Da li je stvar u napajanju?

poruka: 15
|
čitano: 1.591
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Je stvar u napajanju????

Dakle imam napajanje corsair 450w te clockanog pentiuma e6300 na 3,75Ghz(1.288v) te dvije ati 4770 u crossu dva diska nesto usba zvucna...wireless kartica ventilatora 4 itd ali pri tim postavkama komp mi radi stabilno,problem je kad dignem proc na 4.0ghz (1.41v) dok igram bad company 2 mi se resetira...ili zablokira...probao sam i sa vecim naponom na procu 1.46v i ista stvar...ako je do napajanje na sta sumljam uzeo bi 750W SCYTHE Kamariki 4 koji je na akciji u linksu.

fala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Je stvar u napajanju????
Huurux kaže...

Dakle imam napajanje corsair 450w te clockanog pentiuma e6300 na 3,75Ghz(1.288v) te dvije ati 4770 u crossu dva diska nesto usba zvucna...wireless kartica ventilatora 4 itd ali pri tim postavkama komp mi radi stabilno,problem je kad dignem proc na 4.0ghz (1.41v) dok igram bad company 2 mi se resetira...ili zablokira...probao sam i sa vecim naponom na procu 1.46v i ista stvar...ako je do napajanje na sta sumljam uzeo bi 750W SCYTHE Kamariki 4 koji je na akciji u linksu.

fala

Probaj s ovime dobit samo okvirnu potrošnju ( ne uzimat zdravo za gotovo ) ali uzmi sa rezervom samo da vidis otprilike..

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 10:44 (0verlord).
17 godina

probao sam sa time ..... da se nadodam na 4.0 nisam imao problema dok nisam ugradio jos jednu aticu...

17 godina
neaktivan
Huurux kaže...

fala

A nije ti palo možda na pamet da OC-ani proc daje BSOD?

Zapravo dam se kladit da bi OCCT rušio i na prijašnjih 3,75Ghz.

Smanji takt ili povečaj voltažu na Vcore i nema više BSOD-a. 

Do napajanja nije garant jer ta zvijerka gura i malo jače konfiguracije.

I'll be back
17 godina
neaktivan
Huurux kaže...

probao sam sa time ..... da se nadodam na 4.0 nisam imao problema dok nisam ugradio jos jednu aticu...

Vrlo jednostavno.Naime da bi digao efektivni radni takt procesora moraš dizati i temeljni radni takt(FSB) ,a to znači da direktno OC-aš sve komponente(RAM-CPU-MEM Kontroler,itd..). Vijerojatno FSB nemože podnjeti toliko opterečenje i zato ti baca BSOD. Pri OC-u vrijedi:

Manje je Više.

I'll be back
17 godina

svasta mi je palo na pamet,procitaj moj zadnji post.

17 godina
neaktivan
Huurux kaže...

svasta mi je palo na pamet,procitaj moj zadnji post.

Pročitao sam. I jedino što ja još uvijek vidi jest pretijerani temeljni takt(FSB). Moj Seasonic(430W) je držal HD5870 i i7 860(OC na 3,6Ghz) bez ikakvih muka, a Corsair je jedan od Seasonic-ovih brandova

I'll be back
17 godina
microman kaže...
Huurux kaže...

Vrlo jednostavno.Naime da bi digao efektivni radni takt procesora moraš dizati i temeljni radni takt(FSB) ,a to znači da direktno OC-aš sve komponente(RAM-CPU-MEM Kontroler,itd..). Vijerojatno FSB nemože podnjeti toliko opterečenje i zato ti baca BSOD. Pri OC-u vrijedi:

Manje je Više.

Rekao sam na 4.0 je radio mjesecima(testirano svim mogucim programima) .Dodao sam jos jednu ati i samo dok igram i to nakon pola sata,srusi se sistem.

16 godina

Kao što microman kaže, HX450 ne bi smio bit problem za navedenu konfiguraciju. Sam kažeš da su problemi došli nakon stavljanja još jedne kartice u crossfire. Po meni možda problem leži tu negdje??

EDIT: ako već sumnjaš u napajanje. Uzmeš kod nekog kolege neko jače i probaš.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 10:58 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Da li je stvar u napajanju?
zabranjeniples kaže...

Kao što microman kaže, HX450 ne bi smio bit problem za navedenu konfiguraciju. Sam kažeš da su problemi došli nakon stavljanja još jedne kartice u crossfire. Po meni možda problem leži tu negdje??

EDIT: ako već sumnjaš u napajanje. Uzmeš kod nekog kolege neko jače i probaš.

Da to bi bilo najbolje da ne bacim lovu bez veze...al sutra je akcija....a ja nemam vremena..

17 godina
neaktivan
Huurux kaže...

Rekao sam na 4.0 je radio mjesecima(testirano svim mogucim programima) .Dodao sam jos jednu ati i samo dok igram i to nakon pola sata,srusi se sistem.

Ja ne govorim o tih 4,0Ghz, več govorim o temeljnom taktu ili ti Front Side Bus(FSB) pomoču kojeg procesor komunicira sa ostatkom sistema(RAM-ima,GPU-ovima,HD-ovima,itd.) i normalno je da što više komponenta imaš spojeno to je više FSB opterečen.

U prijevodu: Max takt FSB-a je veči ako ima manje komponenta,a svako dodavanje komponenta smanjuje max takt FSB-a.

Znači dok si imao jedan GPU, FSB je mogao radit stabilno na tom taktu,al čim si dodao još jedan GPU direktno si povečao opterečenje FSB-a i samim time taj max takt se očito smanjio.

Kao što rekoh: Riješenje ti je ili povečat voltažu na čipsetu ili smanjit takt FSB-a. Znači Downclock.

I'll be back
16 godina
neaktivan

tim dodatnim OC-om ne dobijaš bog zna koliko, a dodatnih cca 600 kn nije vrijedno toga. radije uzmi bolji procesor, koji će jednako posao odrađivati na nižem taktu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
microman kaže...
Huurux kaže...

Ja ne govorim o tih 4,0Ghz, več govorim o temeljnom taktu ili ti Front Side Bus(FSB) pomoču kojeg procesor komunicira sa ostatkom sistema(RAM-ima,GPU-ovima,HD-ovima,itd.) i normalno je da što više komponenta imaš spojeno to je više FSB opterečen.

U prijevodu: Max takt FSB-a je veči ako ima manje komponenta,a svako dodavanje komponenta smanjuje max takt FSB-a.

Znači dok si imao jedan GPU, FSB je mogao radit stabilno na tom taktu,al čim si dodao još jedan GPU direktno si povečao opterečenje FSB-a i samim time taj max takt se očito smanjio.

Kao što rekoh: Riješenje ti je ili povečat voltažu na čipsetu ili smanjit takt FSB-a. Znači Downclock.

je imas pravo...testirao sam sada 380 x10.5 i radi nije mi blokiralo napon sam digao 1.44 v zasad sve ok... na 400x10 mi se rusi sa dve graficke,thanx

17 godina
mile_st kaže...

tim dodatnim OC-om ne dobijaš bog zna koliko, a dodatnih cca 600 kn nije vrijedno toga. radije uzmi bolji procesor, koji će jednako posao odrađivati na nižem taktu...

nabavio sam dobru plocu za amd koja podrzava ddr2 crossfire je isto ali kad bi recimo uzeo amd x4 ..on trosi duplo vise struje od mog pentiuma...automatski moram i napajanje...samo samo proc bi me dosao 1300 kn min.....

16 godina
neaktivan
Huurux kaže...
mile_st kaže...

nabavio sam dobru plocu za amd koja podrzava ddr2 crossfire je isto ali kad bi recimo uzeo amd x4 ..on trosi duplo vise struje od mog pentiuma...automatski moram i napajanje...samo samo proc bi me dosao 1300 kn min.....

ne troši baš...tvoj mora raditi na većoj voltaži pri tako visokom taktu...ovaj bi sasvim zadovoljavajući bio na 3-3.4 GHz...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice