Problem s napajanjem

poruka: 7
|
čitano: 1.910
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Problem s napajanjem

Pozdrav ljudi

Kupio sam nove komponente sve radilo normalno 3 mj. U tjedan dana dva napajanja zgorela .. znaci kompjuter radio normalno, ugasim kompjuter prije spavanja i drugi dan zelim upaliti pc i ne daje nikakve znakove zivota. Tako dva puta u tjedan dana.

Jel to ima kakve veze s konfiguracijom mojom strujom doma ili šta? S tim da drugi kompjuter na tom istom mjestu radi normalno vec godinama.

Jel mogu biti problem ove vrucine? Ili napajanje jednostavno smece (neodgovara ovoj konfiguraciji)

Srecom imam garanciju pa mogu mjenjat napajanja al sad da svaki drugi dan idem tam nema smisla!

Konfiguracija je:

Maticna - 990 FX Extreme 3

Procesor - AMD FX 8350

Graficka - Radeon 7750

Napajanje - Linkworld 600W

Ako ko ima kakvu ideju šta da radim molim iznesite!

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem s napajanjem

Mislim da si jednostavno naišao na lošu seriju proizvoda (mislim na napajanje), a i inače Linkworld ne slovi kao nešto jako kvalitetno... ako možeš zamijeniti, probaj uzeti napajanje nekog drugog proizvođača; za procjenu stvarne potrebne snage napajanja pogledaj u temi o izboru napajanja (tvoja konfiguracija sigurno ne troši 600 W, ali je pitanje koliko taj Linkworld stvarno može dati, osobito sad pri višim temperaturama okoline).

KaeR
13 godina
Problem s napajanjem

znaci ovako imam jedan problem kad igram counter komp mi se samo ugasi i nemre se upalit dok ga ne iskljucim u napajanju i opet ukljucim zna neko do ceg bi mogao bit problem sumnjam da je napajanje jel mi se se nigdje drugdje to ne dogadja osim u counteru..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
tomislavivic kaže...

znaci ovako imam jedan problem kad igram counter komp mi se samo ugasi i nemre se upalit dok ga ne iskljucim u napajanju i opet ukljucim zna neko do ceg bi mogao bit problem sumnjam da je napajanje jel mi se se nigdje drugdje to ne dogadja osim u counteru..??

Moguće je i da se gasi zbog pregrijavanja - za početak dobro očisti od prašine hladnjak procesora, grafičku karticu i samo napajanje (najbolje komprimiranim zrakom). Ako se i poslije čišćenja bude gasio pri opterećenju, onda je moguće i da je napajanje neispravno.

KaeR
13 godina
Problem s napajanjem

ali zar nije cudno da samo u jednoj igrici se to dogadja..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

U stvari i nije toliko čudno - možda je baš u toj kombinaciji ukupno opterećenje sustava najveće.

KaeR
12 godina
neaktivan
Problem s napajanjem

Pozdrav,

Imam jedan problem koji me već neko vrijeme muči. Kupio sam novo računalo i izgleda da sam se malo zeznuo. Računalo mi se gasilo kada god sam pokrenuo nešto zahtjevnije od igara te ga nisam mogao upaliti osim ukoliko ne ugasim prekidač na napajanju i pričekam da se ugasi lampica na matičnoj i nakon toga ponovo upalim napajanje te po tome i računalo. E sad mislio sam da bi moglo biti raznih razloga gašenja (pregrijavanje, virus, struja u kući, itd. i sve sam to provjerio i siguran sam 99% da nije ništa od navedenog) no nakon što sam stavio od frenda napajanje problem je nestao (barem mislim nisam imao nešto previše vremena za testiranje). Ono što mene sad zanima dali je ovo napajanje koje ja imam dovoljno jako da drži moju konfiguraciju.. Napajanje koje ja imam je LC6650 GP3 V2.3 silent giant series green power edition od 650W, a grafička kartica je od XFX Ati radeon HD 7870 DD black edition, matična je asus m5a97 r2.0 evo, rami su kingston hyperx 2x4gb od 1600 mhz, procesor je amd fx 8320. napajanje koje sam uzeo od prijatelja i gdje je valjd sve normalno radilo je LC9650 V2.3 gold series 600W. ubiti mene najviše brine to što mislim da amperaža na 12+ vodovima nije dovoljna. još jedna stvar koju bi htio naponenuti je da ovo moje napajanje ime samo jedan 6 pinski izlaz (odnosno dva ali su na istom kablu), a grafička zahtjeva dva 6 pinska ulaza s tim da je na slici koju sam dobio uz grafu napomenuto da moja biti dva zasebna kabla iz napajanja. ja sam to pokušao nadomjestiti adapterom (ručno rađen), ali i dalje se gasi. I zato su moje sumnje sve veće da se radi o ukupnoj aperaži koje moje napajanje može dati da nije dovoljno. ubiti samo želim da mi netko potvrdi moje sumnje da znam da kupim novo i dam 650kn za ovo kao što prijatelj ima jer znam da ako odem do nekog iz trgovine pitati da će odgovor biti da da kupi novo a možda i nije bio problem u snazi mog napajanja ili još gore da kupim pa da mi se i dalje gasi. 

Hvala, nadam si da mi može netko pomoći

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice