Postavljanje aplikacije na google play i zarada

poruka: 19
|
čitano: 34.180
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima, 

ispričavam se ako već postoji ovakva tema, našao sam slične, ali nigdje konkretnog odgovora.

Ukratko, prije nekoliko tjedana otvorio sam svoju tvrtku. Zakupio sam prostor u Mall Of Split (največi trgovački centar u regiji) koji je trenutno u izgradnji  i dok čekam to useljenje u prostor radim na nekakvoj aplikaciji za android. E sad, u principu nakon mjesec dana aplikacija je pristojno napravljena, prošla je nekoliko testova, testirana i na raznim uređajima koji su na androidu, sve veličine ekrana itd. Ne želim baš govoriti o aplikaciji, reći ću samo da je igrica u pitanju. I naravno, kao i svima plan mi je bio objavit je na google play i pokušat nešto zaraditi od nje. I naravno google play za hrvatsku i dalje ne podržava prodaju aplikacija, već samo kupovinu ili besplatno download-avanje. Zanima me ima li netko kakav prijedlog kako barem nešto zaraditi. Nekakve manje reklame u samoj igrici? Imam već iskustva sa AdSense, zarade gotovo da i nema. Može li se npr. staviti broj bankovnog računa (privatnog, ne od tvrtke) u opis aplikacije i dodati komentar da ljudi na taj račun mogu donirati ako su zadovoljni igrom ili nešto toga tipa. Bilo kakav prijedlog ću rado pročitati i razmotriti, cilj mi je da se ovaj račun od tvrtke lagano kreće u pozitivnom smjeru do useljenja u Mall, da već imam nekakvu lovu tu , koliko-toliko. 

Hvala svima! 

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Postavljanje aplikacije na google play i zarad

Znači, otvorio si tvrku, zakupio prostor u najvećem trgovačkom centru u regiji a zapravo radiš android aplikacije da bi nešto zaradio? Vrlo uvjerljivo, nema što. {#}

11 godina
neaktivan

Pa moram živit od nečega do otvorenja prostora. Centar otvara tek dogodine u 3. mjesec. :P ..A i kad bi skupija neku lovu sada, onda iman veće šanse da mi i banka odobri nekakav kredit, jer sam pola godine poslovao u plusu. Prije 10 dana san tek 19 godina napunija ne mogu izmislit pare haha

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Malo gledam tvoje postove pa sam našao i ovaj. A u tom postu je link na blog u kojemu piše da si još uvijek u srednjoj školi?! I ti sada očekuješ da ovdje netko povjeruje kako si ti kao srednjoškolac otvori tvrtku? Štoviše, da si imao dovoljno novca da se natječeš i zakupiš prostor u takvom trgovačkom centru gdje se masa tvrtki trga i natječe da dobije prostore? Daj mi molim te reci koja je to tvrtka? Puni naziv molim.

11 godina
neaktivan

Ma nema problema, ne viruju mi ni prijatelji hahah.. Evo i link sa trgovačkog suda: https://sudreg.pravosudje.hr/registar/f?p=150:28:0::NO::P28_SBT_MBS:060313332 . Dakle, ja sam vlasnik, ako triba mogu ti i slika osobnu sad i postat ako i dalje ne viruješ. Oca sam postavija ka direktora, jer da sam stavija sebe izgubija bi pravo na studiranje dogodine i mora bi se upisati izvanredno. A i pošto je on zaposlen u državnoj firmi ne moran za njega plaćati mirovinsko i zdravstveno, jer mu to plaća njegova firma, tako da je on tu čisto figura pošto sebe nisam moga postavit za direktora. Ali sve ovo i onako nije tema posta, postavija sam jednostavno pitanje, ima li neko ideju kako dobit nekakvu zaradu od aplikacije. Jednostavno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.7.2014 10:55 (thornnox).
11 godina
neaktivan

E da, šta se tiče zakupa prosotra, nisam zakupija 5000 kvadrata kao recimo DM, ja sam dobija 32 kvadrata, tako da je to zapravo zanemarivo s obzirom da centar ima 180 000 kvadrata. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma naravno. Ti si vlasnik i ti si njega postavio za direktora a on je tek promatrač koji daje lovu za prostore {#}.

thornnox kaže...

..A i kad bi skupija neku lovu sada, onda iman veće šanse da mi i banka odobri nekakav kredit, jer sam pola godine poslovao u plusu.

U registru piše da tvrtka postoji tek od 16.4.2014 - tek mjesec i pol dana.

Budimo realni, da si ti taj koji je otvorio tvrtku ti bi puno više znao o poslovanju i ne bi postavljao ovakva pitanja. Iz samog popisa djelatnosti je jasno da se ti sa svime ovime ne možeš sam baviti i da tvrtka na tebe glasi tek formalno. I opet, nema ništa loše u tome. No da si ti u pravom smislu vlasnik tvrtke koji se ujedno brine o njenom poslovanju ne bi ti bio ovdje na forumima već bi imao pune ruke posla oko organizacije tvrtke, traženja dobavljača, klijenata itd. Been there - done that. Jer, ono što ti zapravo u ovom topicu pitaš jest kako da uopće zaradiš lovu, a netko tko je već osnovao tvrtku to već mora znati.

A što se tiče načina zarade na google playu možeš uvijek vidjeti kako to drugi rade. Primjerice, klikni na reklame koje se nalaze u nekoj drugoj android aplikaciji. Tada ćeš ujedno vidjeti o kojoj je tvrtki riječ tj. tko se oglašava. Toj istoj tvrtki možeš se onda i ti javiti pa ju pitati da li treba dodatne oglašivače i da si ti jedan od njih tj. da imaš software kojim ih možeš reklamirati. Jasno, takvih tvrtki je na tisuće pa ćeš u svakom slučaju imati posla, no traženje klijenata je sastavni dio vođenja tvrtke {#}.

11 godina
neaktivan

Nisi dobro pročita moj prethodni post. Pročitaj ponovno, govorim o budućem vremenu kojeg si i sam podcrtao. Piše "A kad bi skupija neku lovu SADA, onda iman veće šanse da mi i banka odobri neki kredit, JER SAM POLA GODINE POSLOVAO U PLUSU." dakle ako sad skupim pare za pola godine kad budem mora sređivat prostor bi možda od banke dobija odobrenje kredita. Ma naravno, ne smeta meni šta mi ne viruješ, ko bi virova tipu od 19 godina da ima svoju firmu LOL. Ali to me i ne zamara, jer valjda ja znam šta je istina, bez obzira šta ti misliš da ja lažem. Logično ja sve šta kažem mogu i potvrdit slikama i linkovima, kredit će logično glasti na moje ime, jer je tvrtka moja, ponavljam, otac mi je učinija uslugu da ne moram izvanredno ići na fakultet i reka je da će biti direktor. Šta se tiče davanja love on nije niti će dat ni lipe. Otvaranje i sve ostalo do sada sam platija sam, od stipendije i repeticija koje sam drža iz računalstva tokom praznika itd itd. Ali zašto se uopće opravdavam kad ćeš ti opet pokušat nać neki razlog zašto san ja samo "formalno vlasnik", a šta se tiče popisa, da si ozbiljno vodija svoju firmu zna bi da za uređenje prostora moraš unajmit neku tvrtku koja u popisu djelatnosti ima -završne radove u građevini, a pošto ja nemam para da neka tvrtka to radi za mene, u popis sam jednostavno ubacija da će to moja tvrtka obavljati. Nadalje, sve ostalo na popisu su obacivali sami u javnog bilježnika šta su oni smatrali da je potrebno. A šta se tiče punih ruku posla, ja sam svoj posa obavija, samo čekam da uredim prostor i uselim unutra, a za to mi treba kredit. A u vezi kako zaraditi lovu, da, trenutno me zanima bili moga prodati nešto na google play i tako si bar donekle olakšat novčano ovaj dio oko uređenja i to. I za kraj, moj otac ne zna ni upalit računalo, da budemo iskreni, ima još i prastari simens, tako da on definitivno nema veze sa tvrtkom koja se bavi servisom i prodajom računal i računalne opreme LOL. I ponovno sam totalno skrenija s teme, nepotrebno. 

11 godina
neaktivan

U ostalome, da je moj otac tija otvorit tvrtku, zašto je nebi onda otvorija na svoje ime nego na mene? Direktor mora ispuni jednake zahtijeve kao i vlasnik... mislin nelogični su ti zaključci, sori 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

I nisam skužija kakva su to moja pitanja, samo me zanimalo jeli neko upoznat sa načinom zarade na google play, kad već ne možemo prodavat aplikacije. Totalno si nelogičan.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mogli bi mi o nelogičnostima koje navodiš jaaako puno ovdje raspravljati no ovaj forum tome ne služi. I isto tako, već sam ti dao svoj savjet glede google play-a ali ga očito nisi pročitao - ciljaj na reklame i traži tvrtke koje bi se preko tebe htjele reklamirati. Preporučljivo je da prvo staviš aplikaciju na google play pa makar i bez reklama tek toliko da te tvrtke vide o čemu je riječ.

11 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

..ciljaj na reklame i traži tvrtke koje bi se preko tebe htjele reklamirati. Preporučljivo je da prvo staviš aplikaciju na google play pa makar i bez reklama tek toliko da te tvrtke vide o čemu je riječ.

Eto, samo sam ovo tražija, a ne cilu ovu raspravu u kojoj ja ispadan tip od 19 godina koji je doša lagat na neki forum, baš ne znam šta ću pametnije sa životom. Hvala na korisnom odgovoru.

13 godina
neaktivan
thornnox kaže...
TracerCPP kaže...

..ciljaj na reklame i traži tvrtke koje bi se preko tebe htjele reklamirati. Preporučljivo je da prvo staviš aplikaciju na google play pa makar i bez reklama tek toliko da te tvrtke vide o čemu je riječ.

Eto, samo sam ovo tražija, a ne cilu ovu raspravu u kojoj ja ispadan tip od 19 godina koji je doša lagat na neki forum, baš ne znam šta ću pametnije sa životom. Hvala na korisnom odgovoru.

http://support.andromo.com/kb/distributing/how-to-put-your-app-in-google-play

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
16 godina
neaktivan
thornnox kaže...

Pozdrav svima, 

ispričavam se ako već postoji ovakva tema, našao sam slične, ali nigdje konkretnog odgovora.

Ukratko, prije nekoliko tjedana otvorio sam svoju tvrtku. Zakupio sam prostor u Mall Of Split (največi trgovački centar u regiji) koji je trenutno u izgradnji  i dok čekam to useljenje u prostor radim na nekakvoj aplikaciji za android. E sad, u principu nakon mjesec dana aplikacija je pristojno napravljena, prošla je nekoliko testova, testirana i na raznim uređajima koji su na androidu, sve veličine ekrana itd. Ne želim baš govoriti o aplikaciji, reći ću samo da je igrica u pitanju. I naravno, kao i svima plan mi je bio objavit je na google play i pokušat nešto zaraditi od nje. I naravno google play za hrvatsku i dalje ne podržava prodaju aplikacija, već samo kupovinu ili besplatno download-avanje. Zanima me ima li netko kakav prijedlog kako barem nešto zaraditi. Nekakve manje reklame u samoj igrici? Imam već iskustva sa AdSense, zarade gotovo da i nema. Može li se npr. staviti broj bankovnog računa (privatnog, ne od tvrtke) u opis aplikacije i dodati komentar da ljudi na taj račun mogu donirati ako su zadovoljni igrom ili nešto toga tipa. Bilo kakav prijedlog ću rado pročitati i razmotriti, cilj mi je da se ovaj račun od tvrtke lagano kreće u pozitivnom smjeru do useljenja u Mall, da već imam nekakvu lovu tu , koliko-toliko. 

Hvala svima! 

Imaš par načina :

1. možeš naplaćivati app koji upload-aš na play (nema još opcije merchant-acount-a u Hrvatskoj no da se doskočiti tome računom van zemlje)

Savjet : moraš biti opako dobar želiš li i jedan dolar tako zaraditi , nisu ljudi budale , neće ti nitko niti 50 centa platiti ukoliko namiriši da to nije

to tako da puno sreće ako ćeš odmah tim putem.

2. reklame :

2.1 imaš reklame tipa adMob - rade na principu click-a , impresija - nije lako , treba ti baza u kilama user.-a da uprihodiš i dio zarade koju možda priželjkuješ.

Dobra je strana što uvijek ima klikova ... pa nešto kapa ali ne nadaj se previše dok nemaš ponavljam par K user-a.

2.2 reklame koje ne rade na pincipu klikova već ide isplata -> per installation -> znači staviš reklamu u app i isplata ide samo i samo ukoliko user

nakon klika na link koji daje reklama i skine te instalira taj app na svoju mašinu.

Tu je daleko bolja zarada -> cca 1 - 3 dollara po instalaciji.

Reklame možeš ugraditi kroz par linija koda , imaš googleMobile sdk , skini , imaš puno tutova ali stvarno nije problem (ako radiš u javi onda imaš doslovno

par linija code-a a ako ideš preko NDK-a kao u mojem slučaju izvedeš sve kroz javu pa hendlaš dalje preko jni u nativnom dijelu).

Evo ti link na moje app-ove : https://play.google.com/store/apps/developer?id=nik02droid

Sretno !

moje aplikacije na play-u : https://play.google.com/store/search?q=nik02droid
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.6.2014 21:30 (nik_02).
11 godina
neaktivan
nik_02 kaže...

1. možeš naplaćivati app koji upload-aš na play (nema još opcije merchant-acount-a u Hrvatskoj no da se doskočiti tome računom van zemlje)

Savjet : moraš biti opako dobar želiš li i jedan dolar tako zaraditi , nisu ljudi budale , neće ti nitko niti 50 centa platiti ukoliko namiriši da to nije

to tako da puno sreće ako ćeš odmah tim putem.

Razmišljam o ovome. Mora li to biti osobni račun ili ponovno račun neke tvrtke? Ne znam koliko je sad isplativo ići npr. u Slovenij otvarati račun, pogotovo ako mora biti račun neke tvrtke, a ne osobni.. I ovaj google play nema smisla, ušli smo u EU , a i dalje nismo na popisu... S druge strane, gledam ima li kakva caka preko paypala, recimo staviš 9 levela free, a za ostalih 40ak tribaš napravit nekakvu uplatu. Ali opet kupac nije zadovoljanj, jer normalno ode na market i kupi aplikaciju, a ovo sa paypalom samo kompplicira stvari .. 

16 godina
odjavljen

Jesi ga zakomplicirao. Demo (10ak levela) free i sa reklamama, full verzija preko paypala (samo ključ koji user utipka u app).

S obzirom da si programer, sumnjam da ti je neki problem napraviti app koja kada dobije mail od paypala da je došla uplata izgenerira key i pošalje na odgovarajuću mail adresu.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
11 godina
neaktivan

To sam i ja zamislija tako, ali opet, postavi se u poziciju korisnika. Želim kupit igricu, odem na market i kupim je. Definitivno ne želim u nekoj random aplikaciji izvršavat uplate, pa onda otvarat email, pa tražit kod pa ga unosit ponovno u aplikaciju. Ja prvi ne bih kupio dodatne levele. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.6.2014 22:03 (thornnox).

0 0 hvala 0
12 godina

možeš prodavat i preko neke druge firme koja ti za te svoje usluge prodaje uzme određeni postotak

Vozdra!

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kako postaviti aplikaciju na google play?

0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice