Upomoc nemogu igrati novije igre

poruka: 33
|
čitano: 7.172
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Kupio sam Laptop pa mi nakon samo 3 dana maznio od zemlju i rika,da nadjem brzo rijesenje kupim ovo:Intel PentiumIII Xeon 2600 Mhz,2048 Mb Ram,ATI Radeon HD 4350(1024MB)Problem s tim sve steka!Dal mi neko moze pojasnit sto da kupim u nekoj granici normale da bi iole mogao igrati?i DAL JE PROBLEM U GRAFICKOJ ILI MEMORIJI,PUNO HVALA!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Upomoc nemogu igrati novije igre

Hm..    koliko sam shvatio laptop ti se razbio kad je pao na tlo i sad si uzeo zamjenski komp sa navedenim komponentama?

Zašto si zaboga uzimao Xeona?

Koju matičnu ploču imaš?

Lijep pozdrav ;)
15 godina
neaktivan

Ne Kužim Te Baš ali znam iz iskustva da malo jeftiniji prijenosnici imaju integriranu grafičku pa to još više otežava

stvar. Ja Znam Za Jednu moju frendicu Kupila Prijenosnik za 3.500.kn I Izgleda Super ali kada mu trebaš dići igru

tu nastaju muke i znojenje na igrama je toliko izbirljiv taj prijenosnik da se čak ne može pokrenuti ni call of Duty

World at War ili Fear 2 ili tomb raider 7 legend kojega kad igraš slika se toliko smrzava da čak ne pomažu ni minimall

detalji kad ih spustiš na minumum pa eto. Poslušaj Mene Bolje je Računalo za Igru.

17 godina
protjeran
osijek05 kaže...

Kupio sam Laptop pa mi nakon samo 3 dana maznio od zemlju i rika,da nadjem brzo rijesenje kupim ovo:Intel PentiumIII Xeon 2600 Mhz,2048 Mb Ram,ATI Radeon HD 4350(1024MB)Problem s tim sve steka!Dal mi neko moze pojasnit sto da kupim u nekoj granici normale da bi iole mogao igrati?i DAL JE PROBLEM U GRAFICKOJ ILI MEMORIJI,PUNO HVALA!

Nije ni čudo kad je ta grafa nešto sitno jača od integriranih.

I don't need sex, T-com fucks me every day
15 godina
neaktivan

Jebiga rika mi je bio Internet pa se nisam molgao ukljucit ,znam da neki od vas  nisu nshvatili o cemu se radi iz razloga što sam se krivo izrazio,svejedno V E L I K O hvala na vašem trudu i vremenu!Problem je isti al se radi o tome da bi ja taj TKZ komp htio nadogradit sa nekom grafickoim i vj, RM ,Al neznam šta i kako to je BED!Pa ako netko od vas  nešto konta da mi bar malo pomogne jer ce mi ekipa  od HG do ostalih uzet i ono zadnje što imam u djepu.mislio sam nešto kao polovno

16 godina
neaktivan
osijek05 kaže...

Jebiga rika mi je bio Internet pa se nisam molgao ukljucit ,znam da neki od vas  nisu nshvatili o cemu se radi iz razloga što sam se krivo izrazio,svejedno V E L I K O hvala na vašem trudu i vremenu!Problem je isti al se radi o tome da bi ja taj TKZ komp htio nadogradit sa nekom grafickoim i vj, RM ,Al neznam šta i kako to je BED!Pa ako netko od vas  nešto konta da mi bar malo pomogne jer ce mi ekipa  od HG do ostalih uzet i ono zadnje što imam u djepu.mislio sam nešto kao polovno

Prvi problem je Procesor,drugi problem je matična,treči problem je grafička.

Ovdije nema druge nego sve to zamijenit sa drugim(bilo polovnim bilo novim).

Evo neke jeftine alternative:

MATIČNA:ASrock ,AMD785G/SB710: LINK

Procesor: AMD-AthlonII x2 250(3,0Ghz dvije jezgre): LINK

DDR2(memorija): Kingmax DDR2 1066Mhz 2Gb : LINK

Grafička: ATI Radeon HD4670 1gbVRAM: LINK ili Nvidijina alternativa:GeForce GT220 1gb VRAM: LINK

To je naravno Novo i sveukupno dođe : oko 2100kn.

Ako ti je to previše probaj nač nešt u sličnom rangu polovno.

Istina je oko nas,a laž još više.
15 godina
neaktivan
osijek05 kaže...

maznio si ga o zemlju.Uff to je problem.I kupio si zamjenu ali ti procesor nevalja jbg.zato nemozes.

Enes .H
15 godina
protjeran

Imam istu grafu, drugi proc, isto memorije i igram GTA IV na low sa 30 FPSa žmirečki Osmijeh

Ako ti je netko pomogao klikni ispod potpisa HVALA!///www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre.

0 0 hvala 0
15 godina

emachines e725 je meni ćak i najbolji za igre Namigiva

moj ima 256 mb grafićke  a od mojeg prijatelja isti model i sve i ima 512 mb grafićke  pa ti razmisli Namigiva

I sve ovisi kak ti narućiš taj laptop Smijeh

EDIT

košta 3 k kuna

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.4.2010 9:29 (Gremlin144).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

cini mi se da je najveci problem u procesoru ... taj Xeon je valjda namjenjen za hostanje servera .. il cega vec .. a ne za igranje ..

- xFire: rebelsy - bc2: rebelsyz0r - please add me ! -

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

RAM je dovoljan ako terash stvari na Visti,procesor je onako,srednja klasa,ali graficku si zeznuo,pazi da ti objasnim:

Sve shto ima znaku ispod 500,shto znaci recimo Radeon 4350,4550,ili Nvidia 8300,9300,9400 je slabo za bilo koju

noviju igru,znaci kupuj graficku tipa Radeon 4650 ili Nvidia Q serija,imas ih za 60-70 evra polovne po svim oglasima.

To shto neka graficka ima 1GB Rama skoro nista ne znaci,tj. znaci,ali graficka sa 512Rama i ona od 1GB,nema razlike...

Yeah!

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Akisha kaže...

RAM je dovoljan ako terash stvari na Visti,procesor je onako,srednja klasa,ali graficku si zeznuo,pazi da ti objasnim:

Sve shto ima znaku ispod 500,shto znaci recimo Radeon 4350,4550,ili Nvidia 8300,9300,9400 je slabo za bilo koju

noviju igru,znaci kupuj graficku tipa Radeon 4650 ili Nvidia Q serija,imas ih za 60-70 evra polovne po svim oglasima.

To shto neka graficka ima 1GB Rama skoro nista ne znaci,tj. znaci,ali graficka sa 512Rama i ona od 1GB,nema razlike...

Nije grafičku zeznio! Imam istu, vrtim metro na medium

Ako ti je netko pomogao klikni ispod potpisa HVALA!///www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre.
15 godina
neaktivan

Probat cu tako!Dal ce mi pomoci ako dodam još 2gb  ram na ova 2"

15 godina
neaktivan

Dal to znaci da je procesor ?E nda cuo sam da ima i jedan program koji izvlaci sve najbolje iz racunala i preusmijerava samo na igre.Dal znate koji je?

15 godina

Da. Taj se program zove "odrješi kesu i kupi novu ploču, proc, ram i grafu). Smijeh Ram ti sam po sbi neće pomoći.

Alfa Romeo is latin for: Yes I will, but only because of your special car.
15 godina
protjeran
Mr. Fugitive kaže...

Da. Taj se program zove "odrješi kesu i kupi novu ploču, proc, ram i grafu). Smijeh Ram ti sam po sbi neće pomoći.

.. ili pak ne... Kupi ti sebi novi proc (po mogucnosti x3 ili x4 jezgreni) i ako ti ostane vule RAMa... I ako ti i onda ostane jos koja lova, kupi cooler za grafu i clockaj ju do majke! Grafička je solidna, GTA IV na medium sa 20-50 FPS

15 godina
neaktivan

Ok grafu uzimam al cu i jeb... RAM nekad ce trebat

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

xx

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 11:32 (cassini).
16 godina
protjeran
Master Infirmiy kaže...

Ja Znam Za Jednu moju frendicu Kupila Prijenosnik za 3.500.kn I Izgleda Super ali kada mu trebaš dići igru

tu nastaju muke i znojenje na igrama je toliko izbirljiv taj prijenosnik da se čak ne može pokrenuti ni call of Duty

World at War ili Fear 2 ili tomb raider 7 legend kojega kad igraš slika se toliko smrzava da čak ne pomažu ni minimall

detalji kad ih spustiš na minumum pa eto. Poslušaj Mene Bolje je Računalo za Igru.

al si našo igre koje ćeš igrat na laptopu...

15 godina
neaktivan

Ja puko i  napokon odlucio.......kOMP OSTAJE KLINCIMA.Ošo u trgovinu i kupo ovo OS:bOOT-UP lINUX Procesor Intel Pentium T4400 2.2Ghz,800Mhz FSB  .Grafika Intel GMA 4500m ,emorija 4 GB,Hard 320 GB i ostala sranja E sad je tu problem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Šta da radim  sa njim glanc novo a neznam kako da dodjem do njega neznam kako da pokrenem sve to pa da instaliram Windovse....sve mi nešto cudno i bdrugacije znam da prijenosnici Bootaju  sa DVD-a probo sam ubacit moje Windovse  al mrak ,ima neki instalaciski Cd al nece ni njega pokrenit stojim u mraku i tapkam.i cekam da mi netko pomogne!?

16 godina
protjeran
osijek05 kaže...

Ja puko i  napokon odlucio.......kOMP OSTAJE KLINCIMA.Ošo u trgovinu i kupo ovo OS:bOOT-UP lINUX Procesor Intel Pentium T4400 2.2Ghz,800Mhz FSB  .Grafika Intel GMA 4500m ,emorija 4 GB,Hard 320 GB i ostala sranja E sad je tu problem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Šta da radim  sa njim glanc novo a neznam kako da dodjem do njega neznam kako da pokrenem sve to pa da instaliram Windovse....sve mi nešto cudno i bdrugacije znam da prijenosnici Bootaju  sa DVD-a probo sam ubacit moje Windovse  al mrak ,ima neki instalaciski Cd al nece ni njega pokrenit stojim u mraku i tapkam.i cekam da mi netko pomogne!?

Daj mi točnu adresu pa ču ti najvjerojatnije doč install win ak oš!

fcb pitati na pm skype mato.lukic95 gmail mato.lukic.os@gmail.com
17 godina
neaktivan

Vidi u manualu kako ući u bios ili ti piše na onom prvom djelu kada upališ lap kako pokrenuti bios ili setup ili kako već piše.

Može biti da je tipka F2 ili F 10 ili....

Kada uđeš u bios postavi postavkuu da se pokreće sa dvd-a (boot first device)

Vidi na koju tipku se spremaju odabrane opcije i izađi i biosa te ukoliko si već u uređaj stavio svoj windows medij

kod ponovnog pokretanja prati upute na monitoru

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Master Infirmiy kaže...

Ne Kužim Te Baš ali znam iz iskustva da malo jeftiniji prijenosnici imaju integriranu grafičku pa to još više otežava

stvar. Ja Znam Za Jednu moju frendicu Kupila Prijenosnik za 3.500.kn I Izgleda Super ali kada mu trebaš dići igru

Ne mislis valjda da je uzeo lap sa xeonom ;)

Postoji li to uopste?

15 godina
neaktivan

nisam doma al cim stignem probat cu iz biosa preusmijerit na dvd al mislim da ima 2 opcije a ja neznam tocno koja je Dvd.......

15 godina
neaktivan

Ja nemogu vijerovati više ovo vijerovati!Nisam mogao instalirati XP loš cd,onda mi ga prijatelj odnese i montira 7-u.Prekrasna je radi savršeno,A L I! Sad racunalo radi na 3 gb a on mi kaze da je to iz razloga što još nije izašo servis pack za istu,dal je to istina?Štekaju mi igre stare par godina kao što je Super-Bike Riding Challenge i slicno.Da nije ta sedmica prezahtjevna za ovo racunalo i dal je bolje da se vratim na XP?Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeellllllllllllllllllllllllllllllppppppppppppppppppppppp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

15 godina
protjeran
osijek05 kaže...

