Dok ulazim u neki program ili u igru ili instaliram nesto hard disk mi ono kao krci nesto...Koji su svi moguci problemi?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
AsusTek P5G - MX
Dok ulazim u neki program ili u igru ili instaliram nesto hard disk mi ono kao krci nesto...Koji su svi moguci problemi?
koji disk,koliko star?
mogući problem?otišao je u k.
skini i napravi test pa postaj ovdje sliku.
Vjerovatno ti se glava čuje dok čita/piše po HDD što je normalno, samo nekolicina HDD je tiha, uglavnom HDD-ovi sa 5400+/- okretaja i HDD-ovi sa kapacitetom do 500GB.
ali me nervira uzasno to bas ono kao krci sta ja znam do prije mjesec dana slabo sam kad cuo...
Da ti ne radi Windows backup?! Isključi backup ako ti ne treba. Također proguglaj kako se u registry može isključiti da Windows ne provjerava konstantno koliko ti je praznog prostora na disku ostalo. Ah da evo ga pd broj 7. http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/10-windows-7-registry-hacks-and-tweaks-905864
Meni je pomoglo. Imam i ja WD Caviar Black 1TB pa je konstantno nešto radio dok nisam uradio ovo što sam ti preporučio.
NAPOMENA: AKO NISI VIČAN REGISTRY-ju BOLJE TO PREPUSTI NEKOME KO ZNA BOLJE JER POSTOJI MOGUĆNOST DA NEŠTO OZBILJNO ZEZNEŠ.
Ako nemas tool-free sistem pricvrscivanja, mozda ti se odvrnuo seraf uslijed vibracija koje HDD proizvodi.
Ako ti je prije bio tih, ne znam zasto je glasan sad.
Mozda da probas s gumom? Nabiji tanku gumu na pin/seraf koji ide u disk, meni je pomoglo sa starim kucistem.