Problem sa napajanjem

poruka: 14
|
čitano: 4.500
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem sa napajanjem

Pozdrav,

nedavno sam kupio novu graficku karticu i moji problemi su poceli. Prije sam imao 9800 GTX, a sada sam uzeo GTX 460 1GB. Imam proc e8400 i 4 GB rama. Kada sam sve spojio komp se jedva upalio kao da mu fali snage. Cudno mi je bilo sto u biosu pokazuje da proc radi na 2,4 Ghz a on je 3 Ghz(prije je radio normalno). Kupio sam i drugo napajanje medjutim isto se dogadja kao i sa starim, znaci komp se upali nekako, nakon sto bi htio restartat komp, nece da se upali, moram skroz strujni kabal iskljuciti i kada ponovo ukljucim on se krene paliti, nekada je dva-tri puta potrebno to uraditi. Sad me zanima da li je to do napajanja ili necega drugog? Koliko jako napajanje mi treba za ovu konf?

Unaprijed hvala na odg :)

novo napajanje novo napajanje
staro napajanje staro napajanje
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2013 3:07 (doma87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem sa napajanjem

Ovo novo napajanje koje si kupio - nikad cuo za njega ! Posudi od nekoga kvalitetnije napajanje od barem 400W , pa probaj !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
Problem sa napajanjem

Iskreno ni ja nisam cuo al sam ga uzeo jer sam samo takav izbor imao. A najgore sto nemam od koga posuditi neko kvalitetno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

imam ti ja takvu grafiku gtx 460 se 1 gb 256 bit i imo sam napajanje lc power 500w koje ju nije moglo normalno pogonit pa sam uzeo xfx 850 w mozda malo jako al sad nemam nikakvih problema...znaci napajanje je 99%

ivsa
14 godina
neaktivan
Problem sa napajanjem

Napajanje od 500w bi bez problema trebalo drzati 460...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

zavisi koje i kakvih 500 w

ivsa
15 godina
neaktivan
Problem sa napajanjem

Sta mislite da li bi sa ovom radilo to sve ok?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Problem sa napajanjem

Probaj pa ces vidjet :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
doma87 kaže...

Pozdrav,

nedavno sam kupio novu graficku karticu i moji problemi su poceli. Prije sam imao 9800 GTX, a sada sam uzeo GTX 460 1GB. Imam proc e8400 i 4 GB rama. Kada sam sve spojio komp se jedva upalio kao da mu fali snage. Cudno mi je bilo sto u biosu pokazuje da proc radi na 2,4 Ghz a on je 3 Ghz(prije je radio normalno). Kupio sam i drugo napajanje medjutim isto se dogadja kao i sa starim, znaci komp se upali nekako, nakon sto bi htio restartat komp, nece da se upali, moram skroz strujni kabal iskljuciti i kada ponovo ukljucim on se krene paliti, nekada je dva-tri puta potrebno to uraditi. Sad me zanima da li je to do napajanja ili necega drugog? Koliko jako napajanje mi treba za ovu konf?

Unaprijed hvala na odg :)

GtX 460 bi morala radit sa napajanjem od 500w. Ako sam dobro skužila računalo se upali pa ugasi? Ajmo reć ko da "stenje." Ako ti se događa s dva napajanja onda je možda drugi problem. Pogledaj one kabliće od paljenja i reseta(probaj ih iskopčat i ukopčat). Znaju se nekad pomaknut kod slaganja komponenti pa se računalo "samo" gasi i pali ili se neće upalit. Negdje ti se gubi kontakt.

Inače napajanje HMS ti je nova Bosanka firma koja radi napajanja. Tj Kineska sastavlja napajanja u Bosni. Uglavnom nije vrijedno tih novaca koliko si ga platio(nebitno koliko je koštalo). {#}

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
14 godina
stvar je u tome da ta tri napajanja koja si ti pokazao ovdje, bez obzira što na njima piše 500 ili 530w, nemogu isporuciti niti 300w, nabavi neko kvalitetno napajanje tipa corsair, xfx, fortron itd.

A za više informacija koliko wati tebi treba najbolje idi u temu "napajanje za vašu konfiguraciju" i pitaj iskusnije ljude tamo.
16 godina
odjavljen
doma87 kaže...

Sta mislite da li bi sa ovom radilo to sve ok?

Da, ovo je sasvim solidno napajanje. Ona prva dva nisu, pogotovo drugo.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan
Problem sa napajanjem

E ovako razmisljam koje da uzmem od ova dva, molio bi savjete:

1.GIGABYTE PSU SUPERB E620, 620W, 80+,SLI, Acti PFC 145 KM

2.ThermalTake Smart SE 530W 111 KM

koje je od ova dva isplativije, razlika u cijeni je nekih 100 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Problem sa napajanjem

Ovo drugo ti ja imam, i radi sasvim ok, a nije skupo za modularno napajanje.

Svi smo mi Mentalist.

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Problem sa napajanjem

Kupio sam Smart SE 530W i sada sve ok radi. Hvala svima na pomoci.

Moj PC  
3 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice