PC se neće pokrenuti

poruka: 26
|
čitano: 11.502
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
PC se neće pokrenuti

Rastavio sam komp da ga počitim od prašine. Skinuo sam CPU i GPU i temeljivo ih očistio.

Vratio sam sve na mjesto kako je bilo i sad mi se PC neće upaliti.

Konkretno nakon pritiska gumba za paljenje zavrte se svi ventilatori na 1s-2s i ponovno sve krepa.

Molim vas ko Boga da mi pomognete jer mi komp treba za faks.

Hvala

EDIT: Ne vidi se na slikama, al naravno CPU hladnjak je na svom mjestu

"Mene je cura odje**** jer me pitala koliko si clockao proc, a ja sam reko radi na defaultu" Oly_E3
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 19:54 (momak).

0 1 hvala 0
14 godina
PC se neće pokrenuti

Nešto nije sjelo u svoj utor do kraja sigurno, fino sve rastavi, dobro ispuši utore kompresorom i složi ponovo, pa onda probaj, možeš na par sekundi izvadit bateriju pa probat.

Zašto si išao raskapat komp za čišćenje prašine, pa samo uzmeš kompresor i dobro ga ispušeš, ne treba ga zato raskapati, samo si stvaraš probleme.{#}

Nadam se da ga nisi spalio statičkim elektricitetom, ako jesi onda će biti veselja.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 20:43 (Valentin17).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
PC se neće pokrenuti

Ili je otišlo napajanje ili si nešto krivo spojio. Možda ti je upao nekakav šarafić pa ti pravi krivi spoj ili ti je matična u dodiru sa kućištem.

Jesi li stavio odstojnike kad si vraćao matičnu u kućište? Izvadi sve van iz kućišta i spoji na stolu samo najnužnije komponente pa probaj upaliti komp.

Provjeri napajanje tako da na 24 pinskom kablu spojiš žičicom crni i zeleni pin (slika).

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Re: PC se neće pokrenuti
Mile 74 kaže...

Ili je otišlo napajanje ili si nešto krivo spojio. Možda ti je upao nekakav šarafić pa ti pravi krivi spoj ili ti je matična u dodiru sa kućištem.

Jesi li stavio odstojnike kad si vraćao matičnu u kućište? Izvadi sve van iz kućišta i spoji na stolu samo najnužnije komponente pa probaj upaliti komp.

Provjeri napajanje tako da na 24 pinskom kablu spojiš žičicom crni i zeleni pin (slika).

ja isto imam slični problem....kako to misliš da je matična u dodiru s kućištem? i kaj je to statički elektricitet

13 godina
neaktivan
tinchy199 kaže...
Mile 74 kaže...

ja isto imam slični problem....kako to misliš da je matična u dodiru s kućištem? i kaj je to statički elektricitet

Ako ne staviš odstojnike/distancere prilikom stavljanja matične ploče u kućište, onda je matična u direktnom dodiru sa kućištem i prilikom paljenja napajanja dolazi do kratkog spoja koje može rezultirati kvarom napajanja, matične ploče ili neke druge komponente u računalu.

odstojnici / distanceri odstojnici / distanceri
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 16:15 (Mile 74).
13 godina
PC se neće pokrenuti

meni je na to prišrafano...napajanje,ram,hdd,grafička nije u pitanju jer sam probao upaliti bez ičega,znači samo matična,procesor i hladnjak i nakon 1-2 sekunde se ugasio...što bi bilo onda?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
PC se neće pokrenuti

Jesi probao napajanje spojiti sa žićicom onako kako sam napisao na ovoj stranici (slika)?

Ako je napajanje uredu onda sve van iz kućišta i spoji na stolu samo najnužnije komponente.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PC se neće pokrenuti

Koje je napajanje?

Provjeri ga ovako:

http://www.corsair.com/en/blog/testing-your-corsair-power-supply

odnosno to je u ovom videu ak oti se ne da čitati:

To da se ventilatori zavrte nakratko je u 90% slučajeva znak da je napajanje neispravno.

U ostalih 10% može biti da nije spojen CPu Power (4-pin ili 8-pin ovisno o ploči i potrebama procesora), da je neispravna memorija (jedan ili više modula), slomljen pin na procesoru...

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
PC se neće pokrenuti

ja sam uzeo napajanje iz kompa koji trenutačno koristim jer nemam 2 napajanja....napajanje je 550 W a komp koji slažem je jako stari pa mislim da bi napajanje trebalo raditi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PC se neće pokrenuti

Imao sam isti slučaj prije par mjeseci. PC normalno radio pod prstom prašine, a kada sam ga ispirio isti simptom kao i kod tebe. Uzrok je bio kondenzator na matičnoj ploči koji je "probio". Isti zamijenjen za par kuna i PC normalno proradio i sve OK. Dakle, nađi nekog elektroničara koji će pregledati kondenzatore na MBO.

Na ovaj problem sam upozorio ovdje na forumu (na drugoj temi), naime, nisam pričekao da se PC ohladi, nego sam odmah ispirivao hladnim zrakom i došlo do tog problema sa kondenzatorom.

Kakva Vlada, takav rejting...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hvala vam svima na savjetima, nisam sam mogao naći kvar pa sam komp odnio na servis u ADM.

Lijepa hvala

"Mene je cura odje**** jer me pitala koliko si clockao proc, a ja sam reko radi na defaultu" Oly_E3
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.3.2013 17:07 (momak).
17 godina
neaktivan

Dobri ljudi Interneta,

Ekipa iz ADM-a kaže da mi je otišla matična, što je velik problem jer ne mogu naći zamjensku, naime treba nam socket 1366 za procesor.

Ima li netko ideju gdje bi se takva matična mogla nabaviti u Zagrebu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.3.2013 21:23 (momak).
17 godina
momak kaže...

Dobri ljudi Interenta,

Ekipa iz ADM-a kaže da mi je otišla matična, što je velik problem jer ne mogu naći zamjensku, naime treba nam socket 1366 za procesor.

http://www.nabava.net/maticne-ploce__140?&se=50872

http://www.njuskalo.hr/index.php?ctl=search2&f_keywords=1366&f_category_id=9598&f_show_all_categories=&sort=cheap

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.3.2013 18:42 (191x7).
15 godina
momak kaže...

Dobri ljudi Interenta,

Taj socket je izumro i jako tesko ces naci bilogdje u HR takvu maticnu ! Mozda ima gdje koja u ovim malim shopovima !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
PC se neće pokrenuti

Kako si uspio sprzit plocu?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CrniVrag55 kaže...

Kako si uspio sprzit plocu?

Kažu kratki spoj, kako ne znam.

14 godina
PC se neće pokrenuti

Lako se dogodi, ništa nije vječno.{#}

Valentin

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
PC se neće pokrenuti

Moj savijet ti je za iduci put kada ces cistit prasinu da odes u bilo koji pc servis i kazes da ti ociste komp sa kompresorom zraka das im 20kn za kavu i to je to, ili jedino da sam to napravis ako imas doma {#}

nije ti potrebno vadit jednu po jednu komponentu i cistit, kompresor to sve rijesi za cas posla. Eventualno jednom u 2godine promjeni termalnu pastu na procu i to je to..

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.3.2013 0:06 (CrniVrag55).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
momak kaže...

Dobri ljudi Interneta,

Joj, joj, pa kud nosiš matičnu na popravak onima koji i prodaju iste? Mogao si odmah pretpostaviti da će biti "katastrofalan" kvar. Uzmi matičnu nazad, a poslati ću ti na PM broj mobitela elektroničara u Zg s kojim se dogovori oko detekcije kvara. Osobno sam imao sličan problem i otkrio mi je neispravan memorijski kontroler na matičnoj, kekse sam premjestio u drugi slot i matična proradila. OK?

Kakva Vlada, takav rejting...
12 godina
neaktivan
PC se neće pokrenuti

Pa nisi valjda ostavio maticnu plocu u servisu? 

0 0 hvala 0
15 godina
PC se neće pokrenuti

Ne znam što bi moga bit uzrok tvom problemu ali vidim da si na trećoj slici rame ušteka jedan do drugog a to nije baš najbolje rješenje. Probaj uštekat u 1. i 3. utor ili 2. i 4. odnosno da budu uštekani u dva plava iliu dva bila.

Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
zeko73 kaže...

Ne znam što bi moga bit uzrok tvom problemu ali vidim da si na trećoj slici rame ušteka jedan do drugog a to nije baš najbolje rješenje. Probaj uštekat u 1. i 3. utor ili 2. i 4. odnosno da budu uštekani u dva plava iliu dva bila.

To nema veze sa ovim kvarom ti govoris o dual channel mode....

15 godina
ivanzu kaže...
zeko73 kaže...

To nema veze sa ovim kvarom ti govoris o dual channel mode....

Kolega...ako pročitaš ovo boldano tribalo bi ti bit jasno da nema smisla to što si napisa

Zadar živi vječno!
8 godina
neaktivan
Zdravo

Imam jedan problem sa kompom kad se ukljuci kabal za procesor ploca se ne ukljuci kad je kabal vani upali se iz prve molim za pomoc
alsen
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
557 kaže...
Imam jedan problem sa kompom kad se ukljuci kabal za procesor ploca se ne ukljuci kad je kabal vani upali se iz prve molim za pomoc

Nemoj uključivati kabel za procesor, jednostavno. 

AMD/Intel ljubitelj/mrzitelj, ovisno kakav mi je dan. :D
17 godina
moderator
557 kaže...

Obriši CMOS (tj. obriši, resetiraj postavke BIOS-a).

Ako nije to, znači ako je hardverski problem, to bi moglo sugerirati neispravni procesor ili možda negdje kratki spoj. Ako nemaš sam mogućnost ispitati situaciju (probati drugo napajanje, drugi procesor, drugu matičnu), vjerojno bi najbolje bilo da računalo daš u neki servis.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice