Samsung 720xt thin client

poruka: 6
|
čitano: 6.156
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Dakle, imam problem s Samsung 720xt thin client. Naime, imam jedan takav, sa instaliranim nlitanim winxp i osnovnim programima (manje važno). Moj problem je u tome što sam ja u biosu isključil usb legacy support i sada mi on ne prepoznaje nikakav usb uređaj (bitna mi je tipkovnica). Naime to čudo nema ps2 portova i osim 4 usb ima samo utore za slušalice i mikrofon. Isto tako, nekako se isključil i network boot i ne mogu sada niti instalirati novi os. Glavni problem je u tome što se CMOS ne očisti nakon vađenja baterije i što zadržava iste postavke čak i nakon zamjene biosa, a ne postoji nikakav jumper za vraćanje tvorničkih postavki.   Zanima me da li ima netko iskustva s tim čudima i da li mi netko može savjetovat kako da vratim osnovne postavke biosa. Manuali ne pomažu jer u njima ništa ne piše.

Hvala puno na pomoći, ukoliko vas još nešto zanima recite

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Samsung 720xt thin client

I da još dodam, iste stvari su se dijelile školama skupa sa serverima, ako je nekome poznato KING ICT je dijelio ta čuda.

16 godina

Ištekaj sve što imaš uštekano u njega, kabel od napajanja, VGA kabel, tipkovnicu....... izvadi bateriiju sa ploče i ostavi neka stoji nekih 15 minuta. Vrati bateriju na ploču, uštekaj sve kablove i vidi dali se bios vratio na tvorničke postavke.

im not a hacker im a security professional

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nažalost navedeno ne radi, jer da bi došao do biosa i ploče moraš rastavit cijelo čudo

17 godina
TankiKlijent kaže...

.. u biosu isključil usb legacy support ...

to se odnosi na kasniji dio postanja (DOS), za vrijeme POSTa (kad možeš ući u BIOS) USB tipkovnica radi bez obzira na tu postavku.

-vjerojatno kvar.

Gledaj ledice na tipkovnici za vrijeme paljenja.. -dali blicnu?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

U BIOS ne želi ući i to je razlog zakaj mene zanima kako da flasham to čudo,   tipkovnica radi nakon što se digne os. Da mi ne bi rekli da mi je tipkovnica neispravna probo sam s 3 različite koje bilo di drugdje rade

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice