Crveni ekran ?

poruka: 8
|
čitano: 13.651
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Crveni ekran-SOS ?

Pozdrav

Evo imam jedan problem s ekranom ili grafičkom karticom na prijenosnom računalu Lenovo IdeaPad Y570. {#}

Donedavno prijenosnik je radio kao lud, no od jučer brrrrrrrrrrr.

Nakon povratka s faksa, upalio sam svoje računalo i dobio totalno crveni ekran, da crveni.
Na prvi pogled mi se učinilo da je potreban samo restart i da će sve nastaviti po starome, ali razočarenje =(

Više uopće nisam mogao dobiti sliku na ekranu, ništa samo crna boja, sve je zjapilo prazno. U pozadini se čuo zvuk startanja windowsa 7.

Spojio sam računalo s vanjskim monitorom koji je pokazivao sasvim normalnu sliku, no windowsi su se rušili tj. stalno BSOD s problemom REGISTRY_ERROR.

Izvadio sam i HDD i SDD i obje pločice memorije i svaki puta ga ponovno upalio jer sam mislio da je možda problem u nečemu od nabrojenoga, no opet BSOD.

Nakon nekoliko restarta tj. već njih cca.15 (vanjski monitor je još priključen) uspio sam s CCleanerom "popraviti" registry i više nisam dobio niti jednom BSOD. {#}

Sutradan sam upalio računalo i eto iznanađenja ekrani RADI, no nešto čudno se tu bilo kuhalo. Večina ekrana je bila prekrivena crvenom bojom s crnim crtama, no računalo se može koristiti.

Driveri za grafičku karticu nemaju utjecaja ili bar mislim   da nebi trebali imati jer je i sam BIOS promjnjenje boje te slova prlikom bootanja.

Ovu temu pišem s toga računala makar su sve boje izmješane, umjesto bijele je svijetlo plava.....

P.S. u zadnjih nekoliko tjedana ništa nije bilo instaliravano na računalo pa sumnjam da je softwerski problem.

Lenovo IdeaPad Y570:
                                    CPU: Intel Core i7

GPU: Nvidia GT555M

HDD: Segate 750GB + 64GB Toshiba

RAM: 8GB DDR3. COrsair

Hvala na pomoći {#}

Crveni ekran Crveni ekran

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Crveni ekran-SOS ?

Ja bih rekao da grafa odlazi u vjecna lovista...

17 godina
neaktivan

Računalo je kupljeno prije nepunih 6 mjeseci, pa kuda veććć {#}

14 godina

Budi sretan sto je tako, furaj ga na garanciju pod hitno...

17 godina
neaktivan
Metalac kaže...

Budi sretan sto je tako, furaj ga na garanciju pod hitno...

Znaš li možda kako stoje stvari oko garancije pošto je laptop kupljen direktno od LenovoUS u Americi pa mi ga je rodbina donjela u koferu.

Ima li šanse da iskoristim garanciju u Hrvatskoj ?

14 godina

To ne bih znao..Probaj kontaktirati lenovo support pa ce ti oni reci dal mogu preuzeti laptop i slicno...

17 godina
odjavljen
filipac kaže...

Znaš li možda kako stoje stvari oko garancije pošto je laptop kupljen direktno od LenovoUS u Americi pa mi ga je rodbina donjela u koferu.

Problem je sigurno HW-ski ako se javlja prije podizanja Windowsa. Može biti grafička, kabel ili LCD. Rušenje upućuje na grafičku, ispravan prikaz na vanjskom monitoru na kabel ili LCD. Moguće je ako je vanjski monitor manje rezolucije da je problem u memoriji grafičke (pa za sliku manje rezolucije bez nekog opterečenja radi normalno). Možeš pokušati spustiti rezoluciju na LCD-u i ako ti onda bude sve u redu vjerojatno je memorija. Ako je dijeljenja, onda skini memtest86+ i testiraj ram.

Što se garancije tiće, mislim da praktički nema šanse da distributer za Hrvatsku prizna, ali isto pokušaj. U najboljem slučaju koji ima neke solidne šanse će te Lenovo tražiti da pošalješ laptop u neki njihov regionalni centar za Europu ili dio Europe, pa ako budeš trebao poštarinu platiti, ako je ram, možda ti se niti ne isplati zezati, pogotovo jer si ga otvarao.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
17 godina
neaktivan
Vanjski monitor je bio veće rezolucije nego ovaj PC tako da vjerovatno nije problem u tome.
Što se tiče RAM-a izvadio sam jedan po jedan keksić iz PC-a i opet se događala ista greška s ekranom.

A garancija, nisam siguran što da ti kažem.
Laptop je direkt kupljen od Lenova tako da bi svaki servis trebao uvažiti garanciju. Iako problem može predstavljati što ga nisam kupio na istom kontinentu, no kada bolje razmislim to ne bi trebao biti problem jer sam ga ja mogao kupiti tamo i naručiti dostavu u HR.

Na lenovo support stranici pronašao sam da je Zel-Cos d.o.o jedini ovlašteni serviser za IdeaPad seriju u Hrvatskoj, tako da se možda i uspijem izvući. {#}
MrBlc kaže...
filipac kaže...

Problem je sigurno HW-ski ako se javlja prije podizanja Windowsa. Može biti grafička, kabel ili LCD. Rušenje upućuje na grafičku, ispravan prikaz na vanjskom monitoru na kabel ili LCD. Moguće je ako je vanjski monitor manje rezolucije da je problem u memoriji grafičke (pa za sliku manje rezolucije bez nekog opterečenja radi normalno). Možeš pokušati spustiti rezoluciju na LCD-u i ako ti onda bude sve u redu vjerojatno je memorija. Ako je dijeljenja, onda skini memtest86+ i testiraj ram.

Što se garancije tiće, mislim da praktički nema šanse da distributer za Hrvatsku prizna, ali isto pokušaj. U najboljem slučaju koji ima neke solidne šanse će te Lenovo tražiti da pošalješ laptop u neki njihov regionalni centar za Europu ili dio Europe, pa ako budeš trebao poštarinu platiti, ako je ram, možda ti se niti ne isplati zezati, pogotovo jer si ga otvarao.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice