Komp javlja "System failur ..."

poruka: 24
|
čitano: 2.954
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Prdnul komp - POMOĆ !!!
pitanje

Bok
Jučer mi je komp "umro", ali počnimo iz početka. Ovak, jučer ujutro ja surfam i tak, i samo najednom sve zašteka, ništa nisam mogao, pomaknuti miša, ctrl+alt+del - ništa. I ok, ja ga resetiram i otiđem iz sobe; vratim se za 5 min i vidim nije se pokrenul Windows. Resetiram ponovo i počne se javljati ženski glas i govori: "System failur ..." i još jednu riječ veli koju nemogu nikak skužiti ! Sve sam probal da se nije neke slučajno iskopčalo ili neke, ali ništa. I to je to.

Komp već imam jako dugo, jedno 4g, ali onda kad sam ga dobil bil je opak skroz, 3,2 Pentium, 2GB rama, 2x 160 GB disk, all in wonder grafička (to je stara), asus ploča (neznam sad koja) itd ....

Sad, kaj bi to moglo biti ?
Ima tko kakvu ideju ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Prdnul komp - POMOĆ !!!
Jel se uopće da upalit il crkne prije dizanja Windowsa?
Intel Celeron D 3.09 gHz, 1,25 GB DDR400, GeForce 8400 GS 512, Seagate Barracuda 160GB + Seagate Barracuda 80GB
16 godina
autorov komentar
Sum_of_all_fears kaže...
Jel se uopće da upalit il crkne prije dizanja Windowsa?
 ne dižu se windowsi, na samom početku se javlja ta ženska
17 godina
neaktivan
Prdnul komp

Vozi ti to na servis ili nešto!              Ozbiljno!

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Kažu da škola nije ztvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Supertramp kaže...

Bok
Jučer mi je komp "umro", ali počnimo iz početka. Ovak, jučer ujutro ja surfam i tak, i samo najednom sve zašteka, ništa nisam mogao, pomaknuti miša, ctrl+alt+del - ništa. I ok, ja ga resetiram i otiđem iz sobe; vratim se za 5 min i vidim nije se pokrenul Windows. Resetiram ponovo i počne se javljati ženski glas i govori: "System failur ..." i još jednu riječ veli koju nemogu nikak skužiti ! Sve sam probal da se nije neke slučajno iskopčalo ili neke, ali ništa. I to je to.

E kad nju skužiš sve će ti biti jasno!
I ja imam asusovu ploču i kad mi komp nije htio postat taj ženski glas
mi je fino rekao "POST failed due to CPU overclocking" (znao sam u čemu
je problem, ali nema veze...).
16 godina
neaktivan

Čudno. valjda si pokupio virus - al bez uvrede - svaka čast kreatoru virusa netko se stvarno potrudio. ili to ili ti je upao neki haker, odnosno hakerica. u svakom slučaju iskopčaj internet kabel i upali ga. ako se normalno upali onda je haker, ako opet isto onda je virus. ako je virus izvadi hard na kojem su ti winovi(jesu u raidu? ako jesu onda nemoj nego preskoči na 2.), odnesi ga u neki servis na čišćenje virusa, ili frendu koji ima avg instaliran(može i nod 32), očisti hard i vrati ga natrag. ako nije taj onda uzmi onaj drugi i ponovi to. i sve rješeno.

2.ako su u raidu odi u dučan i kupi najjeftiniji IDE disk(vjerojatno oko 300 kn). gurni novi hard unutr i spoji ga. u biosu postavi da se boota prvo sa cd čitača, onda s tog novog harda. pokreni instalaciju windowsa, instaliraj ih na taj novi disk, nakon windowsa instaliraj na taj isti disk avg/nod 32, očisti onaj stari disk(ako su u raidu vide se kao jedan), izvadi novi i pokušaj bootati sa starih diskova. ako uspiješ dobro ako ne ne znam. sve to radi bez ukopčanog interneta, instaliraj avg(za instalacije će te pitat za internet, uokpčaj i spoji se), postavi si zaštitu i gotovo. to će jako dugo trajati ali bože moj oćeš komp ili ne.

btw. komp ti je za današnje potrebe jako loš -> kupi novi.

Da se Facebook server sruši, 90% mladih bi palo u depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali, stavi ovo u sign.
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2008 19:36 (Matatata krele od zanata).
16 godina
protjeran
Prdnul komp

ja brijem da ti je rikno ventilator od procesora!!!!!!!!

intel P4 2.4, ati 9200se, maxtor80 GB HDD, albatron PX845E,,,, periferija razer lachesis, microsoft, canyon...

0 0 hvala 0
16 godina
autorov komentar
nedIm kaže...
Supertramp kaže...

Bok

E kad nju skužiš sve će ti biti jasno!
I ja imam asusovu ploču i kad mi komp nije htio postat taj ženski glas
mi je fino rekao "POST failed due to CPU overclocking" (znao sam u čemu
je problem, ali nema veze...).
 da, ali kad nemogu skužiti kaj veli, odnosno nemogu skužiti zadnju riječ
postoji li negdje na netu popis ti njihovih "glasova" ? (u user guide nema ništa)
(ploča je P4C800)
17 godina
neaktivan
Prdnul komp

Evo ti .pdf uputstvo.

Tu imaš post errore.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Prdnul komp

mislim da ti je to do baterije(one okrugle) na matičnoj koja je izvor energije cacheu kompa tako da se može podizati windows,

da ti bude točno vrijeme i da komp uspješno radi. imao sam sličan problem pa probaj promijeniti tu bateriju

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- intel e7200 3ghz,gigabyte ep35-ds3,gainward 8800gt OC,segate barracuda 500gb,2x 2 gb kingmax ram,thertmlake soprano
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Prdnul komp

Zakon su dobri stari POST beep signali. Broj signala se ne moze ne razumjet. Ovako ti ne gine napeto slusanje te zadnje rijeci ili testiranje tih nekoliko komponenti...

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2008 20:22 (Beno).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Prdnul komp

Posebno me nasmijao ovaj koji je rekao da ima hakera na kompu ---  xD  --- svaka čast...

Nije problem u hardveru jer ti se komp može upaliti... Pošto ti se Winsi ni ne učitavaju, nema smisla tražiti uzročnika problema, jednostavno reinstaliraj Winse... Najbrže i najjednostavnije...

They say it's mostly vanity That writes the plays we act They tell me that's what everybody knows There's no such thing as sanity And that's the sanest fact That's the way the story goes Dire Straits - One World
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Prdnul komp
autorov komentar
i_rambo_plache kaže...

Posebno me nasmijao ovaj koji je rekao da ima hakera na kompu ---  xD  --- svaka čast...

Nije problem u hardveru jer ti se komp može upaliti... Pošto ti se Winsi ni ne učitavaju, nema smisla tražiti uzročnika problema, jednostavno reinstaliraj Winse... Najbrže i najjednostavnije...

ja neznam u čemu problem, ali nemogu ništa, upalim komp i počne se javljati ženski glas, nemogu reinstalirati windowse, nemogu ući u BIOS, ništa
za windowse bi se odmah sjetil, ali nemogu, nema slike na ekranu, ništa !!
16 godina
autorov komentar
Mayales kaže...

mislim da ti je to do baterije(one okrugle) na matičnoj koja je izvor energije cacheu kompa tako da se može podizati windows,

da ti bude točno vrijeme i da komp uspješno radi. imao sam sličan problem pa probaj promijeniti tu bateriju

hočeš reći da trebam tu novu bateriju, gdje to mogu kupiti/nabaviti ?
16 godina
autorov komentar
Matatata krele od zanata kaže...

Čudno. valjda si pokupio virus - al bez uvrede - svaka čast kreatoru virusa netko se stvarno potrudio. ili to ili ti je upao neki haker, odnosno hakerica. u svakom slučaju iskopčaj internet kabel i upali ga. ako se normalno upali onda je haker, ako opet isto onda je virus. ako je virus izvadi hard na kojem su ti winovi(jesu u raidu? ako jesu onda nemoj nego preskoči na 2.), odnesi ga u neki servis na čišćenje virusa, ili frendu koji ima avg instaliran(može i nod 32), očisti hard i vrati ga natrag. ako nije taj onda uzmi onaj drugi i ponovi to. i sve rješeno.

2.ako su u raidu odi u dučan i kupi najjeftiniji IDE disk(vjerojatno oko 300 kn). gurni novi hard unutr i spoji ga. u biosu postavi da se boota prvo sa cd čitača, onda s tog novog harda. pokreni instalaciju windowsa, instaliraj ih na taj novi disk, nakon windowsa instaliraj na taj isti disk avg/nod 32, očisti onaj stari disk(ako su u raidu vide se kao jedan), izvadi novi i pokušaj bootati sa starih diskova. ako uspiješ dobro ako ne ne znam. sve to radi bez ukopčanog interneta, instaliraj avg(za instalacije će te pitat za internet, uokpčaj i spoji se), postavi si zaštitu i gotovo. to će jako dugo trajati ali bože moj oćeš komp ili ne.

ovo za hakera/hakericu mi je jako čudno ...

2. a kaj znači u raidu ? neke kao zrcalno spojeni ? ili ?
16 godina
neaktivan
Supertramp kaže...

ovo za hakera/hakericu mi je jako čudno ...

2. a kaj znači u raidu ? neke kao zrcalno spojeni ? ili ?

upiši u google raid i pročitaj šta ti wiki ima za reći. btw. raid je spoj više diskova koje windowsi čitaju kao jedan u cilju veće brzine i/ili sigurnosti. ima različitih vrsta, raid 0,1,5,10,jbod. to su najpoznatiji a ima ih još cijela hrpa. svaki ima svoja obilježja, ali u većini slučajeva bi mogao izgubit podatke ako makneš jedan hard pa zato ti to radije provjeri. najlakše bi bilo da otpreš my computer i vidiš jel ti vidi dva diska od 160 gb ili jedan od 160/320 gb(ovisi o tipu raida). ovako pogledaj u biosu jer tamo se to postavlja, pa ćeš vidjet.

Kondomi su in -> koristite ih i VI! Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Time is a great teacher but sadly kills al it's pupils. Hakiranje je umjetnost a ne zločin. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
17 godina
protjeran
Supertramp kaže...

Daj ne pričaj gluposti.Kako će virus napasti matičnu ploču????On samo napada operativni sustav, znači softver, a ne HARDVER.
Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L
17 godina
neaktivan

Na ovoj temi još samo fali komentar bake Slavice iz knjazove koleđice. Belji se

Koji inspirativni komentari, koji biseri.Savjeti tipa možda su u šumi. Smijeh

Daj otvori kučište.Ako se upale svi ventilatori (Cpu fan najvažniji drugi manje više),i prilikom boota nema bipkanja, uđi u bios (ako možeš), resetiraj ga na defaultne postavke (ako si po njmu prčkao,overclocko itd),vidi da li ti detektira hard,ako da, postavi dvd kao prvi bootabilni device.Quick boot opciju disable, save settings and reboot u biosu.Ako ti i dalje baca grešku nakon loadanja biosa, najvjerovatnije su ti se shebale windoze ,sljedeće, ubaci bootabilni dvd sa operativnim sustavom ,ako se boota instaliraj ponovo, a ako želiš spasiti windows instalaciju pitaj otvori novi topic o windows recovery tematici.Ovo što sam gore izrecitirao su samo najočitiji prvi koraci, za detaljnije instrukcije pogledaj na web.

Odgovori na privatne poruke nisu privatni, upite šaljite na baotica@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ovaj topic bi trebao ici na HUMOR :lol:

OT:

@Supertramp

Rekao si da ne mozes u BIOS? Prvo probaj, kao sto je Baotica rekao, otvoriti komp i kad palis vidi dali se pale svi ventilatori, ako se ne pali onaj na procesoru, onda ti se pregrije proc, i normalno ne moze upaliti.

ali prije da ce biti do maticne, jer nemas nikakvu sliku. probaj resetirati BIOS, znaci izvadi onu bateriju, ostavi je vani 10-15 min, ili ako se resetira na jumper, onda tako, uglavnom pise ti u knjizi od maticne kako se resetira.

ili, kako je netko vec rekao probaj zamjeniti tu istu bateriju na maticnoj, trebao bi naci u nekoj informatickoj radnji.

We are born naked, wet and hungry. Then things get worse.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Supertramp kaže...
 hočeš reći da trebam tu novu bateriju, gdje to mogu kupiti/nabaviti ?
 Možeš je kupiti u svim većim prodavaonicama ele. opreme kao što su Vemil, Hgspot, Tehnomobil
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- intel e7200 3ghz,gigabyte ep35-ds3,gainward 8800gt OC,segate barracuda 500gb,2x 2 gb kingmax ram,thertmlake soprano
16 godina
neaktivan

Izvadi bateriju s matične ploče, pričekaj koju minutu. Vrati je nazad na njezino mjesto i to bi trebalo biti to.

16 godina
autorov komentar

komp popravljen

u servisu je očišćen od prašine i izvađena baterija sa ploče i ponovo stavljena i to je to

hvala svima

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
autorov komentar

komp ipak ne radi, jučer je radil a danas ne; pokušavam ga upaliti ali opet se javlja one žena

jbg !

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nazovi zutra taj servis i reci im da nisu ništ riješili. Možda ti bu trebala druga matična ploča...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice