Imam USB stick 16GB, proizvođača takeMS, pun relativno bitnih dokumenata. Nakon što je mjesec-dva stajao na stolu i nije se koristio - sad kad ga utaknem u komp javlja mi da nije formatiran i nudi da ga formatiram. WTF?!? Probao sam i na drugom kompu, i isto se događa. Ima li načina da to sredim, ili sam sve bespovratno izgubio?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel ti ponudi da to napraviš kasnije ili stisneš cancel? Ako da onda stisni cancel i otvorit će ti dokumente normalno pa ih možeš prebacit da ih spasiš pa kasnije formatiraj.
Meni to stalno baca na traxdatinom usb-u al su dokumenti svi na broju.
Digni Linux Ubuntu Live i spasi podatke i nakon toga formatiraj stik (u FAT32) pomoću Disk Manager-a.
Imam USB stick 16GB, proizvođača takeMS, pun relativno bitnih dokumenata.
I ja imam 16 GB USB stick istog proizvođača i digao sam ruke od njega nakon što sam već ne znam koliko puta morao raditi low-level format. Ako i spasiš podatke, nikad se više ne oslanjaj na taj stick. Stickovi ni inače nisu baš pouzdan medij za čuvanje važnih dokumenata. Sretno u spašavanju podataka!
Imam USB stick 16GB, proizvođača takeMS, pun relativno bitnih dokumenata. Nakon što je mjesec-dva stajao na stolu i nije se koristio - sad kad ga utaknem u komp javlja mi da nije formatiran i nudi da ga formatiram. WTF?!? Probao sam i na drugom kompu, i isto se događa. Ima li načina da to sredim, ili sam sve bespovratno izgubio?
Dobra stvar kod flash medija, bez problema možeš napraviti image cijelog medija i onda iz tog imagea pokušavati spašavati datoteke (odnosno prepustiti specijaliziranim alatima potragu za datotekama na kopiji oštećenog datotečnog sustava). Nema tu popravaka oštećenih blokova, ono što se izgubilo će ostati izgubljeno, tako da ti nema smisla te alate pokretati na samom sticku, a sa imageom će ti ići puno brže.
Ako imaš sreće rasturen je samo MBR i okolni sektori i možda će se nešto i moći izvući iz ostatka datotečnog sustava.