Bok
Jučer mi je komp "umro", ali počnimo iz početka. Ovak, jučer ujutro ja surfam i tak, i samo najednom sve zašteka, ništa nisam mogao, pomaknuti miša, ctrl+alt+del - ništa. I ok, ja ga resetiram i otiđem iz sobe; vratim se za 5 min i vidim nije se pokrenul Windows. Resetiram ponovo i počne se javljati ženski glas i govori: "System failur ..." i još jednu riječ veli koju nemogu nikak skužiti ! Sve sam probal da se nije neke slučajno iskopčalo ili neke, ali ništa. I to je to.
Komp već imam jako dugo, jedno 4g, ali onda kad sam ga dobil bil je opak skroz, 3,2 Pentium, 2GB rama, 2x 160 GB disk, all in wonder grafička (to je stara), asus ploča (neznam sad koja) itd ....
Sad, kaj bi to moglo biti ?
Ima tko kakvu ideju ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vozi ti to na servis ili nešto! Ozbiljno!
Bok
Jučer mi je komp "umro", ali počnimo iz početka. Ovak, jučer ujutro ja surfam i tak, i samo najednom sve zašteka, ništa nisam mogao, pomaknuti miša, ctrl+alt+del - ništa. I ok, ja ga resetiram i otiđem iz sobe; vratim se za 5 min i vidim nije se pokrenul Windows. Resetiram ponovo i počne se javljati ženski glas i govori: "System failur ..." i još jednu riječ veli koju nemogu nikak skužiti ! Sve sam probal da se nije neke slučajno iskopčalo ili neke, ali ništa. I to je to.
Čudno. valjda si pokupio virus - al bez uvrede - svaka čast kreatoru virusa netko se stvarno potrudio. ili to ili ti je upao neki haker, odnosno hakerica. u svakom slučaju iskopčaj internet kabel i upali ga. ako se normalno upali onda je haker, ako opet isto onda je virus. ako je virus izvadi hard na kojem su ti winovi(jesu u raidu? ako jesu onda nemoj nego preskoči na 2.), odnesi ga u neki servis na čišćenje virusa, ili frendu koji ima avg instaliran(može i nod 32), očisti hard i vrati ga natrag. ako nije taj onda uzmi onaj drugi i ponovi to. i sve rješeno.
2.ako su u raidu odi u dučan i kupi najjeftiniji IDE disk(vjerojatno oko 300 kn). gurni novi hard unutr i spoji ga. u biosu postavi da se boota prvo sa cd čitača, onda s tog novog harda. pokreni instalaciju windowsa, instaliraj ih na taj novi disk, nakon windowsa instaliraj na taj isti disk avg/nod 32, očisti onaj stari disk(ako su u raidu vide se kao jedan), izvadi novi i pokušaj bootati sa starih diskova. ako uspiješ dobro ako ne ne znam. sve to radi bez ukopčanog interneta, instaliraj avg(za instalacije će te pitat za internet, uokpčaj i spoji se), postavi si zaštitu i gotovo. to će jako dugo trajati ali bože moj oćeš komp ili ne.
btw. komp ti je za današnje potrebe jako loš -> kupi novi.
ja brijem da ti je rikno ventilator od procesora!!!!!!!!
Bok
Evo ti .pdf uputstvo.
Tu imaš post errore.
mislim da ti je to do baterije(one okrugle) na matičnoj koja je izvor energije cacheu kompa tako da se može podizati windows,
da ti bude točno vrijeme i da komp uspješno radi. imao sam sličan problem pa probaj promijeniti tu bateriju
Zakon su dobri stari POST beep signali. Broj signala se ne moze ne razumjet. Ovako ti ne gine napeto slusanje te zadnje rijeci ili testiranje tih nekoliko komponenti...
Posebno me nasmijao ovaj koji je rekao da ima hakera na kompu --- xD --- svaka čast...
Nije problem u hardveru jer ti se komp može upaliti... Pošto ti se Winsi ni ne učitavaju, nema smisla tražiti uzročnika problema, jednostavno reinstaliraj Winse... Najbrže i najjednostavnije...
Posebno me nasmijao ovaj koji je rekao da ima hakera na kompu --- xD --- svaka čast...
Nije problem u hardveru jer ti se komp može upaliti... Pošto ti se Winsi ni ne učitavaju, nema smisla tražiti uzročnika problema, jednostavno reinstaliraj Winse... Najbrže i najjednostavnije...
mislim da ti je to do baterije(one okrugle) na matičnoj koja je izvor energije cacheu kompa tako da se može podizati windows,
da ti bude točno vrijeme i da komp uspješno radi. imao sam sličan problem pa probaj promijeniti tu bateriju
Čudno. valjda si pokupio virus - al bez uvrede - svaka čast kreatoru virusa netko se stvarno potrudio. ili to ili ti je upao neki haker, odnosno hakerica. u svakom slučaju iskopčaj internet kabel i upali ga. ako se normalno upali onda je haker, ako opet isto onda je virus. ako je virus izvadi hard na kojem su ti winovi(jesu u raidu? ako jesu onda nemoj nego preskoči na 2.), odnesi ga u neki servis na čišćenje virusa, ili frendu koji ima avg instaliran(može i nod 32), očisti hard i vrati ga natrag. ako nije taj onda uzmi onaj drugi i ponovi to. i sve rješeno.
2.ako su u raidu odi u dučan i kupi najjeftiniji IDE disk(vjerojatno oko 300 kn). gurni novi hard unutr i spoji ga. u biosu postavi da se boota prvo sa cd čitača, onda s tog novog harda. pokreni instalaciju windowsa, instaliraj ih na taj novi disk, nakon windowsa instaliraj na taj isti disk avg/nod 32, očisti onaj stari disk(ako su u raidu vide se kao jedan), izvadi novi i pokušaj bootati sa starih diskova. ako uspiješ dobro ako ne ne znam. sve to radi bez ukopčanog interneta, instaliraj avg(za instalacije će te pitat za internet, uokpčaj i spoji se), postavi si zaštitu i gotovo. to će jako dugo trajati ali bože moj oćeš komp ili ne.
Na ovoj temi još samo fali komentar bake Slavice iz knjazove koleđice.
Koji inspirativni komentari, koji biseri.Savjeti tipa možda su u šumi.
Daj otvori kučište.Ako se upale svi ventilatori (Cpu fan najvažniji drugi manje više),i prilikom boota nema bipkanja, uđi u bios (ako možeš), resetiraj ga na defaultne postavke (ako si po njmu prčkao,overclocko itd),vidi da li ti detektira hard,ako da, postavi dvd kao prvi bootabilni device.Quick boot opciju disable, save settings and reboot u biosu.Ako ti i dalje baca grešku nakon loadanja biosa, najvjerovatnije su ti se shebale windoze ,sljedeće, ubaci bootabilni dvd sa operativnim sustavom ,ako se boota instaliraj ponovo, a ako želiš spasiti windows instalaciju pitaj otvori novi topic o windows recovery tematici.Ovo što sam gore izrecitirao su samo najočitiji prvi koraci, za detaljnije instrukcije pogledaj na web.
Ovaj topic bi trebao ici na HUMOR :lol:
OT:
Rekao si da ne mozes u BIOS? Prvo probaj, kao sto je Baotica rekao, otvoriti komp i kad palis vidi dali se pale svi ventilatori, ako se ne pali onaj na procesoru, onda ti se pregrije proc, i normalno ne moze upaliti.
ali prije da ce biti do maticne, jer nemas nikakvu sliku. probaj resetirati BIOS, znaci izvadi onu bateriju, ostavi je vani 10-15 min, ili ako se resetira na jumper, onda tako, uglavnom pise ti u knjizi od maticne kako se resetira.
ili, kako je netko vec rekao probaj zamjeniti tu istu bateriju na maticnoj, trebao bi naci u nekoj informatickoj radnji.
Izvadi bateriju s matične ploče, pričekaj koju minutu. Vrati je nazad na njezino mjesto i to bi trebalo biti to.
komp popravljen
u servisu je očišćen od prašine i izvađena baterija sa ploče i ponovo stavljena i to je to
hvala svima
komp ipak ne radi, jučer je radil a danas ne; pokušavam ga upaliti ali opet se javlja one žena
jbg !
Nazovi zutra taj servis i reci im da nisu ništ riješili. Možda ti bu trebala druga matična ploča...