Problem kod podizanja Windowsa

poruka: 13
|
čitano: 8.341
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Bok. Ovakav je problem , ja upalin komp i on napravi 2 puta kratki bip i tada nakon toga opet se cuje 1 bip i pise mi da moran stisnut F1 da bi nastavia dalje. Znaci nece da mi sam start up-a nego moran uvik stisnit F1... Neki dan san reinstalira windows i instalira neke drivere za maticnu pa mislin da je to toga. Kako cu ovo rjesit ?

Maticna : MSI P31 NEO

Procesor : Intel Pentium Dual CPU E2160 1.8 GHz

Graficka : Nvidia GeForce 8400 GS

Jeli jos sta bitno ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Trebao bi otići na stranice MSI-a da vidiš šta znače ti beepovi. Moguće ram(ovi), baterija na ploči, neka komponenta, grafa, napajanje. Ako imaš knjižicu možda piše u njoj. Sretno{#}        Pozdrav i do pisanja     TONYA_

I pitanje je odgovor
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Problem kod podizanja Windowsa

A neznan. Nemogu nikako nac. Jel moze iko pomoc jer mi je ovo stvarno problem. Svaki put kad ga palin moran stisnit F1 !

15 godina
neaktivan

Jel ima kakva poruka tu kad trebas stisnuti f1 (nesto da pise osim F1) ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pise press DEL for start menu, press F11 for boot menu (za ove dvi nisan siguran bas jeli to pise, al 100% su DEL i F11)

Ispod toga pise A : Error

i dole press F1 for resume

17 godina
Pave Techno kaže...

Bok. Ovakav je problem , ja upalin komp i on napravi 2 puta kratki bip i tada nakon toga opet se cuje 1 bip i pise mi da moran stisnut F1 da bi nastavia dalje. Znaci nece da mi sam start up-a nego moran uvik stisnit F1... Neki dan san reinstalira windows i instalira neke drivere za maticnu pa mislin da je to toga. Kako cu ovo rjesit ?

...

-driveri nemaju veze kod paljenja (BIOSa)

Uđiu BIOS i podsesi.. 'nešto', recimo učitaj setup defaults ili optimal, exit and save... Ako više nema bipova rješeno.

Ili provjeri što znače dva bipa u manualu za MBO... (traži pod error code ili boot error ...)

recimo jedan dugi, dva kratka je greška VGA. Može biti slabo napajanje, loš kontakt.. jer se ipak upali nakon reseta (taj auto reset učita defaulte ignorira postavku BIOSa).

-može biti i rezultat nekog overclocka...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

To su 2 kratka u pocetku kad upalin komp, nakon toga opet jedan kratki i pojavi mi se ovo za F1, i kad pritisnen F1 ide jedan dugi. Stvarno neznan sta je. iden probat ofo sa setup defualtson

15 godina
neaktivan

Evo proba san ovo sta si reka i nista. Opet sve isto :(

15 godina
neaktivan

Pa već ti je rečeno da skokneš na njihove stranice click, a tu imaš sva objašnjen  ja{#}

Edit: {#} Pa to sam ti ja rekao, a nisam ni kužio {#} {#} ! !

I pitanje je odgovor
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 0:27 (TONYA_).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probaj stavit novu bateriju na matičnu. Pogledaj dali ti si se promjeni vrijeme svaki put kad pokreneš windowse ako da onda ti je baterija prazna. Meni je baterija prazna pa mi se kod svakog paljenja računala bios resetira i onda me traži da stisnem f1 zato što se bios resetiro.

visit http://www.youtube.com/user/zoja26pro?feature=mhum
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 0:43 (zOjA26).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Prilikom paljenja comp. javlja mi grešku u BIOS-u   ( CPU is unworkable or has been charged ).

Odem u BIOS  ali neznam koje vrijednosti napajanja moram promjeniti i koliko.Zahvaljujem na pomoći

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

AL NEMOGU NAC STA JE ! Nije do baterije, vrijeme mi je uvik isto :/

17 godina
Pave Techno kaže...

AL NEMOGU NAC STA JE ! Nije do baterije, vrijeme mi je uvik isto :/

samo je trebalo kliknuti na link i pronači u tablici.. 2 beeps - parity circuit failure.

-Znači da je u BIOSu uključena opcija parity check, isključi je ili premjesti RAM u drugi utor (ako ima slobodan).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice