Hitachi touro mobile 1 tb vanjski disk problem

poruka: 14
|
čitano: 2.273
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Hitachi touro mobile 1 tb vanjski disk problem

Prije par dana kupio sam taj disk i sve je bilo ok kad sam ga spojio na komp koji ga je odmah prepoznao. Čak sam ga spojio i na plazmu koja ga je uredno očitala i bez problema mogu puštati sve s diska na njoj. Problem je nastao jučer kad sam prebacivao neke datoteke s kompa na hitachi disk....odjednom je izbacio pogrešku da se datoteka ne može iskopirati i da će svi podaci biti izgubljeni. Radi se o mp3 datoteci od par megabajta. Odjednom ne mogu više vidjeti disk. U device manageru ga uredno prepoznaje, ali više ne vidim slovo g: pod kojim je bio. Pokušao sam ga deinstalirati, pa ponovo instalirati ali ne pomaže. Svaki put ga uredno prepozna ali ne mogu do njega. Kad ga spojim na plazmu ona ga uredno očita i mogu bez problema sve pregledavati..stvarno ne kužim problem...inače imam win xp....da li da ih rušim i ponovo instaliram ili ima nešto bezbolnije....na isti usb port spojim usb memoriju koja se uredno očita i nema problema, znači da nije usb port problem....unaprijed zahvaljujem.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.11.2012 21:36 (riverside).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Hitachi touro mobile 1 tb vanjski disk problem

desni klik na my computer pa na manage. Tu nađi Disk Managment i vidi jel ti tu prikazuje disk. Ako ga tu vidiš probaj desni klik na njega i na Change drive letter i dodjeli mu neko slovo

14 godina
neaktivan

Nema ga u disk managmentu...

15 godina

Uključuješ li ga u front panel ili nazad u matičnu?

14 godina
neaktivan

U matičnu......provjereno je ispravan...ima ih tri i probao sam ubosti u sva tri ali rezultat je isti

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.11.2012 21:49 (riverside).
15 godina

Digni  linux s usb-a pa pogledaj kako se tu ponaša, ako ga tu nema onda aje vjerojatno hardware-ski problem. Napiši ako ne znaš kako se stavi usb na linux pa ću ti objasnit u kratkim crtama

14 godina
neaktivan

Hajd objasni mi u kratkim crtama ako ti nije problem...thx

15 godina

http://www.ubuntu.com/download/desktop/questions?distro=desktop&bits=32&release=lts

evo tu skini prvo linux distru Ubuntu. pomakni ove slidere na 0 i klikni na download.

Nakon njega skini programčić UNetbootin.

http://unetbootin.sourceforge.net/

Kad ti se skine Ubuntu pokreni UNetbootin. Pod broj 1. odaberi ubuntu, pod 2. odaberi svoj usb stick i klikni u redu.

Nakon što ti se napravi USB resetiraj računalo i bootaj s usb-a ubuntu.

14 godina
neaktivan

Hvala...samo mi reci koju verziju unetbootin-a, za windows ili za ubuntu? Pretpostavljam za ubuntu?

15 godina

Za windowse, iz windowsa ćeš radit bootabilni usb.

14 godina
neaktivan

Aha...ok, hvala...probat ću

14 godina
neaktivan

Ni ubuntu ga ne prepoznaje....to mi je čudno jer kad uštekam usb uredno mu win dodijele g: patriciju......kad uštekam hdd vidi se u device manageru i kaže da radi ispravno samo ga nigdje nema..ne mogu pristupiti podacima....kad ga spojim na plazmu uredno mi pokaže sve prebačene datoteke......mislim da nije hardverski već softverski problem....samo ne znam koji.....možda reinstalacija windowsa pomogne...samo to mi je zadnja opcija, ali trenutno druge nemam...ima li tko još kakvu ideju što bi moglo pomoći?

15 godina

Google mi kaže da je to 2,5'' disk, znači onaj mali bez dodatnog napajanja. Možda ne dobiva dovoljno struje iz ploče da bi normalno radio, usb zahtjeva dosta manje struje da bi radio. Isprobaj ga na nekom drugom računalu da otkloniš njega kao uzrok problema. Možeš i isprobati oće li neki drugi prijenosni disk radit na tvom računalu

14 godina
neaktivan

Ne znam da li je to uzrok jer je radio dva-tri dana normalno..znači imao je dovoljno struje...problem je nastao pri prebacivanju datoteka na disk kad su windowsi odjednom izbacili grešku i bila je poruka da će svi podaci biti izgubljeni.....stvarno ne znam što bi moglo biti jer sam već iskopirao na njega oko 400 gigabajta raznih datoteka....probat ću na drugom računalu

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice