Na žalost, vlasnik sam ovog Nvidijinog poluprozivoda ili šrota. Promijenjena pasta, očišćen ventilator a temperatura GPU u idle modu i dalje 63°C. Uz to, povremeno imam pad perfomansi za 20-30% do te mjere da i HD video počne zapinjati. Je li joj je vrijeme za vječna lovišta ili netko ima kakvu ideju?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
koliko je dugo imas?Kakav je bio intezitet igranja?
četvrta godina, odigrano 10-tak igara sve skupa....najviše se "znojila" na HD videu....
Na žalost, vlasnik sam ovog Nvidijinog poluprozivoda ili šrota. Promijenjena pasta, očišćen ventilator a temperatura GPU u idle modu i dalje 63°C. Uz to, povremeno imam pad perfomansi za 20-30% do te mjere da i HD video počne zapinjati. Je li joj je vrijeme za vječna lovišta ili netko ima kakvu ideju?
Je, to je poluproizvod koji kod mene vrti BF3 BEZ IKAKVIH PROBLEMA.
Slušaj ako si ti kupio porshea i on ti se pokvari za 3 mjeseca to ne znači da su svi ostali porshei smeće.
4 godine i 10-ak i igara,trebala bi jos uvijek dobro raditi. povecaj vrtnju ventilatora.Provjeri je su li osteceni?
Fizički je sve u redu. Inače, ova je kartica uvijek grijala preko 60°C bez opterećenja, ljeti bi to dolazilo i do 68°C, a pri opterećenju da i ne govorim. Ventilator sam namjestio da diže okretaje ovisno o temepraturi. Sve je dobro radilo do ovih zadnjih windows update-ova za Osmicu. Nakon toga, pad perfomansi i zauzeće GPU-a preko 20% a kartica ništa ne radi. HD video usporen, zapinje trza...strava! Jutros ugasio računalo, izvukao karticu i napravio gore navedene radnje. Od tada opet sve OK, samo me brine, do kada?
Fizički je sve u redu. Inače, ova je kartica uvijek grijala preko 60°C bez opterećenja, ljeti bi to dolazilo i do 68°C, a pri opterećenju da i ne govorim. Ventilator sam namjestio da diže okretaje ovisno o temepraturi. Sve je dobro radilo do ovih zadnjih windows update-ova za Osmicu. Nakon toga, pad perfomansi i zauzeće GPU-a preko 20% a kartica ništa ne radi. HD video usporen, zapinje trza...strava! Jutros ugasio računalo, izvukao karticu i napravio gore navedene radnje. Od tada opet sve OK, samo me brine, do kada?
jesi pokusavao ista s driverima?
Zadnja verzija je instalirana. Reinstalirao sam postojeće, provao i slijedeću betu, bez uspjeha dok nisam izvukao karticu...
To sigurno nije smeće od kartice,ja sam imao nešto jaču verziju GTX260 216SP i perfektno je radila,polovnu ju kupio,kakva ti je ventilacija u kučištu?
Managment kablea je uredan, imam 4 mehanička HDD-a i jedan SSD unutra, kućište sam masno platio...nije baš sjeverni pol, ali s obzirom na broj komponenti, zadovoljavajuće...
Provjeri da je tvoja GPU izrađena u 65 ili 55 nm procesu. Nekad, negdje tamo sam čuo da 65 nm-etarske imaju problema sa izvršavanjem instrukcija. Također, provjeri da li dobija sve napone. Ja bih je testirao u drugom računaru.
Večeras pogledao HD film i sve radi kako treba sada. Idle temperatura 62°C, kad vrti 1080p, oko 66°C! S obzirom da ovo računalo drži meteorološku postaju i web kameru, radi konstantno 24 sata, tako da se vjerojatno nešto zblesiralo pa joj je bio potreban reset. Vidjet ćemo hoće li se problem ponavljati...hvala na sugestijama!