O čemu se radi radim web aplikaciju (Diplomski rad), koja sesvodi na vođenje kluba sa dva stajališta.
- Vođenje evidencije subjekata, članarina, trenera, treninga.
- Financijskog stajališta što uključuje dodavanje računa, transakcije, kase, tip i opis računa kao nove entitete.
Ja sam kao tehnologije za izradu ove web aplikacije inicijalno odabrao JAVU (pošto je applet dosta jednostavno napraviti)
Međutim s obzirom da sam htio veći izazov a i nešto bolje od JAVE kako bi u međuvremenu naučio i neku novu tehnologiju moj drugi odabir je: - JavaScript (za neke akcije i skripte kao što je logiranje, drop down meniji i slično) - Html (za prikaz izgleda aplikacije/web stranice te samog izbornika), - PHP (za dohvaćanje podataka iz baze podataka), - MySql (za izdradu baze podataka). JavaScript i PhP ne poznajem ali
JavaScript upravo prolazim onaj kurs na Learn To Code sa CodeAcademy i pošto vidim da je sintaksa skoro pa identična C-u mislim da s tim valjda neće biti problema.
Što se tiče php-a njega ne znam i ne znam ni otkud krenut dali čitat knjigu/tutorial neki ili odabrati PHP framework?
U svakom slučaju bilo koji izbor zahtjeva učenje, kako sam to očekivao na to sam i spreman pa slobodno kažite.
Ima li tko preporuku za php knjigu ili framework (po mogućnosti free)?
Ako imate kakvu kritiku-ideju kako se ovo može bolje i jednostavnije realizirati slobodno nabacite odgovor svaka pomoć je dobrodošla makar to značilo promjenu tehnologije.
Inače ako vam treba slučajno izgled šeme baze i slično radi boljeg uvida u sam projekt slobodno pitajte.
Pozdrav.