PC mi ne dozvoljava novi instal OS-a

poruka: 17
|
čitano: 2.675
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan

Kako naslov kaže nešto mi se desilo sa Windowsima,na početku pisalo boot fail i tek nakon nekoliko restartanja se podigao sistem.Kako je prilično iritantno odlučio sam ponovo instalirati windowse(7 orginal kupljen u trgovini)i sad ni za boga mi ga ne želi instalirat.U biosu sve podesim na boot prioryty sa CD ono krene press any button i komp se gasi,mrtav,ništa i tako svaki put.Pokušao sam i bootanjem sa USB isti slučaj.Uzeo sam i drugi hard disc i pokušao na njega isti slučaj neda i neda samo se ugasi i ne mrda.napajanje je relativno novo 600w,čak i stavio novu termalnu pastu

Molim za savjet pametnijih od sebe

0 0 hvala 0
15 godina

Ako se gasi, imaš HW problem. Provjeri napajanje. Vidi gasi li se ili nestaje slike (dakle, može biti kabel/monitor), navedi komponente.

Moj PC  
1 0 hvala 1
7 godina
neaktivan
Re: PC mi ne dozvoljava novi instal OS-a
Cpu je i3, 8gb ram, hd 1 tb, psu 600w sve skupa staro 18 mj. Kada uspijem podignuti sistem Cd normalno vrti i učitava kao i usb, a čim stavim instalacijski odma se gasi, prije se pojavilo system repair i opet krepalo sve

0 0 hvala 0
15 godina
Dario7111979 kaže...
Cpu je i3, 8gb ram, hd 1 tb, psu 600w sve skupa staro 18 mj. Kada uspijem podignuti sistem Cd normalno vrti i učitava kao i usb, a čim stavim instalacijski odma se gasi, prije se pojavilo system repair i opet krepalo sve

Model napajanja. Temperature? Jesi li što preštekavao prije nego što je počeo zezati?

7 godina
neaktivan
Lc power 600w office series ATX V2. 31
Probao sam sa nekim starijim napajanjem i isto se događa

0 0 hvala 0
15 godina

Odgovori na ostala pitanja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Ne nisam ništa preštekavao
7 godina
neaktivan
Ne nisam ništa preštekavao i gasi se kompletno cijeli pc
17 godina
Iskopcaj sve i ponovno sastavi , moguće i da hladnjak na cpu nije dobro legao pa se pregrijava i zato se i gasi. Iskopcaj i grafičku ako imaš i probaj samo sa igpu instalirati
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
Patrick_cro kaže...
Iskopcaj sve i ponovno sastavi , moguće i da hladnjak na cpu nije dobro legao pa se pregrijava i zato se i gasi. Iskopcaj i grafičku ako imaš i probaj samo sa igpu instalirati

Meni isto zvuci na ovo. Ljetos mi se dogodilo da se komp odjednom iskljucio, ukljucim ga ponovo prodje post pocne dizati winse i opet se iskljuci. Ispostavilo se da je krepao ventilator na hladnjaku CPU-a. 

17 godina
Ili je to ili je vrisnula maticna, ali nekako mislim da je hladnjak u banani, zato kod dijagnostike najbolje imati cim manje komponenata ukljucenih.
7 godina
neaktivan
Ventilator normalno vrti, ne diže se temp, pc se pokrenuo radio 3 sata bez prestanka, i neće mi napraviti disc clean up izbacuje neku grešku. Ponovo ga restartam sa boot sa cd i opet se ugasi i tako nekoliko puta

0 0 hvala 0
17 godina
Probaj boot u safe mode pa provjeri hdd sa hdtune fulltest ili digni neku live distribuciju linuxa na njega pa izvrsni provjeru.
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Uzeo sam hd i kod frenda normalno instalirao windowse, provjerio, sve radilo spojim na svoj kad ono bootmgr is missing. Wtf je to sad
16 godina
Dario7111979 kaže...
Uzeo sam hd i kod frenda normalno instalirao windowse, provjerio, sve radilo spojim na svoj kad ono bootmgr is missing. Wtf je to sad

-nemaš boot. (ukradi disk iz frendovog PCja .. ili ponovi install, ili bootaj s ubačenim install medijem (s diska, ne s medija).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Pogledak jer u biosu stavljeno da botžota sa hdd ako je i dalje ne radi onda stavi windows cd i bootaj sa njega i pokreni cmd i upisi narednu bootrec/fixboot, to ce napisati novi bootsector na disku i nakon toga napravi restart kompa.
7 godina
neaktivan
Gle, imam instalacijski cd i opet se događa isto. Nakon bootmgr is mising pokrenenem ga sa boot cd, press any key i pc se GASI. Odustajem, čupam matičnu van jer izgleda da je tu greška
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice