon zamjene baterije i problemi s diskom su nestali, comp jos i danas radi OC-an, preko 10 godina :))
HVALA SVIMA!
Izvadio sam jedan RAM modul....i sad sve radi....hvala puno! :)
Moze lock =)