Genius SoundMaker Value 5.1 - problem s driverima

poruka: 4
|
čitano: 3.662
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen

Danas sam kupio Geniusovu SoundMaker Value 5.1 PCI zvučnu karticu (sa C-Media CMI8738 čipom), ali imam problem s driverima: nakon njihove instalacije i restarta PC-a, Windowsi se (puno) sporije bootaju, a kad bootanje završi, miš mi se ugasi (ne svijetli ispod, pointer samo stoji na sredini ekrana - moram ga iskopčat i ukopčat da bi proradio). Naravno, on-board zvučnu sam isključio u BIOS-u.

- Windows XP Pro SP3

- ASUS A7V8X-X ploča (VIA KT400, AD1980 AC'97 SoundMAX audio,VIA Hyperion Pro 5.24a driveri)

- Athlon XP 2200+ proc (1.8 GHz)

- 768 MB DDR memorija (3x 256 MB)

- Radeon 9700 grafička (Catalyst 8.12 driveri)

- Genius NetScroll 110 USB Optical miš

Moment nakon što sam un-installirao drivere od zvučne - sve opet valja. I zato, jel postoje kakvi alternativni driveri za tu zvučnu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Koje si ti zapravo drivere gore metnul na XP i koju verziju tu imas dole zadnju verziju za Xp pa probaj s tim onda ak nemas tu istu.Cool

http://www.genius-europe.com/en/produktdetail.php?ID2=40&ID=30&ID3=80

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Genius SoundMaker Value 5.1 - problem s driver

Neće... Isti vrag s bilo kojom verzijom C-Media drivera... Izgleda da ću morat ostat na svojoj staroj integriranoj AD1980 AC'97 SoundMAX... I to sam probao na posve svježoj instalaciji Windowsa XP! Frend mi ima integriranu C-Media na matičnoj i radi mu savršeno...

16 godina
odjavljen
RE: Genius SoundMaker Value 5.1 - problem s driver

Problem riješen nadogradnjom BIOS-a s verzije 1003 na verziju 1013, iako kartica (po mom mišljenju) ima čak i malo lošije performanse od one integrirane (testirao latencije u FL Studiju 8)... Izlanuo se

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice