Hard Disk zablokira

poruka: 17
|
čitano: 3.086
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Hard Disk zablokira

Pozdrav!

Imam Hard Disk Maxtor 6V200E0. Ponekad kad sam na racunalu, odjednom zablokira i pocne jednim ritmom "roštat" Kad restartam racunalo opet je sve normalno. Pomislio sam da je neki virus, te sam skenirao hard sa Avastom, Nod32, i nez cime sve ne. Al nema rezultata. Opet se pojavlja taj problem. Ima li neko nekakvo rijesenje zasto se to dogada il kako rijesiti taj problem??  {#}

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
Hard Disk zablokira

Moguće je da ti odlazi HDD, skini si HD Tune (dijagnostika HDDa), pronađi opciju ERROR SCAN (provjera na bad sectore), pokreni FULL test (ne quick), pričekaj dok ne završi, sve bi trebalo ako je disk ispravan biti zeleno, pogledaj i HEALTH dio, sve mora biti OK.

Javi rezultate.

Valentin

2 1 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Hard Disk zablokira

Javim, hvala! :)

13 godina
neaktivan

Evo Error Scana, sve ispravno. Za ostale preglede jos javim...

13 godina
neaktivan

Health.... 

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 13:36 (cheker88).
13 godina
neaktivan

prouci slike, ti se bolje kuzis u to. pa javi......

15 godina
cheker88 kaže...

prouci slike, ti se bolje kuzis u to. pa javi......

Nije problem do bad sectora, po ovome što ti pokazuje HD Tune Health, postoje greške u komunikaciji između HDD i matične ploče (kontrolera HDDa).

Probaj uzet drugi SATA kabel i probat, ako imaš SATA optiku, uzmi taj kabel i probaj (možeš i kupit drugi kabel, košta 10 kn), prati da li problem ostaje i još prati da li se brojevi kod ovog upozorenja povećavaju.

Ako ne pomogne, preporučio bi ti da probaš napravit reinstall OSa, da eliminiraš softwerske probleme (meni je bio slučaj da mi je računalo izbacivalo plavi ekran, reinstall riješio problem).

Ako ni to ne pomogne, nakon toga probaj posudit od nekoga drugi HDD, na njega snimit OS, pa probat da li problem ostaje.

Ako i s drugim HDD, novom instalacijom OSa, problem ostaje, znači da je problem matična ploča, onda ti jedino ostaje njezina zamjena.

EDIT: Još nešto, nikako nemoj istovremeno imat instalirano više Antivirusnih programa na računalu, ako imaš Avast, onda njega koristi, NOD 32 i ostala sra... koja još imaš izbriši, ostavi si Avast, još si skini Malwarebytes i CCleaner, ništa više ti nije potrebno za zaštitu računala.

Ali prije svega preporučam ti reinstall OSa, tako budeš sigurno maknuo svu zaostalu gamad, sve moguće softwerske probleme i ostalo, snimi si Avast free, Malwarebaytes, CCleaner i još par programa koji su ti potrebni (drivere svakako, to se podrazumjeva), nemoj snimat ne znam šta, toliko da isprobaš da li problem ostaje ili je nestao

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 15:18 (Valentin17).
13 godina
neaktivan

Zky je airflow visok? Kaj je to opce?

13 godina
neaktivan

A nisam tak glup da bi imal 1000 antivirusa. Sam avast koristim. Al sam prije zbrisal avast pa probal s nodom, na to mislim..... ccleaner isto imam, a ovaj malwarebyt je to korisno?

17 godina
neaktivan

je, to je najbolje od nabrojanog šta si navea da imaš.

12 godina
neaktivan
Hard Disk zablokira

da li mi moe te reci zašto mi har disk nekad zablokira da li je to moguče ako imaš malo neispravan dvd čitač da te zafrkava hard disk.Moj hard disk je od 250gb ata je

MARIJO KOBAS

0 0 hvala 0
18 godina
opasni kaže...

da li mi moe te reci zašto mi har disk nekad zablokira da li je to moguče ako imaš malo neispravan dvd čitač da te zafrkava hard disk.Moj hard disk je od 250gb ata je

Jesu na istom kanalu?

12 godina
neaktivan
Hard Disk zablokira

kako kanalu  de malo objasni

0 0 hvala 0
18 godina
opasni kaže...

kako kanalu  de malo objasni

Jesu li na istom signalnom kabelu HDD i optika?

12 godina
neaktivan
Hard Disk zablokira

ne kontam ja tebe ništa

MARIJO KOBAS

0 0 hvala 0
18 godina
opasni kaže...

ne kontam ja tebe ništa

Otvori računalo i provjeri jesu li HDD i optika na istom signalnom kabelu. Ako je ATA disk u pitanju, moguće je da problematičan optički uređaj blokira normalan rad diska ako su na istom kanalu / kabelu.

12 godina
neaktivan
Hard Disk zablokira

naredio sma

MARIJO KOBAS

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice