Poklopac na ventilatoru od procesora?

poruka: 9
|
čitano: 1.793
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kako skinuti poklopac??

Kada se skine ventilator sa procesora, kako se skine ono na vrhu? Onaj... a ono što se okreće dok se hladi. Ne znam kako da se izrazim. Trebao bih ga očistiti, pa kontam da je to najbolje ideja??

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Kako skinuti poklopac??
gunsmith kaže...

Kada se skine ventilator sa procesora, kako se skine ono na vrhu? Onaj... a ono što se okreće dok se hladi. Ne znam kako da se izrazim. Trebao bih ga očistiti, pa kontam da je to najbolje ideja??

Čisti se sa kistom i riješen problem,samo pazi da ne potrgaš leptir ak ga potrgaš tada će komp brujati... 

Nenad
15 godina
neaktivan
Re: Kako skinuti poklopac??

Možeš ga skinuti.( Odljepiš naljepnicu i skineš sigurnosnu gumicu te izvadiš rotor van). Ipak, mislim da je to previše pipljavo samo zbog čišćenja, tako da je najbolje upotrijebiti štapić za uši i alkohol te očistiti krilca.

15 godina

Ja prašinu rješavam tako da stavim četkasti nastavak na usisavač i deri... Jednom mjesečno u 10-15 minuta očistim cijeli komp skupa s periferalijama. Ako te strah da ti gremlin iz usisavača ne pojede nekaj, možeš stavit najlonku ili slično preko cijevi.

BTW lopatice, rotor, elisa, propeler... :)

s.f. - s.n.
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.6.2013 0:14 (ninotocka).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ili najjednostavnije uzmes kompresor i sve ispuses kao treba ? :) 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

a) td?

b) uzmi kompresor? kome? :)

c) kud onda s tom prašinom? aha, usisavač...

s.f. - s.n.
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Poklopac na ventilatoru od procesora?
ninotocka kaže...

a) td?

b) uzmi kompresor? kome? :)

c) kud onda s tom prašinom? aha, usisavač...

nisam ti dao ja td ako pitas za to, pa od frenda, di sreduju bicikle ,automehanicar bilo di oni bi trebali imat...sta kud onda sa tom prasinom? ta prasina ti sva izleti van frende i komp bude ko nov doslovno osim ako nije ona koja je fakticki ko da je ljepljena takvu prasinu mrzim jer je ne moguce skinut

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
17 godina

Ja preporučujem četkicu (kist). Inače, znam da ih u servisu rutinski peru vodom, ostave da se osuše i montiraju.

Doduše, u poslednje vreme samo sve produvam kompresovanim vazduhom iz konzerve. Što se tiče oslobođene prašine, radite to ispred ulaznih vrata.

Rastavljanje nikako ne preporučujem.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.6.2013 15:32 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Poklopac na ventilatoru od procesora?

Mogu se rastaviti, samo je poslije malo pimpavo vratiti gumicu. Ja ih u posljednje vrijeme uglavnom rastavljam, usisam i podmažem wd-om. Rezultati su uglavnom genijalni.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice