Problem sa grafikom

poruka: 13
|
čitano: 3.910
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Problem sa grafikom

Pozdrav svima

Evo naisao sam na jedan problem koji mi je vec posjedio kosu na glavi :))) (siguran sam da ce biti neka sitnica)

Naime kupio sam novu maticnu, proc i rame

CPU: amd a8 5600k quad core black edition

Maticna: Asrock fm2a75m-dgs R2.0

Rami: Corsair vengance 2x4gb 1600mhz

Napajanje: real power silent 600 bronze edition

Sve je to lijepo pospajano instalirani novi win7 x64 i sve super radi ALI onda dolaze problemi naime kad instaliram drivere za grafiku nakon reboota kad treba uci u windows samo se zacrni ekran i zamrzne se sve (externi mi blinka kao kad je komp ugasen, ledice na tipkovnici se ugase itd). Nakon toga moram ici raditi system restore. Pokusao sam instalirati drivere na stranici od maticne, ista stvar, isao sam sa AMD Driver Autodetect ista stvar, isao sam na amd stranicu i tamo skinuo catalyst drivere i ista stvar. 

Nakon toga sam odlucio staviti svoju graficku koju imam ovdje (nvidia 8800 gts 512) i dojde do win7 logo screena i zamrzne se ekran...

Mi moze netko dati neki savjet ili neku preporuku jer ja ovdje ludujem...

Hvala puno i ugodan dan!

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2013 9:35 (marioweb).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem sa grafikom

Nije mi jasno da li imaš problem sa integrisanom grafikom APU-a ili diskretnom grafičkom karticom koju si zaboravio pomenuti? Prvo za svaki slučaj nadogradi BIOS/UEFI zadnjom verzijom. Pokušaj onda da u BIOS-u podesiš da je primarna diskretna grafika. I obavezno instaliraj driver-e od proizvođača, kako za integrisanu tako i za diskretnu grafiku.

14 godina

Ja zelim(pokusavam) instalirati drivere za apu-a. Cim instaliram drivere i napravim reboot ne zeli mi uci u windowse i moram raditi system restore. Kad pogledam u device manager pod display adapters mi je samo ''standard VGA graphic adapter''. Kad sam bio odustao od APU probao sam staviti svoju stariju graficku no dojde mi do win7logo znaka i zamrzne se slika... U biosu sada imam za odabrat onboard, pci expres i pci.

Nista onda idem probati bios updatati pa vidjeti sta dalje...

14 godina

I dalje nista :( sve isto kao prije...

12 godina
odjavljen
Problem sa grafikom

jesi li probao iskljuciti integrisanu grafiku ? (ako si je prije koristio)

COMODO secure :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako mislis u biosu, tamo sam za grafiku nasao samo jednu opciju a to je da odaberem koju hocu grafiku. Imam za odabrat onboard, pci express i pci. Ako odaberem pci express ili pci nemogu uci u windowse...

Ako mislis na iskljuciti grafiku u windowsima onda nisam, neznam di je to.

Graficku sam prije koristio na svojoj staroj konfiguraciji i normalno je radila. Odlucio sam uzeti ovu novu konfiguraciju (cpu, maticna, mem) pa da upgradam i graficku jer po onome sta sam ja citao na internetu i sta su mi neki govorili graficka na cpu-u je jaca od ove moje 8800.

12 godina
odjavljen

desni klik na ikonu my computer properties zatim klikni hardware pa device manager pa display adapters i oznaci integrisanu graficku desni klik properties i na dnu vidjeces enable or disable. odaberi disable.

COMODO secure :)
15 godina
neaktivan
Problem sa grafikom

Uključi monitor na drugi izlaz sa matične ploče. Ne znam da li koristiš DVI ili VGA, ali kako god pokušaj uključiti monitor u drugi izlaz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

desni klik na ikonu my computer properties zatim klikni hardware pa device manager pa display adapters i oznaci integrisanu graficku desni klik properties i na dnu vidjeces enable or disable. odaberi disable.

Covjece, lik kaze da ne moze uci u windowse nikako a ti pricas tu o odlasku u device manager ... 

sorry za off topic ,morao sam

14 godina

Evo posto vidim da me neki ne shvacaju da li povrsno citanje (kao sto ja znam raditi) ili sam se ja jednostavno krivo izrazio u kojem slucaju se ispricavam sad cu malo ljepse pojasniti :)

Evo da pojasnim u natuknicama

-Kupljena nova maticna, procesor i memorija

-instalirani novi win7 (sve radi super)

-instaliranje drivera za grafiku bilo da skinuto sa stranice od maticne ili od cpu-a ista stvar, nakon instalacije i reboota nemogu uci u windows i moram raditi system restore(znaci vracanje zadnjih postavki prije tih drivera)!!!

-umetanje svoje stare graficke kartice i pokretanje kompa dolazim do iste stvari, nece uci u windowse (slika se zamrzne na win7 logo ekranu)

-u biosu, u system browseru mi prepoznaje cpu sa grafickom

-u biosu pod grafika imam 3 opcije onboard, pci i pci express, jedino ulazi u win sa ONBOARD

-diseble-ao sam graficku kako mi je iznad kolega rekao i pokusao ove iznad natuknice i ista stvar se dogadja

Eventualno cu pokusati ustekati monitor u drugi port (sada mi je u vga a ovaj dvi-e konektor nemam pa cu kupiti u pon) ali odmah mogu reci da nece raditi jer vidim po topkovnici da mi se iskljuci kad bi trebalo uci u win (ledice se ugase niti ne reagiraju) tako da mislim da mogu zakljuciti da nije do toga ali kazem svejedno cu probati

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2013 15:40 (marioweb).
15 godina
neaktivan
Problem sa grafikom

Možeš pokušati i da testiraš sa live distrom Linux-a Ubuntu. Ako bude problema znači da je greška u hardware-u. Ne bi bilo loše još jednom sve rastaviti pa ponovo sastaviti (izvaditi čak i procesor).

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

ma vec sam vadio sve ali proba cu opet, nista ne skodi, ici cu i na nove win isto, ali bi mi mogao malo objasniti ovo u vezi linuxa molim te jer ja nikad jos nisam imao linux... Vidio sam link na stranici za skinuti to (700 mb) free da li je to to i ako je sta u linuxu da trazim/radim... Evo pls ako mi mozes dati koju natuknicu, hvala ti puno!!!

15 godina
neaktivan
Problem sa grafikom

Dakle, skineš pomenuti image i spržiš ga na CD pomoću ovog programa http://infrarecorder.org/

Restaraj računar i u BIOS-u postavi CD/DVD kao prvi boot device. Ubaci cd sa sprženim Linux-om u CD/DVD drive i restartaj računar. Prati dizanje OS-a i na upit klikni na Try Ubuntu. Ako nikada nisi radio na Linux-u nećeš imati problema da jednostavno testiraš tvoj računar i surfaš internetom. Ukoliko opet budeš imao problema, ako si sve dobro spojio, najvjerovatnije da nije ispravna matična ploča ili CPU (što je manje vjerovatno).

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice