Pozdrav!
Riknuo mi je ide 2.5'' hard disk na laptopu. Pošto je teško nabaviti te starije diskove pokušavam naći alternativu. Gledao sam neke ide to sata adaptere, ali je problem što mi to nebi stalo u laptop. Molim sugestije.
Pozdrav!
Riknuo mi je ide 2.5'' hard disk na laptopu. Pošto je teško nabaviti te starije diskove pokušavam naći alternativu. Gledao sam neke ide to sata adaptere, ali je problem što mi to nebi stalo u laptop. Molim sugestije.
-nema 'Grumfovskog' rješenja.. s adapterom, ali može USB(HDD ili flash).. zapravo bilo koji medij, ovisno što imaš od medija i konektora.
-jedini problem je što MS ne dozvoljava takav boot/install pa moraš obavit ručno ili koristiti neku linux distru.
Predpostavka da ćeš na kraju ipak nabavit HDD (vjerojatno IDE) u oglasniku..
Pošto nisi naveo ni jedan konkretan podatak, pa ni tip priključka (osim adapter) nema preciznijeg odgovora.
Napisao sam da je IDE 2.5'' HDD
Napisao sam da je IDE 2.5'' HDD
moj previd (ali je moglo odmah štampanim .. IDE). Sporedno jer sam tako (kao vidoviti milan
) 'pogodio da je IDE...
-enivej, adapter ne može stati, cijena adaptera u odnosu na kupnju preko oglasnika odgovarajućeg HDDa opet ne opravdava... nabavi neki livemedij, ili iskemijaj s externim diskom (jer i ostatak računala se mora raspasti ... pa ti barem ostane noviji disk)
-traži po oglasnicima ili akcijsku-rasprodaju nekog HDDa u trgovini (jer su cijene dvostruko više u odnosu na novije-veće..).
http://www.ebay.com/itm/Free-shipping-NEW-Hitachi-2-5-IDE-PATA-40GB-HTS541640J9AT00-5400RPM-HARD-DRIVE-/170998213266?pt=US_Internal_Hard_Disk_Drives&hash=item27d049aa92
je ima tko iskustva s kupovinom hdd-a preko ebaya?
Ima ih jos nekoliko na njuskalu, kazes im nek ti poslikaju hdtune i kupis :D
Ima ih jos nekoliko na njuskalu, kazes im nek ti poslikaju hdtune i kupis :D
hd tune?
hdtune i sentinel hard disk programi za dijagnostiku hard diska
hdtune i sentinel hard disk programi za dijagnostiku hard diska
hvala :)
imam jedan problem , ravnam laptop kojemu je crknuo hard disk , i sada smo kupili novi i postavili ga , ALI kada idem podizati windowse izbacuje mi se crni ekran sa bijelim slovima :
'' Non-System disk or disk error
replace and strike any key when ready ''
molim pomoc sta prije . hvala