Pozdrav
Evo imam jedan problem s ekranom ili grafičkom karticom na prijenosnom računalu Lenovo IdeaPad Y570. 
Donedavno prijenosnik je radio kao lud, no od jučer brrrrrrrrrrr.
Nakon povratka s faksa, upalio sam svoje računalo i dobio totalno crveni ekran, da crveni.
Na prvi pogled mi se učinilo da je potreban samo restart i da će sve nastaviti po starome, ali razočarenje =(
Više uopće nisam mogao dobiti sliku na ekranu, ništa samo crna boja, sve je zjapilo prazno. U pozadini se čuo zvuk startanja windowsa 7.
Spojio sam računalo s vanjskim monitorom koji je pokazivao sasvim normalnu sliku, no windowsi su se rušili tj. stalno BSOD s problemom REGISTRY_ERROR.
Izvadio sam i HDD i SDD i obje pločice memorije i svaki puta ga ponovno upalio jer sam mislio da je možda problem u nečemu od nabrojenoga, no opet BSOD.
Nakon nekoliko restarta tj. već njih cca.15 (vanjski monitor je još priključen) uspio sam s CCleanerom "popraviti" registry i više nisam dobio niti jednom BSOD. 
Sutradan sam upalio računalo i eto iznanađenja ekrani RADI, no nešto čudno se tu bilo kuhalo. Večina ekrana je bila prekrivena crvenom bojom s crnim crtama, no računalo se može koristiti.
Driveri za grafičku karticu nemaju utjecaja ili bar mislim da nebi trebali imati jer je i sam BIOS promjnjenje boje te slova prlikom bootanja.
Ovu temu pišem s toga računala makar su sve boje izmješane, umjesto bijele je svijetlo plava.....
P.S. u zadnjih nekoliko tjedana ništa nije bilo instaliravano na računalo pa sumnjam da je softwerski problem.
Lenovo IdeaPad Y570:
CPU: Intel Core i7
GPU: Nvidia GT555M
HDD: Segate 750GB + 64GB Toshiba
RAM: 8GB DDR3. COrsair
Hvala na pomoći