Veliki problem pri instalaciji windowsa(bilo kojih

poruka: 14
|
čitano: 1.990
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen

ovako: kompjuter od mog prijatelja(neki dvojezgreni od AMD-a, ATi HD 2600, i neka Foxconnova ploca, 2 GB rama) i pri instalaciji bilo kojeg windowsa(vista, xp, 98, 2000) svaki put u drugom djelu instalacije, instalacija se skrši, i pojavi se blue screen....i svaki put druga poruka....
jednostavno je nemoguce instalirati operativni sustav.....

molim za pomoc....ako netko zna o cem se radi....:)
hvala unaprijed

PC: QX9650 3.5 GHz // XFX nForce 790i // 9800 GX2 Quad SLI(700-2200 MHz) // PSU CM 1000W // CM Cosmos // 4 GB Patriot 1400 MHz // 2x HDD Seagate 32 mb chache, 500 GB //
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Veliki problem pri instalaciji windowsa(bilo k

probaj prvo= format c:

a onda kreni instalirati... jer koliko sam skužio... ne brišete poluinstalirane windowse, zar ne? ne bi trebalo imati utjecaja, ali ipak za svaki slučaj...

moguće da je i problem sa nekom komponentom, kao što je disk, da nije dobro spojen, da ima neku grešku...

nisi precizirao koji drugi dio instalacije? jel ti misliš na ono kada windows kopirane fajlove na disk ode instalirati...

probaj se malo poigrati... moguće je i da su ti cd-i oštećeni, makar je to malo nevjerojatno... za maksimalno iskorištene perfomanse stavi xp ili vistu, još bi ti bolje pasalo ako je to 64- bitno, jer imaš 64 bitno računalo... 2000 i 98 su stvar prošlosti, makar su win98 bili slavni windowsi... dakle, xp i vista...

dajem i prijedlog ako hoćeš biti siguran glede ispravnosti računala, a nadam se da neće biti zajeb sa drajverima... probaju ubuntu live cd, i ako ti radi, otklonio si sumnje...

uglavnom, mislim da ti ne može biti nekog velikog problema na tvom kompu... sve ce to naši forumaši riješiti, zar ne...

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2008 12:02 (reefreemind).
17 godina
neaktivan

Jel u kompu možda postoji neki ''egzotični'' komad hardvera, npr. TV kartica, kontroler ili slično?

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2008 12:06 (macak).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
macak kaže...

Jel u kompu možda postoji neki ''egzotični'' komad hardvera, npr. TV kartica, kontroler ili slično?

Na tom kompu je sve "egzoticno"

".........neki dvojezgreni od AMD-a, ATi HD 2600, i neka Foxconnova ploca......" 

Jeste li probali Linux da proverite stabilnost hardvera? 
0100110001100001011110100110000101110010011101010111001100100000010011000110111101101110011001110010000000110001001110010011011100110010
17 godina
odjavljen

Ma svaki put na drugom mjestu...nekad pri kopiranju...nekad pri instalaciji...
nije problem do medija....svi su origigi....a i na drugim kompjuterima rade....
nema tv, zvucne kartice ili slicno....

Vec 3 dana ja sa starim sjedim pred kompom....i nista....
i sad mi je bed rec frendu: gle, ne moze....ne radi....

PC: QX9650 3.5 GHz // XFX nForce 790i // 9800 GX2 Quad SLI(700-2200 MHz) // PSU CM 1000W // CM Cosmos // 4 GB Patriot 1400 MHz // 2x HDD Seagate 32 mb chache, 500 GB //
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jedina preostala opcija je prelazak na linux Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Malarkey kaže...

ovako: kompjuter od mog prijatelja(neki dvojezgreni od AMD-a, ATi HD 2600, i neka Foxconnova ploca, 2 GB rama) i pri instalaciji bilo kojeg windowsa(vista, xp, 98, 2000) svaki put u drugom djelu instalacije, instalacija se skrši, i pojavi se blue screen....i svaki put druga poruka....
jednostavno je nemoguce instalirati operativni sustav.....

molim za pomoc....ako netko zna o cem se radi....:)
hvala unaprijed

Testiraj memoriju, jesu li moduli ispravni - Memtest
Probaj pregledati i ostali hardver (Probaj pokrenuti neki LiveCD od Linuxa - Ubuntu recimo - da vidiš pokreće li se ikako sustav)
Pogledaj kod proizvođača matične jesu li svi dijelovi kompatibilni - npr. Procesor i mat. ploča i sl.

Pogledaj BIOS, kakve su mu postavke, možeš čak učitati Fail Safe ili Optimized postavke (ako ih ploča ima takve)
Probaj sa nekim defaultnim postavkama, ako postoje u BIOS-u.

Imao sam slične probleme sa jednim starijim kompjuterom kod instalacije XP i 2000 i svega ostalog (ništa osim 98-ice nije išlo na njega - neka Biostar + Fujitsu Siemens kanta - ispala koma),
pomagale su (makar što se instalacije tiče) gašenje opcije video i bios caching i shadowing.. pa ako neće, to ti je još jedna opcija koju možeš provjeriti

Krajnji korak je pogledati na stranicama proizvođača ima li upgrade BIOS-a i pogledaj jesu li u nekom od upgrade-a možda riješene opcije koje tebe muče i sl.

Eto, možda će ti pomoći, makar informativno BIOS Guide

Lijep pozdrav.
UTERE SED NE ABUTERE!!!
17 godina
neaktivan

Ja sam jedanput imao sličan problem pri instalaciji XP-a. Probaj izvaditi RAM module i ispuhati prašinu. To sam ja napravio i radilo je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja sam nekada imo problema prije isto takvih i svaki puta na drugom dijelu bsod ,dok nisam promjenio proc (otiso k norcu)

17 godina
neaktivan

Otišo RAM! Isti problem, rješeno zamjenom modula.

17 godina

meni je prosli tjedan bio isi problem..

8 dana pokusavam instalirati Win - od Viste, XP, sa i bez SP-a... -> NISTA!

uvijek bluescreen i uvijek sve ispocetka, ...

testirao sam stroj sa raznim alatima s hiren bootcd-a i sve je OK (RAM, CPU, diskovi, kontroleri,...)....

cak sam s koompresorom isao ocistiti komp i sebe sam iznenadio koliko je tu bilo prljavstine!

i opet nista...

i pred dva dana, onako bez veze, u 23h idem probati staviti boot cd s Win XP, SP3 (probao sam isti medij 25 puta) i odjednom sve proradi?!

nikada u svojoj praksi slaganja, odrazavanja i popravljanja racunala nisam nista slicno dozivio!

i da, probao sam brisati i kreirati particije, formatirai i sl...

ne kuzim, ali sada radi

definitivno probaj RAM mijenjati ili izvadi sve ATA, SATA uredaje i polako ih vracaj unutra (ostavi DVD i HDD radi instalacije)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

probaj sa drugim ramima, makar ja vjerujem da je disk u banani, skini si hirens boot, i istestiraj disk

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Moj stari comp je imao problema prilikom bilo kakve disk aktivnosti prije par godina. Bilo sta, sto sam krenuo instalirati je rezultiralo BSOD-om, smrzavanjem ili restartom.

Rjesenje je bilo u bateriji na maticnoj ploci (Mislim, znao sam da mi je baterija otisla, ali mi se nije dalo mijenjati jer nisam znao da moze tolike probleme izazvati i da je do toga. Nakon zamjene baterije i problemi s diskom su nestali, comp jos i danas radi OC-an, preko 10 godina :))

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

HVALA SVIMA!

Izvadio sam jedan RAM modul....i sad sve radi....hvala puno! :)

Moze lock =)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice