[Procjena] Za koliko bih mogao prodati ovaj pc?

poruka: 12
|
čitano: 1.376
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan

Zanima me za koliko bih mogao prodati ovaj PC, i gdje? 

I pošto zbog preseljenja u ucenickog doma, mi moze netko preporuciti dobar laptop :D? za <14000 kn

Procesor/Cpu:i7 6700
Graficka/gpu:r9 390
Ram:8gb ddr4 2600Mhz
Tvrdi disk/hdd: 2TB odnosno 2000GB

slika u privitku!

17 godina
Re: [Procjena] Za koliko bih mogao prodati ovaj pc
beboid kaže...

Zanima me za koliko bih mogao prodati ovaj PC, i gdje? 

I pošto zbog preseljenja u ucenickog doma, mi moze netko preporuciti dobar laptop :D? za <14000 kn

Procesor/Cpu:i7 6700 1400-1500 zbog ryzena kojeg dobijes za 1800kn, mozda i manje jer je zakljucan proc
Graficka/gpu:r9 390 oko 2000kn zbog mininga, inace 1100-1200kn max
Ram:8gb ddr4 2600Mhz 250KN
Tvrdi disk/hdd: 2TB odnosno 2000GB 350KN

slika u privitku!

kuciste 100kn

Bilo bi dobro da si napisao sve komponente detaljno

Maticna? napajanje? ventilatori?

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
protjeran
Taj i7 6700 cak i non k je kud i kamo bolji od ryzena 1600, mislim da ga komotno moze staviti 1800-1900kn i da ce ga prodat.
17 godina

Za tu lovu dobis i7 6700k, cak ih ima i za manje od 1700kn, nema sta i7 6700 raditi pored ryzena 1600, 2 jezgre vise, nadogradiva platforma, mozes izvuci jos dodatne perf sa oc. U fhd gamingu su podjednaki na stock vrijednostima, negdje intel vodil, negdje amd. 

14 godina
protjeran
Vidio sam i ja te jeftine 6700k od onog mutnog lika iz Zadra to nitko pametan nebi kupovao. Pa i5 6600k/7600k koliko sam gledao u gamingu daje cak i mrvicu bolje rezultate od ryzen 1700, a kamoli ne od ryzen 1600, tako da je za pretpostaviti da ce i i7 6700 biti bolji. To da ce platforma biti nadogradiva jos nigdje nije potvrdeno, cak nema niti glasina.
17 godina

Znaci po tebi bolje uzeti 4/8 zakljucan proc na platformi koja je mrtva, nego 6/12 otkljucan proc za istu cijenu? Neznam na temelju cega si zakljucio da am4 nece biti nadogradiv? ryzen je overral puno bolji izbor,a u gamingu su podjednaki na fhd, pogledaj si malo usporednu sa i7 6700k koji ima 200mhz veci takt nego 6700. Neznam koje ti testove gledas ali ja nigdje ne nalazim da je i5 bolji od ryzena 1600? na kolikom uzorku igra si to gledao?

14 godina
protjeran
Gle realno ako netko zeli igrati na 60hz monitoru najpamwetnije je uzeti ryzen jer tu intelova prednost staje, al ima ljudi koji bas zele intel pa cijenu treba realno postaviti prema onome kakva je u ducanu. Isto tako ta "mrtva" platforma je jos uvijek top za one koji igraju iznad 60fps.

Evo jedan video sa 16 igara gdje i5 daje bolje rezultate nego ryzen 1700

Ima i brdo novijih videa kad se upise i5 7600k vs ryzen 1700 na jubitou i svi pokazuju isto.
14 godina
protjeran
Ja sam samo rekao da nigdje ne stoji da ce biti nadogradiva platforma, to su joa uvijek samo nagadanja i trenutno nema bas nikakvih informacija da bi to bilo istinito.
12 godina

nadji noviji video, dok i5 7600k radi na 100%, tak ce ryzen radit na 50-60% a davat iste (ili vece) rezulatate

Battleog - 191silvinjo
14 godina
protjeran

Upises si u youtube i5 7600k vs ryzen 1700 i izbacit ce ti brdo novih video koji svi pokazuju istu. Kakve veze ima dal i5 radi na 100% kad daje bolje rezultate, a tih 100% radi u cpu intensive igrama gdje opet vodi. Nacekat cemo se mi jos dok se igre optimiziraju za vise jezgara pa da Ryzen pocen vodit.

Sve u svemu ovdje se trebala preporuciti cijena za koju covjek moze prodat taj i7, danas se jos na veliko prodaju konfiguracije sa i5 7400 koji dode 1400-1500kn, prodati taj i7 pa cak i rabljen po istoj cijeni je meni smijesno.

12 godina

Ja ne pricam o r7 1700, ja pricam o r5 1600. 

Battleog - 191silvinjo
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.7.2017 13:48 (hahhaajaads).
14 godina
protjeran

I onda stavis video gdje je graficka bn da bi pokazao razlike izmedu dva procesora? Iako se cak i tu vidi da i5 radi bolje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice