Komp se neće bootati

poruka: 23
|
čitano: 1.847
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Komp se neće bootati

Komponente su:

procesor   phenom x2 550

Matična     Asus M4A79XTD evo

Napajanje 600w raptoxx

Grafa HD 4850 512mb

2x 2gb A-data ddr3 1333Mhz

320gb wd caviar...

kliknem da se upali,ali na ekranu se ništa ne pokazuje...probao sam mjenjati pozicije rama, staviti jednu pločicu,dvije...grafu testirao na drugom kompu radi, i hdd,proc ne mogu jer mi matična na drugom kompu ne podržava am3

Ima tko kakvu ideju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Komp se neće bootati

hitno mi je...pomoć!

15 godina
neaktivan
marko3ever kaže...

Komponente su:

procesor   phenom x2 550

Matična     Asus M4A79XTD evo

Napajanje 600w raptoxx

Grafa HD 4850 512mb

2x 2gb A-data ddr3 1333Mhz

320gb wd caviar...

kliknem da se upali,ali na ekranu se ništa ne pokazuje...probao sam mjenjati pozicije rama, staviti jednu pločicu,dvije...grafu testirao na drugom kompu radi, i hdd,proc ne mogu jer mi matična na drugom kompu ne podržava am3

Ima tko kakvu ideju?

Iz boldanoga se jedino može zaključiti da ti se monitor pokvario.

Kako da ti netko kaže u čemu je problem sa samo tim informacijma?

Kako sam komp reagira kad ga upališ?

Da li rade ventilatori?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
15 godina
neaktivan

rade ventilatori, i probao sam na više monitora, ispravnih

16 godina
Komp se neće bootati

Dali si vadio procesor prije nego se to počelo dešavat??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ovo je novo sastavljena konfiguracija..procesor je dobro sjeo i radi, mislim da mi jedino preostaje ram...

15 godina
neaktivan
marko3ever kaže...

ovo je novo sastavljena konfiguracija..procesor je dobro sjeo i radi, mislim da mi jedino preostaje ram...

Ako si sam sastavljao, a i ako nisi, je li sve dobro spojeno?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
16 godina
marko3ever kaže...

Tko ti je sastavljao konfiguraciju?? Dali je radilo neko vrijeme ili odmah nakon sastavljanja šteka??

15 godina
neaktivan

ja sam sastavljao...sve je dobro spojeno, radio sam to već prije, ali sad sam pogledao knjižicu ovu od matične...imam RAMe ddr3 A-DATA koji nisu na popisu podržavanih za tu matičnu, mislim da to ne valja, zvao sam jednog servisera računala iz grada...rekao mi je da nije to problem da nema veze što nije na popisu taj ram?! Sad ne znam šta da mislim više

16 godina
Komp se neće bootati

Ajde probaj izvadit procesor i vidi dal je koji pin na njemu iskrivljen. To se zna desit i zbunit ljude. Izgleda zbunjujuče, jer izgleda kao da sve radi, a nema slike na monitoru. Več je par ljudi imalo sličnih problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo pogledao sam, opet, sve u savršenom stanu i sjeo je kako treba...

15 godina
neaktivan
marko3ever kaže...

Ima tko kakvu ideju?

Monitor inače radi?

Malo je glupo, ali nikad dovoljno ponavljanja: jesi probao kablove monitora iskljucit, ukljucit ponovno, možda nisu dobro sjeli?

15 godina
neaktivan

jesam da, napisao sam da sam probao i na više monitora...koji post gore sam napisao da ddr3 kartice koje imam nisu na popisu podržanih za ovu matičnu, tako da mislim da je to..

15 godina
neaktivan

e sad je već veliki problem...uzeo 2gb kingston, i opet ista stvar neće se dignuti, nema slike na ekranu...a rade ventilatori grije se proc i grafička....ne znam više šta da radim

16 godina
Komp se neće bootati

Po svemu pročitanom, mene najviše navodi na iskrivljeni/e pin/ove procesora ili na ne dobro spojen monitor. Ili je monitor u banani. Jer, kažeš da sve radi, ventilatori se vrte. Dakle, jedino me na to navodi, ovako na slijepo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.11.2010 19:57 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a jel ne bi mogla biti matična? pinovi su u redu provjerio jedno 5 puta... a i probao sam više monitora kojih valjaju

16 godina
marko3ever kaže...

a jel ne bi mogla biti matična? pinovi su u redu provjerio jedno 5 puta... a i probao sam više monitora kojih valjaju

I šta ti to govori?? Ako ti drugi monitori valjaju, znači da je nešto do tvog monitora.

15 godina
neaktivan

ma krivo si shvatio...probao sam na više monitora kojih valjaju i ista stvar je uvijek

16 godina
Komp se neće bootati

Zaista ne znam. Kažem, po svemu što govoriš mene to sve navodi na neki od ona dva problema što sam ti rekao. Možda ti pomogne koji drugi forumaš. Ja bi volio da sam blizu toga pa da izbliza vidim problem. Ovako samo nagađam na slijepo, po tvojim komentarima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Komp se neće bootati

A kad izvadiš ram, hdd, grafičku jel ti se čuju kakvi beepovi??? sigurno si neki kablič na krivo mjesto prištekal ako je konfiguracija nova kako kažeš 

najbolje bi ti bilo da sve još jedanput provjeriš...i nemoj se ljutit na takvim savjetima jer se zna i najboljima dogoditi da neki kabel krivo prištekaju.... znači uzmi knjižicu od matične pa sve pospajaj ponovno..

''Znam da ništa ne znam.''
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

hvala što si pokušao..moram naći nekog tko bi to mogao znati u osijeku..

16 godina
odjavljen
Komp se neće bootati

MOzda ti grafička nije dobrao sjela...Moras malo uprti! (ne previse da ne pukne) Mozda ti je napajanje dusu dalo...

Pinky je zakon... ⇓ tu klikni :) I ♥ π

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

problem nađen. Dobio sam pokvarenu matičnu...poslana sa garancijom u diskont24, valjda će riješiti problem

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice