AMD 6870 hd dual monitor

poruka: 15
|
čitano: 1.377
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
AMD 6870 hd dual monitor

Imam graficku AMD 6870 hd, iza imam 2 DVI porta (jedan ispod drugoga) i desno od gornjeg imam HDMI i DP port. Sad imam jedan problem.

Imam mali projekt da ekran od starog laptopa si pretvaram u drugi monitor ( dobro dodje kod programiranja i tako a nije velik i fora izgleda). I jos nije doso mi adapter ( kroz par dana ce) koji daje tom ekranu VGA izlaz, da samo nadodam info moj trenutni ekran ima samo VGA izlaz  i spojen je na grafu preko DVI porta ( adapterom).

Što mene muci sada je da sam cuo iz mnogo izvora da kod ove graficke je problem da ne rade 2 monitora preko 2 dvi porta  da neke nebuloze sa slikom se desavaju i tako...  neznam dali je to tocno, dal tko ima ikakvih iskustva?  I kažu još ljudi da trebam aktivni adapter, HDMI/VGA ili DP/VGA, pošto ti adapteri su pokvareno skupi 200-300kn, a obicni ( pasivni) su razumni do 100kn mi nije baš sad svejedno bacit novce a to ne radi. Pa dal tko ima kakav savjet ili iskustvo ili mišljenje? sve je dobrodošlo!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD 6870 hd dual monitor

Sve to to radi normalno, ALI u tvom slučaju provjeri da li tvoja grafička (nisi naveo proizvođača) ima oba DVI-I priključka. Neki proizvođači imaju jedan DVI-I i jedan DVI-D. Na potoniji ne možeš spojiti analogni kabel. Na referentnoj kartici vidim da su oba dva DVI-I.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.2.2015 12:55 (Leryan).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD 6870 hd dual monitor

Da drugi je onaj DVI-D dual link... Što onda sa tim da radim? moram znaci aktivni adapter?

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.2.2015 13:03 (ficosaki288).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD 6870 hd dual monitor

Mislim da bi se vise isplatilo kupiti neki manji polovan monitor s dvi ulazom (npr 19"), nego da ulazes u taj laptop monitor i onda adapter.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.2.2015 14:24 (infinite).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: AMD 6870 hd dual monitor

a gle laptop monitor imam za djabe a kontroler me doso 100kn... ovo je bilo vise radi dokazivanja da se to da izvest, mozda objavim tu na forumu slike projekta ako uspijem slozit da proradi u dual monitor konfiguraciji

12 godina
AMD 6870 hd dual monitor

Daj neki link za taj adapter

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

koji? adapter za pretvorbu ekrana laptopa u normalni monitor?

12 godina
AMD 6870 hd dual monitor

Je bas taj za prispojit ekran od laptopa na komp

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
AMD 6870 hd dual monitor

Nakon kraće rasprave skužili smo da ima Sapphirku koja ima ovakve portove

• 1 x HDMI (with 3D)
    1 x DisplayPort
    1 x Single-Link DVI-D
    1 x Dual-Link DVI-I

Sad ako se da išta s tim iskombinirat, javite

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Je bas taj za prispojit ekran od laptopa na komp

http://www.ebay.com/itm/371137546186?_trksid=p2060778.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

ja sam tocno taj narucio al onda je jos bio puno jeftiniji, nekih 20 dolara, sad neznam zasto je 28, stvar je u tome da moras rastavit do kraja ekran laptopa, slikat barkot i sve serijske iza i poslat kinezu u toj firmi (NYJtouch il tako nešto) i onda ti on kaze koji adapter je kompatibilan i koji ce radit.

15 godina
neaktivan
AMD 6870 hd dual monitor

Nažalost, samo jedan analogni izlaz imaš... Nema kruha nego do aktivnog konvertera koji se ne isplati.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Leryan kaže...

Nažalost, samo jedan analogni izlaz imaš... Nema kruha nego do aktivnog konvertera koji se ne isplati.

a gle ako ga nadjem ispod 200 se isplati :S samo kod nas toga nema bas kolko sam gledo...

tipa nesto ovako? http://www.amazon.com/LinkS-Active-Adapter-3-5mm-Stereo/dp/B00E717OXE

10 godina
neaktivan
ficosaki288 kaže...

a gle laptop monitor imam za djabe a kontroler me doso 100kn... ovo je bilo vise radi dokazivanja da se to da izvest, mozda objavim tu na forumu slike projekta ako uspijem slozit da proradi u dual monitor konfiguraciji

A 19'' monitor te dođe 200-300kn...

13 godina
AMD 6870 hd dual monitor

A dobro sad, nije isplativost ovdje glavna tema, neko se decko oce igrat sa komponentama malo. I meni je to bolje nego si kupit sve gotovo i plug-n-play. Samo nek se igra s tim i javi kako je zavrsilo. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD 6870 hd dual monitor

Ma za 200-300 kuna moze i graficku drugu uzet ako ima jos jedan pcie.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice