Htio bi spojiti grafičku koja ima hdmi izlaz sa televizorom koji ima samo svideo ulaz.Da li je to moguće ?Ako nije na koji drugi način bi mogao spojiti tv sa kompjuterom ?PS: pc je od tv-a udaljen oko 5 metara i nema mogućnosti da ih približim jedan drugome.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koliko ja znam to ti nije moguće jer HDMI daje digitalni signal dok je s-video isključivo analogni signal
moguce, ali najbolje da napises koje sve izlaze ima komp, te koje sve ulaze ima TV.
pretpostavljam da ti komp ima vga a vga na s-video je lakse nac nego hdmi na s-video, ali sve kombinacije kabla postoje.
Grafička ima D-Sub, DVI, HDMI i Display Port, a tv ima svideo,3 činča-crveni,žuti,bijeli (na koja spajam dvd),scart,i iza još neke činčeve (pretpostavljam da su oni za kućno kino).Tv je samsungov crt
Provjeri, neke grafičke imaju na VGA priključku, na nekorištenim pinovima S-video. Ako tvoja ima trebao si dobiti adaptor, a taj adaptor je moguće i kupiti, ali jednostavno i napraviti, jedini je uvjet da ga kartica podržava.
Grafička ima D-Sub, DVI, HDMI i Display Port, a tv ima svideo,3 činča-crveni,žuti,bijeli (na koja spajam dvd),scart,i iza još neke činčeve (pretpostavljam da su oni za kućno kino).Tv je samsungov crt
trazi "vga to s-video" i rijeseno
Konektor/kablo/jack...
"DVI-I ili DVI-A to VGA" ide za monitor..."vga to s-video-tv" ide za tv..
"DVI to duble VGA" konbinacija sa "VGA to S-Video"...
"vga to 2x vga hub" ....
"vga to s-vodeo"..."vga to monitor"
"dvi to s-vdeo" rijetko ces naci taj jack/konektor/kablo...
Konektor/kablo/jack...
"vga to 2x vga hub" ....
I šta si htio reć s ovim ?
Šta mi onda treba na kraju, koji kabel ?
Konektor/kablo/jack...
"vga to 2x vga hub" ....
I šta si htio reć s ovim ?
Šta mi onda treba na kraju, koji kabel ?
pa dobro s kojeg izlaza ideš na monitor ili koji su slobodni izlazi? BTW još nisam vidio HDMI na S-video druge kominacije jesam, preporučam D-sub na S-video, ima ih za kupit često na puno mjesta...
Na monitor idem sa dvi-a.znači da nabavim onda d-sub to s video ?I da li postoji takav kabel koji je duži od 5 metara ?
Tražim taj kabel po svim dućanima, nema nigdje.zna netko možda gdje se može nabaviti ?
VGA na S-video ako je samo adaptor neće raditi na svim karticama, već samo na onima koje imaju S-Video signal na nekorištenim pinovima VGA konvertora. Takav kabel definitivno neće raditi preko DVI -> VGA konvertora.
Ukoliko se radi o aktivnom konverteru, onda će raditi, ali takve konvertore nisam viđao, već samo VGA -> SCART. Možeš pokušati s takvim konvertorom ako imaš SCART, ako nemaš, treba ti VCR ili DVD rekorder koji ima SCART ulaz i S-video izlaz.