"Bumbar" u kompjuteru!

poruka: 25
|
čitano: 5.373
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
"Bumbar" u kompjuteru!

Ja da pročitam ovakav naslov teme,odmah bih pomislio da je trolčina u pitanju i preporucio bih mu Raid!

No,sta da vam kazem,jednostavno mi komp ovih dana poceo cuti kao da je bumbar u njemu!

Ne dogada se stalno,traje oko 5-10 sec,ali sve cesce i cesce!

Zvuk ne ZUJI,ne GREBE,nije glasan-više je prigušen i čuje se karakteristicni BUZZZZZZZZ!?????

Ne mogu 100% tvrditi,ali kao da se javlja samo kada sam na netu!?

Dosta sam popravio kompjutera i nikada u zivotu nisam cuo za takvo sto!

-Temperature su savrsene-svih komponenti!

-Vent od CPU i GPU rade ko singerice

-Test HD-tuneom obavljen bez ikakvih greski!

-Mem test OK!

-Scan sa Malwarebytes,sve ok!

-Vizualni pregled kondezatora na matičnoj,cini se OK!

-Ocistio komp i promjenio paste!

-Totalno istekao pržilicu,da SLUCAJNO ona se ne cuje(iako je stara 2 tjedna)

-Zvučnike istekao.

Nemam vise ideja sta da napravim,ako rastavim komp,da cujem sta to buzza,mogu tako cjeli dan,jer onda ko za kuhac nece!

Komp radi sve OK,samo se to cuje-ponekada.

Malo sam guglao i pronasao suludu(bas kao i ova)temu,u kojoj tip navodi indeticne probleme,ali samo kada surfa Google Chromeom???

Ma jel moguce?Meni se cini totalno nelogicno u mome slucaju iako me Chrome zeza ovih dana!

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
"Bumbar" u kompjuteru!

Je li puno zuji a malo meda daje?{#}

18 0 hvala 3
12 godina
neaktivan
"Bumbar" u kompjuteru!

beep zvučnik može bit sheban...moj je šuštio,ali eto možda tvoj zuji xD

Spale su nam gaće,zagrizli smo udice,glave nam u pijesku,nezaštićene guzice....
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
"Bumbar" u kompjuteru!

Ventilator od napajanja

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Re: "Bumbar" u kompjuteru!
wyks kaže...

Ventilator od napajanja

99% je problem u njemu,dobro si se sjetio,to bi bilo zadnje što bi itko od nas provjerio :D

17 godina
odjavljen
kivic15 kaže...
wyks kaže...

Ventilator od napajanja

99% je problem u njemu,dobro si se sjetio,to bi bilo zadnje što bi itko od nas provjerio :D

Da, to je najčešći izvor brujanja u računalima i ekipa sa iskustvom prvo to provjeri.

Ako je do njega samo rastavi napajanje, skini naljepnicu sa sredine ventilatora, nakapaj unutra malo ulja (može i WD 40) očisti plastiku, vrati naljepnicu i miran si barem 5-6 mjeseci.

Freak Show Inc.
17 godina
"Bumbar" u kompjuteru!

Ako je u garanciji neka ode u servis, možda mu se posreći, ja sam dobio novo napajanje.

(Ako se zvuk čuje na zvučniku od je loše zalemljen Audio out izlaz na matičnoj - slična stvar se događa na laptopima.)

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
"Bumbar" u kompjuteru!

Evo isprika sto nisam odmah mogao odgovoriti.

Rastavio sam sve i mjenjao dio po dio.Pa tako i napajanje.Buzzz se nije cuo jos-sto mu je i kvaka,jer kao da svojevoljno kontrolira to.

Napajanje je novo(1 mj staro),no iako sam ga zamjenio,mislim da nije problem u njemu.....da evo sada se opet cuje dok ovo pisem,a drugo je napajanje u kompu!

Evo žena mi je dala tip;

Znate kada rukom zaustavite nekakav elektromotor i čuje se onaj UMMMMM-e to je takav zvuk,samo dosta je tih!

Zvucnik maticne.....ok odo i njega skinuti,pa cemo vidjeti!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
"Bumbar" u kompjuteru!

Milka30

- Možda ti je HDD prozujao, probaj ga otpojit iz sustava, pa upalit računalo bez njega, onda vidi jel zvuk nestao.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------

0 0 hvala 1
14 godina
Valentin17 kaže...