Ja nemogu vijerovati više ovo vijerovati!Nisam mogao instalirati XP loš cd,onda mi ga prijatelj odnese i montira 7-u.Prekrasna je radi savršeno,A L I! Sad racunalo radi na 3 gb a on mi kaze da je to iz razloga što još nije izašo servis pack za istu,dal je to istina?Štekaju mi igre stare par godina kao što je Super-Bike Riding Challenge i slicno.Da nije ta sedmica prezahtjevna za ovo racunalo i dal je bolje da se vratim na XP?Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeellllllllllllllllllllllllllllllppppppppppppppppppppppp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

x32 il x64??

Ako ti je netko pomogao klikni ispod potpisa HVALA!///www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre./// Ako gori zeleno, ne znači da sam tu!///B:BC2 nick: DomBaaa
17 godina
neaktivan
osijek05 kaže...

Help malo sutra;)

Lijepo napiši koji ti je sustav kompa instalirao. 32 ili 64.

Tako će se znati dio problema oko manjka memorije.

Dio uzima i grafika. Koliko to ne znamo dok nam ne kažeš.

To se može povećati u BIOS-u pa dodati više rama za grafiku što će onda donekle smanjiti trzanje.

Možeš zaustaviti i dio servisa windowsa koje ne koristiš.

Npr. Server, Computer Browser, Print Spoler jedino u slučaju da ne koristiš printer, Superfect ukoliko ne želiš da windowsi stalno nešto preslaguju po disku,

Windows firewall ukoliko koristiš neki drugi, Windows search ukoliko ga baš i ne koristiš prečesto pa ti nije bitno malo duže čekati kada koristiš tu opciju, Windows Time... i tako. Ima još toga.

Vidi što ti se sve pokreće sa sustavom pa onemogući nepotrebno. Do toga dođeš Start- Run... upišeš msconfig i stisneš Enter. Odabereš karticu Startup i vidiš čega sve tamo ima.

Makneš kvačice za ono što ti nije potrebno.

Ukoliko imaš instaliran CCleaner možeš to obaviti i kroz njegove opcije.

Uglavnom tvoj lap neće se uspoređivati sa nekim Alienware kompom, ali uz malo podešavanja moći će se čisto ugodno koristiti.

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)
16 godina
neaktivan
Ja čitam i ne vjerujem! Pa čovječe ak se ne kužiš u kompove daj pitaj. Kupiš laptop, pa ga razbiješ, onda kupiš slab komp, a želio bi igrati nove igre. I onda kupiš još jedan komp koji ima 3-4 g staru grafu!!! molim te napiši koliko si para potrošio do sad
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
osijek05 kaže...

Ošo u trgovinu i kupo ovo OS:bOOT-UP lINUX Procesor Intel Pentium T4400 2.2Ghz,800Mhz FSB  .Grafika Intel GMA 4500m ,emorija 4 GB,Hard 320 GB i ostala sranja

osijek05 kaže...

Štekaju mi igre stare par godina kao što je Super-Bike Riding Challenge i slicno.Da nije ta sedmica prezahtjevna za ovo racunalo i dal je bolje da se vratim na XP?

evo pogledaj što kažu za tu grafičku, i još se čudiš  što šteka: "Ono što je specifično za ovaj grafički čip, jest da nije dobro optimiziran za igrice, pa je tako u tom segmentu performansi lošiji od čipova poput GeForce 9400M, ATI Mobility Radeon HD 3200 ili GeForce G 105M. Zahtjevne DirectX 10 igre neće biti moguće igrati, a starije DirectX 9 naslove poput F.E.A.R, Sims 3 ili World of Warcraft biti će moguće igrati jedino na niskim detaljima. Intel GMA 4500MHD nema svoju integriranu memoriju, nego ju posuđuje iz sistemske, te može povući maksimalno 384 MB. Ova mobilna grafička kartica ima lošiju sposobnost dekodiranja HD videa te pokazuje osjetno slabije performanse u igricama. Procesor joj kuca na 400MHz. Ono što možete očekivati od GMA4500M kod gledanja HD videa, jest zastajkivanje slike, zbog sporih performasni." izvor: google 

između ostalog, ta grafika nema svoju memoriju nego ju povlači iz sistema i zato ti očitava rama koliko ti očitava. trebao si se posavjetovati prije kupnje i više informirati o tome što kupuješ. "google is your friend!"

15 godina
neaktivan

oko 15000 tisuca kuna

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 21:26 (osijek05).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice