LOL Koje se ovdje gluposti mogu procitati.
Ima toliko na netu pomocnih alata na boot/live cd_eu sa kojim se mogu spasit ili videt podaci, np. Hirens boot cd
LOL Koje se ovdje gluposti mogu procitati.
Ima toliko na netu pomocnih alata na boot/live cd_eu sa kojim se mogu spasit ili videt podaci, np. Hirens boot cd
Vjerojatno je problem u Winsima, treba reinstalacija... Da disk ne valja, ne bi uopće mogao izabrati kako ćeš pokrenuti Winse...
Riješit ćeš to tako da ubaciš Windows disk, odabereš da ga boota i prije instalacije formatiraš particiju sa starim Winsima, imaš u izborniku CD-a Windowsa XP formatiranje, popravak ili instalaciju. Winsi se nemogu instalirati na neku particiju koja nije formatirana! Ponavljam, formatiranje možeš obaviti preko Windows XP CD-a.
Ako si imao važne podatke na particiji s Winsima, j*bi ga. Možda nekako možeš spasiti te podatke nekim programom, ja se u to ne kužim...
...
Ako si imao važne podatke na particiji s Winsima, j*bi ga. Možda nekako možeš spasiti te podatke nekim programom, ja se u to ne kužim...
e pa dragi moji ljudi od vasih me savjeta zaboli glava.od tog kaj sam sve ja reko niko mi nije konkretno odgovorio pa cu ja ic na sljepo sutra novi hard kupujem pa se nadamo da bu proradilo.to j emoja logika
a sto ako nema dovoljno kabela od jednogh do drugog stana
e pa dragi moji ljudi od vasih me savjeta zaboli glava.od tog kaj sam sve ja reko niko mi nije konkretno odgovorio pa cu ja ic na sljepo sutra novi hard kupujem pa se nadamo da bu proradilo.to j emoja logika
Dakle postoji disk koji se iz vec instaliranih Windowsa ne moze dohvatiti?
Dali je racunalo prije radilo i radi li se o racunalu na kojem se ne zna sto je instalirano (SATA driver)?
U BIOS-u za vecinu maticnih ploca moze se podesiti IDE kontroler u
- SATA mod (tada treba imati disketu s driverom, tipka F6 ili driver ukomponiran u instalacijski CD)
- Compatibility mod (ili slican naziv kada SATA driver ne treba)
U oba slucaja BIOS vidi disk ali ne vidi instalacijski CD.
Iz opisa pitanja ne vidi se da li je BIOS provjeravan u tom smislu.
Ako se podesi kompatibiliti mod i instalacijski CD ne vidi disk, najvjerojatnije je disk pokvaren.
Moze se izvaditi disk iz kucista, prikljuciti ga upaliti racunalo drzeci ga u ruci i provjeriti
ga dali pruza otpor prilikom naginjanja, odnosno dali se ploce vrte.
Ako ne pruza otpor definitivno je gotov.
Pozdrav
-------------------------
Ako se instalacijski CD vidi disk prvo što se nudi prilikom pristupanja mu je
uredjivanje particija diska sto podrazumjeva formatiranje particije ili njeno brisanje
i izrada nove ili se moze instalirati preko postojece instalacije.
Ove ponude nema ako se disk ne vidi, dapace slijedi poruka da diska nema.
Iz pitanja ne vidim dali se je do ove faze doslo.
e pa decki moji hvala vam za savjete ali ja rijesio problem kupio novi hard i sve radi ko bebac.a stari je zavrsio u smecu
a jesi li kako pokušao vratiti bitne podatke sa starog harda?
naravno sve sam sacuvo kad sam spojio novi hard samo sam ukopco sztari i pokazo mi citavu particiju d i ja samo copy i paste