Milka30

- Možda ti je HDD prozujao, probaj ga otpojit iz sustava, pa upalit računalo bez njega, onda vidi jel zvuk nestao.

Ma imam ih 4 kom,sve sam ih testirao.

Samo ne kontam na sta si mislio,kako da upalim komp bez harda?

15 godina
Milka30 kaže...
Samo ne kontam na sta si mislio,kako da upalim komp bez harda?

- Pa otpojiš sve HDD iz sustava, upališ računalo, ono neće doći do windowsa, pisat će no boot device, ali će radit i moći ćeš čuti jel zvuk nestao ili nije.

12 godina
neaktivan
"Bumbar" u kompjuteru!

hdd zuji kad je pod oterecenjem,vjerojatno....

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
"Bumbar" u kompjuteru!

To zujanje ti je vjerovatno zujanje jednog od ventilatora u kućištu. Može to bit case fan, cpu fan ili gpu fan, nešta od toga je sigurno. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
"Bumbar" u kompjuteru!

Otkrio sam krivca.

Ipak je przilica!

Znam da sam napisao da sam ju odspojio-da jesam,ali samu ju spojio opet,valjda automatski!????{#}

E sada koji je kuhac njoj?Nema nikakav medij u njoj,a ona bruji-nekada!

Pod garancijom je,pa ju sutra vracam-ali ima li itko kakvu ideju zasto to radi iako je "ispravna"?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
"Bumbar" u kompjuteru!

Ispravna sigurno nije, a trebao si ju otvoriti, ne mislim rastaviti, već samo otvoriti kad krene zujati baš da vidiš bi li i dalje zujala, i možeš li što vidjeti da se okreće pa zuji. Tj. nešto se okreće, samo je pitanje što. Baš i mene zanima. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
turbojc kaže...

Ispravna sigurno nije, a trebao si ju otvoriti, ne mislim rastaviti, već samo otvoriti kad krene zujati baš da vidiš bi li i dalje zujala, i možeš li što vidjeti da se okreće pa zuji. Tj. nešto se okreće, samo je pitanje što. Baš i mene zanima. 

Ma kvaka je u tome sto kada ja komp otvorim,ona šuti-logika bi nalagala da onda stranica kučišta ju kada je zatvoreno dodiruje i time stvara vibracije-no stranica je "miljama" daleko od przilice,koja je ujedno ušarafana sa sva 4 vijka.Dakle ta teorija visi o koncu.

Pržilica bi trebala imati 2 motorića jedan za CD drugi za vratašca,jedino oni mogu "možda" stvarati takav zvuk!?

Sada mi pada na pamet...

Svi ste barem jednom naletili na przilice koje zaglave vrata,pa kada stisnete gumb za otvaranje,ona zaglavi,tj.škljocne i nasljedi UMMMMMM zvuk.Motoric pokusava otvoriti vrata.

Sve mi se cini da je to taj zvuk!

Iako kod mene ona otvara sasvim normalno vrata!

12 godina
neaktivan
"Bumbar" u kompjuteru!

može bit da se spzdio remen/zupcanik od motora...goni na servis i boli te pi-pi

Moj PC  
0 1 hvala 1
15 godina
"Bumbar" u kompjuteru!

Jel imaš termalne paste? Aj daj svom malom ljubimcu novu pastu. Al ozbiljno.

Meni se događalo da mi nešto krene zujati, kao kada stavljaš kabel u utor za napajanje, ali ga ne staviš do kraja, već onako, samo ga malo staviš, pa nešto čuješ, sigurno znaš na što mislim. E, meni se takav zvuk pojavljivao, ali mi je stranica bila otvorena, i sad, živcira lagano, mislim si, pa što može biti. Gledaj cake, isto tako mi je na par sekundi pojavljivao se taj zvuk, i nestajao. I sad, jedan dan sam nešto radio i čistio sam računalo, i očistim ti ja termalnu pastu na procesoru, i nema tog zvuka, ali problem je bio u tome što kad ima tog zvuka, ne prestaje, onda staviš ruku u kućište, pa prestane, pa ako ne prestane, onda uhvatiš, tj. dodirneš napajanje, ventilator od napajanja, ono zvuk prekine, i tako malo malo, i mislim si, sto posto je ventilator od napajanja, ali sam isto to radio i na procesoru, samo dodirnem ventilator od procesora, taj zvuk nestane, na kraju nisam odgonetnuo što je to bilo, ali poslije promjene termalne paste to se ne događa. 

A ovo za pržilicu, da, znam na što misliš, samo... Ako se čuje, znači da nešto radi, ali ako se ništa ne događa, što onda on radi uopće?

Ne znam, jeftinije je odnijeti pržilicu na reklamaciju nego mijenjati termalnu pastu, ali ako ne pomogne par dana bez pržilice, probaj onda ovo s termalnom pastom.

A nadam se samo da znaš na što sam mislio kada sam opisivao zvuk. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
"Bumbar" u kompjuteru!

mijenjanje termalke nije rijesilo tvoj problem,nego ga je rijesilo ponovno stavljanje coolera koji je vjerojatno bio labav ili odsarafljen

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
"Bumbar" u kompjuteru!

Ako ga bude skidao, svakako ne bi bilo loše da stavi novu termalnu astu, zar ne?

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
turbojc kaže...

Ako ga bude skidao, svakako ne bi bilo loše da stavi novu termalnu astu, zar ne?

- Ako skida, onda mora stavljat novu termalnu pastu.

14 godina
turbojc kaže...

Jel imaš termalne paste?......

U prvome postu sam naveo na sam stavio nove paste iako su temperature bile ok imam naviku cim skidam proc,odmah i pastu stavljam,jbg nije skupa,a zlu ne dalo!

Ma hebes przilicu,drzim je sam da bi "zakrpao" rupu na kucistu-no opet zanima me sta koji kuhac radi ako nema medija u njoj?

Imam ISO instaliran,koji oponasa dvd rom,ali opet nema mi logike,da je on sukrivac tome!

Uglavnom,przilica je istekana,fino sa garancijom upakovana u vrecicu i sutra na reklamaciju!

15 godina
"Bumbar" u kompjuteru!

Nisam vidio da si to rekao za termalnu, ali pametno pravilo! 

A pržilica, ne znam ni sam. A volio bih saznati što je bilo uopće. tako da, ako ti jave, informiraj nas. {#} 

Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Ja da pročitam ovakav naslov teme,odmah bih pomislio da je trolčina u pitanju i preporucio bih mu Raid!

No,sta da vam kazem,jednostavno mi komp ovih dana poceo cuti kao da je bumbar u njemu!

Ne dogada se stalno,traje oko 5-10 sec,ali sve cesce i cesce!

Zvuk ne ZUJI,ne GREBE,nije glasan-više je prigušen i čuje se karakteristicni BUZZZZZZZZ!?????

Ne mogu 100% tvrditi,ali kao da se javlja samo kada sam na netu!?

Dosta sam popravio kompjutera i nikada u zivotu nisam cuo za takvo sto!

-Temperature su savrsene-svih komponenti!

-Vent od CPU i GPU rade ko singerice

-Test HD-tuneom obavljen bez ikakvih greski!

-Mem test OK!

-Scan sa Malwarebytes,sve ok!

-Vizualni pregled kondezatora na matičnoj,cini se OK!

-Ocistio komp i promjenio paste!

-Totalno istekao pržilicu,da SLUCAJNO ona se ne cuje(iako je stara 2 tjedna)

-Zvučnike istekao.

Nemam vise ideja sta da napravim,ako rastavim komp,da cujem sta to buzza,mogu tako cjeli dan,jer onda ko za kuhac nece!

Komp radi sve OK,samo se to cuje-ponekada.

Malo sam guglao i pronasao suludu(bas kao i ova)temu,u kojoj tip navodi indeticne probleme,ali samo kada surfa Google Chromeom???

Ma jel moguce?Meni se cini totalno nelogicno u mome slucaju iako me Chrome zeza ovih dana!

Možda ti kučište nije dobro učvršćeno pa se malo trese.

13 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Kad si sve ostalo provjerio,meni to još jedino zgleda da može biti coil whine.

Zemeš onu tubu od papirnatog ručnika,makneš side panel i osluškuj,jedno po jedno.

Ako ispadne da je coil whine i ako te to tako nervira uvijek postoje oni lakovi,adhezivi koji dampiraju zavojnicu.

Ako je grafička koja cvili katkada mali overvolt pomaže http://www.overclock.net/t/1094728/possible-fix-for-coil-whine

Ja da sam ti,bi stress-testirao s OCCT i onda poslušao,zvuk bi trebao biti jači.

Inače ako ćeš ići osluškivati uvijek s nečime dugačkim i malog promjera(neka tuba) jer ići uhom osluškivati uz ambijetalni zvuk je borba s vjetrenjačama.

Javi kako ide

Lp.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice