Problem sa DDR3 memorijom

poruka: 17
|
čitano: 1.996
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam Asus P5KC matičnu ploču (https://www.asus.com/Motherboards/P5KC/)

na koju sam stavio 2 modula po 2GB Kingston DDR3 RAM-a (http://www.kingston.com/dataSheets/KVR16N11S6_2.pdf).

Prije sam imao 3GB (1GB+2GB) DDR2 RAM-a i sve je normalno radilo, no nakon što sam stavio novi RAM računalo se više neće upaliti,

tj. svi ventilatori se okreću i pokrene se HDD, no računalo ne daje zvučni signal, te se ništa ne pojavljuje na ekranu i nemoguće je ući u BIOS postavke.

Probao sam podići računalo samo sa jednim modulom, resertirao sam CMOS, ali ništa ne pomaže.

Zna li netko možda u čemu je problem?

The difference between stupidity and genius is that genius has its limits.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Probaj PC upalit sa jednom plocicom, pa onda izvadi tu pa probaj upalit sa drugom.Tj provjeri jel rade obje plocice ? Drugo, ujedno provjeri jel rade oba utora, izmjenjaj utore, provjeri jel plocica dobro legla tj ulegla u utor.Izvadi bateriju, pa ju vrati.Kad sve to probas trebao bi doci do rijesenja, provjeri ostale kablove, da nisi sto strgao dok si ubacivao.PS neko strucniji, nek  se javi, al ako si ubacio 2 x 2gb plocice to bi onda bio dual chanel?  Pa nek objasni da li to moze stvarati problem, tj kako je pravilno ubacit plocice.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 2:50 (blue_tander).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem sa DDR3 memorijom

Mislim da ploča ne podržava taj tip memorije, provjeri u specifikacijama ploče, navedene su razni tipovi i brendovi, ali ne i ta koju si naveo.

https://www.asus.com/Motherboards/P5KC/HelpDesk_QVL/

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 8:49 (ivo454).
17 godina
odjavljen

Nijedna od tih ploča koje podržavaju više tipova memorije ne rade kako treba... Jako su izbirljive po pitanju memorije - proizvođač, taktovi, latencije, napon i gustoća. Pogledaj na onom popisu koji je linkan koje su podržane i njih stavi.

My name is Legion... For we are many!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probao sam oba modula zasebno u oba utora, ali ne radi.

Ono je popis službeno testiranih modula tako da ja mislim da 

bi ovi trebali raditi jer sam već imao par DDR2 modula

koji nisu na toj listi, a radili su bez problema.

Jedino ako zbog neke specifikacije ova memorija ne može 

raditi na mojoj matičnoj, ali još uvijek nisam našao razlog zašto ne bi.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Vrati stare DDR2 i probaji instalirati najnoviju BIOS verziju,kada instaliraš,izgasi računalo izvadi bateriju na 5min potom stavi DDR3 memoriju na ploču.

15 godina
neaktivan

BIOS verzija mi je 1203, a to je izgleda najnovija verzija.

15 godina
neaktivan

Ovako, u korisničkom priručniku matične ploče piše da ploča nije kompatibilna sa DDR3 memorijom koja ima 128 Mb čipove x16. U tehničkim detaljima Kingston RAM-a piše da ovaj tvoj Kingston ima 256 Mb čipove x16. Znači, tvoja matična ploča i DDR3 memorija nisu kompatibilne.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel to znači da trebam kupiti memoriju koja ima više ili manje od 128Mb po čipu

i što je s ovim x16, što tu treba biti za moju ploču?

15 godina
neaktivan

http://www.crucial.com/ProductDisplay?displayCompatibleLogo=1&urlRequestType=Base&catalogId=10001&productId=11321&externalPartNumber=CT5666559&urlLangId=-1&langId=-1&storeId=10151&modelCatId=19765

Specs: DDR3 PC3-12800 • 9-9-9-24 • Unbuffered • NON-ECC • DDR3-1600 • 1.5V •256Meg x 64

a kaže da je kompatibilna s mojom matičnom...?

EDIT: Evo našao sam i specifikacije RAM-a koji je na Asusovom QVL-u i taj je isto 256Mx64,

zato mi nije jasno zašto Kingstonova memorija ne bi trebala biti kompatibilna...

RAM sa QVL-a RAM sa QVL-a

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 16:39 (domagoj_tomic888).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da, otprilike tako. Najbolje da kupiš, ako možeš naći isključivo memoriju koja je navedena u listi. Iskreno, ja bih radije stavio maksimalnih 8 GB DDR2 nego se patio ovako a neko ekstra ubrzanje ti neće dati DDR3 koliko će ti dati 8 GB DDR2.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 17:27 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jedino je problem što je danas teško nabaviti jeftin, a dobar DDR2 RAM.

8GB DDR2 pa čak i 4GB je skuplje od 4GB DDR3, a ja ni ne trebam više od 4GB, odnosno barem

6GB ako bih ostao na DDR2.

No najviše me muči to što ne razumijem zašto ova memorija ne radi, a ima gotovo identične 

specifikacije sa Crucial memorijom koja je navodno kompatibilna sa mojom matičnom i isto je

256Mx64 kao i onaj preporučeni RAM (naručio bih ja i neki od tih preporučenih memorija, tj, RAM-ova sa QVL-a, ali se ne prodaju kod nas

i teško ih je općenito nabaviti.

I nije mi problem tražiti memoriju koja će raditi s mojom matičnom, samo pitam ako netko zna zašto ova ne radi i koja karakteristika je ključna (pored naravno onih očitih)

na koju moram paziti ako ću morati nabaviti drugi RAM za ovu matičnu.

Recimo, hoće li ova memorija raditi na mojoj matičnoj: http://www.kingston.com/datasheets/KVR13N9S6_2.pdf ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 18:12 (domagoj_tomic888).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
domagoj_tomic888 kaže...
No najviše me muči to što ne razumijem zašto ova memorija ne radi, a ima gotovo identične 

"Gotovo identične" i "identične" nije isto. Koliko se god trudio, 99 nije 100 nikako.

My name is Legion... For we are many!
15 godina
neaktivan

Kada su se na tržištu pojavile te hibridne matične ploče, otprilike u tom periodu sam se raspitivao kod prijatelja (koji drži prodavnicu hardvera) oko kupovine novog računala baziranog na takvoj ploči. Još tada mi je savjetovao da se klonim takvih ploča i da ih i on izbjegava nabavljati i prodavati jer su nepouzdane u radu sa DDR 3 memorijom.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Lik na you tubeu imao indetičan problem kao ti ista ploča,najnoviji BIOS ali čak četiri para DDR3 memorije (kingstone 1333 2x2GB, Kingstone Hyper X blue and red 1600MHz, transcend 4GBx1) nisu radile odnosno funkcionirale Link: 

s nekim red X G.Skill ripjaws je sistem radio.Poča je poprilično izbirljiva zbog toga što je zadnji BIOS iz 2008,stoga DDR3 memorije i nije bilo mnogo na tržištu i dešavaju se ovakve nezgodne situacije kada novi model-e DDR3 ugradiš u ploču .Prodaj te DDR2 i DDR3 koje imaš i kupi model DDR3 koji sigurno pašu na ploču.lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 21:05 (3n3m1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kaže se  ".... i mirna Bosna."

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Budemo onda probao zamijeniti za DDR2 memoriju.

Hvala svima na pomoći! 

1 0 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice