PC se neće upaliti

poruka: 29
|
čitano: 4.213
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
PC se neće upaliti

Znači imam problem pc mi se neće upaliti. Krene se paliti i nakon 1-2 sekunde nakon klika za paljene on se ugasi. Stavio sam novo napajanje i opet isto. Ako tko može pomoći hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
PC se neće upaliti

karlo2304

- Očisti dobro prašinu unutar kućišta, zamjeni termalnu pastu na procesoru.

- Probaj na par minuta izvadit bateriju s matične (clear CMOS, resetira BIOS na početne postave).

- Vizualno pregledaj matičnu ploču, možda ima kondenzatora koji su se napuhnuli ili počeli curiti, isto napravi kod grafičke kartice.

- Daj više informacija o konfiguraciji, uključujući i model napajanja koje si isprobao.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 16:16 (Valentin17).

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
PC se neće upaliti

Pregledao sam sve kondenzatore koji imaju i svi su ispravni, ici cu sad ocistiti ga i izvaditi bateriju da vidim oce li sta biti. 

0 0 hvala 0
15 godina
Re: PC se neće upaliti
karlo2304 kaže...

Pregledao sam sve kondenzatore koji imaju i svi su ispravni, ici cu sad ocistiti ga i izvaditi bateriju da vidim oce li sta biti. 

- Mogao bi prije napisati o kojoj konfiguraciji se radi.

13 godina
neaktivan
PC se neće upaliti

komp je star 8 godina. Asus matična grafička ati intel procesor sda cu pogldeati točnom odele kad ga rastavim. a napajanje sam kupio novo do sad je bilo ms ky-400 atx p4 (400W), a sad sam kupio novo akyga akb1-500 (500w).

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 16:26 (karlo2304).

0 0 hvala 0
13 godina
PC se neće upaliti

Isto to je i meni radilo i morao sam novu maticnu kupiti.

Koja je maticna?*??

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
PC se neće upaliti

Asus matična N13219

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 16:31 (karlo2304).

0 0 hvala 0
13 godina
PC se neće upaliti

Moguce da je maticna odradila svoje.Jer ja sam isto tako imao problem sa Asrock.

Upali se,vrti 2 ili 3 sekunde i onda se samo ugasi.Posto sam bio ubjedjen da je do napajanja,kupio sam drugo i prvi put mi je opet to napravio,pokusao sam opet i radilo mi je,mozda tjedan dana.Nakon 7 dana,opet ista prica.

Upali se ugasi se.I odneso kod majstora i nista reko novu maticnu.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
karlo2304 kaže...

komp je star 8 godina. Asus matična grafička ati intel procesor sda cu pogldeati točnom odele kad ga rastavim. a napajanje sam kupio novo do sad je bilo ms ky-400 atx p4 (400W), a sad sam kupio novo akyga akb1-500 (500w).

- Ne znamo modele točne, to provjeri i napiši.

- Kad rastaviš PC, otpoji sve, izvadi RAM i grafičku, dobro ispuši sve utore od prašine, vrati natrag, provjeri da li su svi kabeli dobro priključeni, da možda nisi nešto zaboravio spojit.

- Javi rezultate.

16 godina
neaktivan
karlo2304 kaže...

Znači imam problem pc mi se neće upaliti. Krene se paliti i nakon 1-2 sekunde nakon klika za paljene on se ugasi. Stavio sam novo napajanje i opet isto. Ako tko može pomoći hvala.

Probaj najprije sa memorijom, pa onda sa svime ostalim, znači, izvadi memoriju i stavi drugu koja je ispravna, izvadi procesor iz ležišta, počisti ležište i staru pastu, te pažljivo nanesi novu. Iskopčaj sve nepotrebno.

16 godina
neaktivan
karlo2304 kaže...

Asus matična N13219

Ovo nije matična, ovo je grafička.

13 godina
neaktivan
13 godina
neaktivan
PC se neće upaliti

Ispričavam se, matična je asus k8n-eayz tako piše na kutiji.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo napravio sam sve kao što ste i rekli: izvadio sve ispuhao od prašine, sve utore dobro ispuhao, složio nazad, i opet ista stvar.

15 godina
karlo2304 kaže...

Evo napravio sam sve kao što ste i rekli: izvadio sve ispuhao od prašine, sve utore dobro ispuhao, složio nazad, i opet ista stvar.

- Izvadi RAM, grafičku karticu, otpoji diskove, otpoji svu periferiju, onda probaj upalit, budeš vidio hoće se opet ugasit.

13 godina
neaktivan

Ista stvar. Krene i ugasi se. Vidim da se zavrsti hladnjak na cpu i samo se ugasi. Jel to onda problem u matičnoj?

14 godina
karlo2304 kaže...

Ista stvar. Krene i ugasi se. Vidim da se zavrsti hladnjak na cpu i samo se ugasi. Jel to onda problem u matičnoj?

Nije da ti solim pamet,ali jesi ustekao 4 ili 6 pinski konektor  za maticnu?

Ako jesi 6 pinski,probaj sa 4 ili ga totalno iscupaj,pa probaj!

Slucajno da nisi zaboravio napajanje za grafu(ako grafa zahtjeva)?

13 godina
neaktivan

Usteko sam 4 pinski konektor u matičnu i grafička ne zahtjeva napajanje.

16 godina
neaktivan
PC se neće upaliti

Odspoji pržilicu, neka samo HD ostane ukopčan. što se dogodilo da si kupovao novo napajanje i nakon čega se PC počeo gasiti odnosno nije htio upaliti.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
PC se neće upaliti

karlo2304

- Otišla ti je matična i trebaš novu, ako je to stariji PC, bolje uzet cijelo kućište novo.

- Ako su HDD i pržilica SATA, njih možeš iskoristit.

2 0 hvala 1
14 godina
Valentin17 kaže...

karlo2304

- Otišla ti je matična i trebaš novu, ako je to stariji PC, bolje uzet cijelo kućište novo.

- Ako su HDD i pržilica SATA, njih možeš iskoristit.

Preporuka profesionalca i točka!

Bolje da ode u trgovinu i uzme cjelu konfiguraciju,pa je miran!

JA BIH....da me se pita,ja bih prvo probao bilokako popraviti,pa ako stvarno ne ide otisao po novu!

JA BIH...da me se pita,prvo probao clear cmos-ok ne ide,sve rastaviti pa dio po dio ustekavati i istekavati da vidimo jel radi(nedavno sam imao slucaj gdije se komp isto ponasao zbog pokvarenoga hard diska,tako da sve je moguce)-ne ide i to,skinuo bih cjelu maticnu i detaljno je pregledao,trazio moguca napuknuca,napuhnuca,nagorenja....

Mislim to bih ja napravio,jer ipak nisam pro da kupujem novo odmah!

Molim te provjeri jos jednom taj 4 pinski konektor kako je ustekan,poprilicno jednosatvno se moze 6 pinski na napajanju(koji sluzi kao i 4 pinski) ugurati u pogresne slotove na maticnoj!

U takvom slucaju maticna se ponasa upravo onako kako si opisao!

15 godina
Milka30 kaže...
 JA BIH...da me se pita,prvo probao clear cmos-ok ne ide,sve rastaviti pa dio po dio ustekavati i istekavati da vidimo jel radi(nedavno sam imao slucaj gdije se komp isto ponasao zbog pokvarenoga hard diska,tako da sve je moguce)-ne ide i to,skinuo bih cjelu maticnu i detaljno je pregledao,trazio moguca napuknuca,napuhnuca,nagorenja....

Mislim to bih ja napravio,jer ipak nisam pro da kupujem novo odmah!

Molim te provjeri jos jednom taj 4 pinski konektor kako je ustekan,poprilicno jednosatvno se moze 6 pinski na napajanju(koji sluzi kao i 4 pinski) ugurati u pogresne slotove na maticnoj!

U takvom slucaju maticna se ponasa upravo onako kako si opisao!

- Ja sam mu već u svoja 4 posta predložio clear CMOS, predložio sam mu da otpoji sve (HDD, optiku, RAM, grafičku, svu periferiju) i proba upalit, rekao sam mu da pregleda matičnu i grafičku za eventualne abnormalnosti, rekao je da je isprobao dva napajanja, rekao je da je sve ovo gore probao i da pomaka nema.

- A ovo da se 6 pin PCI-E konektor LAKO ugura u 4 pin 12v CPU konektor na matičnoj je glupost žešća.

- Malo čitaj prije, onda piši.

- ps. prestani me vrijeđati, ja tebe nisam ni na koji način uvrijedio ili nešto rekao za tebe, prema tome, molim lijepo...

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 20:27 (Valentin17).
14 godina
Valentin17 kaže...

Citam samo autora koji ne napominje da je probao sve sto si mu naveo,a tvoje postove nisam u potpunosti procitao!

Isprika,nisam te bas htijeo nasekirati{#}.

A ovo za 6-4 pin,hahahah ma vjeruj mi da sam se svega nagledao,od obrnutih IDE kablova do jednoga bisera sa silovanjem DDR2 u DDR3(slomio onaj granicnik u utoru){#}

Ako 6 pinski malo zamaknes za jedan slot,silom ide ko u pekmez!

PS:Još jednom ispričavam se!

17 godina
neaktivan
PC se neće upaliti

Ako nikaj drugo na kraju ju možeš probati ispeći (mislim na matičnu)...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.

0 0 hvala 2
15 godina
PC se neće upaliti

Milka30

- A znam, ali ipak mora biti "poseban" da tako nešto proba.

- Prihvaćam ispriku.

- Dapače, ako netko misli da zna još nešto što čovjek može isprobati, neka svakako kaže, nisam ni ja za to da se kupuje novo, ako se ovo staro može popravit, pa čak može probati ispeći matičnu, kao što je kolega predložio.

{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 20:44 (Valentin17).

2 0 hvala 2
13 godina
PC se neće upaliti

Maticna je definitivno.Posto sam i ja imao istu stvar.A i kada pogledamo,maticna je dosta stara i vrijeme joj je.

Moj PC  
0 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
PC se neće upaliti

Hvala na prijedlozima. Ovaj cu tjedan otići do frenda ili nekog ko ima sličnu konfu ko ja pa mjenjati dio po dio da vidim u čemu je problem. Mislim da cu tako najprije rješiti. Probao sam sve savjete koje ste mi ponudili ( osim da je ispečem ) i uvijek se dešavala ista stvar. 

Da se zna ja imam novi komp koji radi savršeno ali na starom ima dosta podataka koji mi trebaju a i ako se može popraviti biti će još dobar, a ako ne lako se izvadi HDD iz njega i ti je to.

Još jednom hvala svima na trudu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 22:31 (karlo2304).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PC se neće upaliti

Vjerojatno je matična otišla iako me vuklo na pregrijavanje cpu ali bi računalo trebalo raditi barem 10ak sekundi..

btw imaš u linksa jeftine am3 ploče sa IDE priključcima za stare hdd i dwdrw..{#}

0 0 hvala 0
15 godina
PC se neće upaliti

Imam ja laptop od 11god s kojeg vam upravo pisem,nikada nije problema s njim bilo ;)

Strm
Moj PC  
0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice