Imam ideju, imam novac... Što dalje?

poruka: 86
|
čitano: 39.137
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Imam ideju,imam novac...sto dalje????

aj cekaj sek poslat cu ti sve u inbox,ok? hahahaha ;)))))  :D

17 godina
Imam ideju,imam novac...sto dalje????

Sve krece od ideje, ali tu ideju treba najprije staviti na papir. Ispitivanje trzista - koliko bi dosla izrada slicne aplikacije, koliko vremenski treba, da li postoji potreba za necim takvim, kako na trzistu prolaze slicne aplikacije . Da li bi se aplikacija naplacivala ili bi se zaradivalo preko oglasa. Ima tu pun kufer detalja i uvijek ispadne kompliciranije nego li izgleda. 

Onda slijedi dizajn,  mockup, pa tek onda kod programera. Onda testiranje itd. itd...

Adobe Flash security issues = 96 Average browser security issues w/ JavaScript on = 237 All five major browsers w/ JavaScript on = 1,185
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 0:23 (parizer).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

slicnih aplikacija nema...u tome i jest stvar...a iskreno radije bi izgubija 10-15 000 kn nego da to ne pokusan napravit i da za godinu dvi cujem da je netko to napravio i zaradija.... {#}

17 godina
Imam ideju,imam novac...sto dalje????

Tesko mi reci ista pametnije kad ne znam o cemu se radi.

Ti napravi ono sto mozes sam. Sigurno mozes staviti u word sve osobine aplikacije.

Sigurno mozes i skicirati aplikaciju, barem skupiti ideje sa weba kako bi trebalo izgledati.

Kontaktirati firme koje rade mobile aplikacije i pitati koliko bi dosla izrade slicne aplikacije...

edit: Na "slicne" mislim na obim posla i velicinu aplikacije, ne samu ideju sta koji dugmic radi :)

Adobe Flash security issues = 96 Average browser security issues w/ JavaScript on = 237 All five major browsers w/ JavaScript on = 1,185
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 1:03 (parizer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pozdrav, evo citam tvoju temu, pa bih te zamolio ako bih mi htio opisat tu tvoju aplikacija kaj zelis napravit.
Ja bi ti rado pomogao ali imam 17 godina i neucimo u skoli programiranje za android, nego obican C. P.S. Ideju ti necu uzet :)
lp
Autoclimb kills more people than AIDS
15 godina
neaktivan
Svrzic kaže...
Pozdrav, evo citam tvoju temu, pa bih te zamolio ako bih mi htio opisat tu tvoju aplikacija kaj zelis napravit.
Ja bi ti rado pomogao ali imam 17 godina i neucimo u skoli programiranje za android, nego obican C. P.S. Ideju ti necu uzet :)
lp

Kakav optimist :)

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
17 godina

Bez uvrijede, ali svi imaju ideje.

Baš sam neki dan gledao Big Bang Theory. Zove ti Leonard-a(nerd, za one koji ne gledaju) njegov High school bully na piće. Sad oni dođu na piće i kaže da ga je zvao jer ima jednu super ideju. Pitaju ga oni što je ideja, a on kaže : "Naočale koje pretvaraju bilo koji film u 3D". Nerd-ovi su naravno oduševljeni (isto kao što bi i ja bio i bilo tko drugi), i onda ga pitaju "kako to radi", a njegov odgovor je : "Što ja znam, zato mi i treba nerd".

Poata priče, kako znaš da je uopće tvoja ideja "ostvariva", da je tako lagano ostvariva kao što ti kažeš, zašto je tvoji "stručnjaci" u suradnji s tobom ne realiziraju.

Ja sam programer, Android programer, imam masu ideja, neke sam čak i realizirao, upravo radim na još jednoj. Čak sam krenuo raditi na jednoj aplikaciji (i onda gle ti vraga, netko drugi je izbacio aplikaciju, TVShowFavs, pa sam se prebacio na druge ideje). Problem nije toliko u ideji, koliko je u realizaciji. Budući da su tvoja tehnička znanja ravna nuli, znači sav posao pada na nekog drugog i onda bi ti tome drugome dao 30% zarade. Iskreno po meni gledao si malo previše filmova iz tako nam daleke i nedostižne zemlje "USA". Nula znanja, jedna ideja (koju uopće ne znaš realizirati, niti ne znaš gdje početi), a ti bi većinu zarade. 

Jedini način kako da ostvariš to je da počneš sam učiti kako to napraviti (moj savjet), drugi način je da zaposliš neku firmicu da ti to napravi (sklopiš s njima ugovor), samo onda sumnjam da bi bilo 70:30 u tvoju korist, treći je da baš platiš nekoj firmici da ti to napravi (što isto opet sumnjam da bi bilo jeftino).

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 14:59 (dado2202).

5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Imam ideju, imam novac... Što dalje?

nakon svega sta san procitao ovde trenutno najvise razmisljam da platim nekoj firmi da to naprave za mene...trenutno trazim firme koje bi mogle to napraviti

15 godina
Slash 666 kaže...
Svrzic kaže...
lp

Kakav optimist :)

msm, ja nevjerujem

ovo je drugi put da mi mobitel umjesto pp stisne odgovori xD

ima dosta bugova na m.bug.hr

ali sta, jedan clan je pitao da mu kaze o cemu je rijec, i rekao mu je da ce mu poslat na pp, pa sam i ja tako trazio ;)

Autoclimb kills more people than AIDS
14 godina
neaktivan

ranit cu se

15 godina
neaktivan

Ove priče da 30% profita ide programeru/dizajneru pusti, to su priče za malu djecu. Plaćaš mu rad, ništa više.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

naravno da postoje firme koje ti to mogu odraditi.

stvar je u tome da to košta odredjeni iznos novaca (čitaj dosta).

ukoliko želiš ići na postotak od zarade u tom slucaju moras im ideju predociti prije potisivanja ortačkog ugovora.

15 godina

Ili da možda probaš prodat ideju nekome?

(dali je to uopće moguće? {#})

www.facebook.com/Battlefield3.Info
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
naravno da je moguće ali to mu je najlošija varijanta, tj nije najlosija ako je ideja loša :D
15 godina
neaktivan
trogiraniin kaže...

Pozdrav!

Ovako, imam jednu ideju koja je stvarno dobra, pricao sam sa par strucnih ljud koji su ostali paf kad sam im rekao. 

Radi se o aplikaciji za smartphone.

Ali problem je u tome sto ja nemam dovoljno znanja za izradu aplikacije, nije komplicirano za napraviti onome tko se s time bavi ali za nekoga tko nije nikad to radio to je nemoguce.

Znaci imam ideju, takodjer imam i novac za razvoj ali je problem sto neznam kome da se obratim i na koji nacin da se ja zastitim tj sto mogu napraviti da budem siguran da mi netko nece ukrast ideju?

Stvar je u tome da bih ja dao osobi koja to radi nekih 30ak % ali ko kaze da ta osoba nebi lijepo pokupila svih 100% ? 

Jel mi mozete dati kakv savjet sto da napravim? 

Sto bi vi napravili na mom mjestu?

Hvala!!

Ove boldane izjave baš su mi zapele za oko.

1. Nemaš pojma o programiranju, nikada nisi pokušao raditi aplikaciju za smartphone, ali znaš koliko znanja i truda treba uložiti da se ta tvoja ideja ostvari. Kao da ja kažem, ideju za kuću ali nije je problem napraviti samo napraviš temelje, digneš zidove, postaviš krov i to je to.

2. Što ti ovi tvoji stručni ljudi(koji su ostali paf) ne pomognu ili naprave aplikaciju(kažeš novca imaš, valjda bi im platio)

Kao što kolega ranije reče, ideje su kao mišljenje(ili shu..k) svako ga ima i misli da je njegovo najbolje.

Iz cijelog ovog tvog posta mi se ćini da najvjerojatnije neko od ovih opcija, a to je da tvoja ideja:

* korisna misliš samo ti(i uzak krug tovjih prijatelja)

* nije orginalna, aplikacija već postoji ali je ti nisi našao.

* aplikacija nije zanimljiva širokim masama, pošto je se nije sjetio niti jedan od nekoliko miliona programera ili korisnika.

Zanjimljivo mi je da uvijek "velike, senzacionalne i paf" ideje imaju ljudi koji nemaju pojma kako bi te ideje realizirali.

Ja ne znam niti jednog čovjeka koji se obogatio sa idejom a da nije imao pojma kako bi tu ideju realizirao.

17 godina
neaktivan
workload kaže...
Ja ne znam niti jednog čovjeka koji se obogatio sa idejom a da nije imao pojma kako bi tu ideju realizirao.

Pa sad, pisci znanstvene fantastike žive od ideja koje nemaju pojma kako realizirati {#} S ostalim se slažem.

15 godina
neaktivan
DigiMagic kaže...
workload kaže...

Pa sad, pisci znanstvene fantastike žive od ideja koje nemaju pojma kako realizirati {#} S ostalim se slažem.

E sad moram cjepidlačiti{#}... Oni su pisci, imaju ideju za knjigu i znaju je napisati(kako koji), ne traže nikog pismenog i elokventnog da njihovu ideju pretoći u knjigu pa da onda dijele zaradu.

14 godina
neaktivan

Napravi ugovor s tom osobom i to je to.

http://www.chess.com/livechess/profile/Tracer1808
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja ne shvaćam o čemu vi pričate?
Šta, netko ima ideju, i odmah mora imat vještinu da ju i realizira?
Barem danas postoje na tisuće načina na koje možeš zaposlit vrlo stručne ljude. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Tako je, ne mora biti najbolji u tom polju ili slično ali mora imati dovoljno znanja da na tom polju da može organizirati posao, nadgledati ljude i na samom početku da vidi da li je ta ideja stvarno toliko revolucionarna

da bi se u nju ulupalo novca.

Obično kada o nekoj temi nemaš pojma sve ti izgleda revolucionarno, jednostavno i čudiš se sam sebi kako si genijalan a milijoni ljudi oko tebe koje se time bave su budale jer se prije nisu sjetili tvoje ideje.

Kako ćeš odrediti koji su ljudi stručni kako bi ih zaposlio(od onih koji ti se jave), ili ćeš zaposliti druge stručne ljude koji će ti birati ove koji će obaviti posao.

Odnosno poanta ovih mojih postova je da "velike i revolucionarne" ideje u 99,9999% slučajeva nisu vrijedne spomena, a one koje su stvarno velike(na kojima se možeš obogatit) obićno nastanu od strane stručnjaka(školovanih ili ne) koji se bave određenim poljem i dobro su upućeni kako to sve funkcionira.

Daj mi molim te neki primjer osobe koja se obogatila na ideju, a da nije imala niti najmanju ideju kako da je ostvari.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 23:42 (workload).
15 godina
neaktivan

Prva tvrdnja ti nije baš točna, a druga nema veze s boldanim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
workload kaže...
Slash 666 kaže...

Tako je, ne mora biti najbolji u tom polju ili slično ali mora imati dovoljno znanja da na tom polju da može organizirati posao, nadgledati ljude i na samom početku da vidi da li je ta ideja stvarno toliko revolucionarna

Obično kada o nekoj temi nemaš pojma sve ti izgleda revolucionarno, jednostavno i čudiš se sam sebi kako si genijalan a milijoni ljudi oko tebe koje se time bave su budale jer se prije nisu sjetili tvoje ideje.

Kako ćeš odrediti koji su ljudi stručni kako bi ih zaposlio(od onih koji ti se jave), ili ćeš zaposliti druge stručne ljude koji će ti birati ove koji će obaviti posao.

Odnosno poanta ovih mojih postova je da "velike i revolucionarne" ideje u 99,9999% slučajeva nisu vrijedne spomena, a one koje su stvarno velike(na kojima se možeš obogatit) obićno nastanu od strane stručnjaka(školovanih ili ne) koji se bave određenim poljem i dobro su upućeni kako to sve funkcionira.

Daj mi molim te neki primjer osobe koja se obogatila na ideju, a da nije imala niti najmanju ideju kako da je ostvari.

Steve Jobs. Bez Wozniaka...hm.

15 godina
neaktivan
DaffyDuck kaže...
workload kaže...
Slash 666 kaže...

Steve Jobs. Bez Wozniaka...hm.

{#}

Koliko god Woznaik bio već stručnjak i izumitelj  ne možeš reči da nije imao pojma o računalima i elektronici.

Prije nego što su njih dva(možda više Woznaik) napravili svoje prvo računalo, Jobs je bio na praksi u HP gdje su ga zaposlili, radio je u Atariu ...

Nakon što je otišao(istjeran) iz Applea osnovao je NeXT koji je proizvodio u to vrijeme naprednu radnu stanicu sa vrlo naprednim OS-om(preteča današnjeg Mac OS X).

Tako da reči Jobs nije imao pojma o polju na kojemu se obogatio je čista uvreda(za Jobsa ne za mene)

15 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Prva tvrdnja ti nije baš točna, a druga nema veze s boldanim.

Ljudi kojima se ne da baš učit i nemaju neki određen interes imaju "paf" ideje u valjda svim područjima i okolo kukaju kak' oni ne mogu realizirat svoj projekt jer ne mogu nikome vjerovati, nitko neće raditi i šta ti ja znam.

Uglavnom te "revolucionarne ideje" su čisto sranje i to je to. Sve koje sam čuo bile su tehnički neizvedive, trebalo je puno više resursa(ljudi, novca, vremena) nego što su si tvorci zamislili ili je postojalo hrpa slićnih a već gotovih stvari.

Nekad su svi htjeli okrenuti neke novce "projektima iz garaže", biti drugi apple, google i sl. ali su barem nešto pokušavali(i stekli neko znanje koje mogu unovčiti), danas svatko ima računalo i mobitel pa automatski i "revolucionarnu ideju" i baš ko za k....c sve te ideje vrijede hrpu para.

Kuda god pogledam ne vidim da se lova okreće oko revolucionarnih stvari, već oko stvari koje kada su se pojavile nisu bile neki hit već su s vremenom evoluirale iz nečeg drugog(google, facebook, windows, iPhone, ....)

I na kraju da završim ovu raspravu(s moje strane)

Ljudima sa idejama i znanjem skidam kapu, a ostalima koji imaju samo "revolucionarne ideje" neka prestanu sanjati i neka se prime posla.

14 godina
neaktivan

prva stvar odakle ti uopce znas koliko ja iman znanja iz programiranja? Mozda jednostavno nisan tu tija prosipat pamet i govorit sta znam i sta neznam...stvar je u tome da posto imam lovu onda cu radije nekome platit da mi to napravi kako bog zapovida a ne se peglat godinu dana sam da bi to napravija kako triba.

Druga stvar, ti ljudi s kojima sam prica su profesori iz amerike koji treutno nemaju vremena za to radit s menom a meni se neda cekat da oni dobiju vrimena.

Hvala i molija bih vas da me postedite glupih odgovora i filozofiranja. Ako mi mozete odgovorit na pitanja koja sam postavio onda odgovorite a ako nemozete onda preskocite ovu temu i amen.

Moja lova, moj trud...ako propadne propalo je meni a ne vama ;)

16 godina
trogiraniin kaže...

prva stvar odakle ti uopce znas koliko ja iman znanja iz programiranja? Mozda jednostavno nisan tu tija prosipat pamet i govorit sta znam i sta neznam...stvar je u tome da posto imam lovu onda cu radije nekome platit da mi to napravi kako bog zapovida a ne se peglat godinu dana sam da bi to napravija kako triba.

Druga stvar, ti ljudi s kojima sam prica su profesori iz amerike koji treutno nemaju vremena za to radit s menom a meni se neda cekat da oni dobiju vrimena.

Hvala i molija bih vas da me postedite glupih odgovora i filozofiranja. Ako mi mozete odgovorit na pitanja koja sam postavio onda odgovorite a ako nemozete onda preskocite ovu temu i amen.

Nemoj ulazit u neproduktivne rasprave poput ove. Trebas ocekivati kritike, i to zesce, ali zapravo trebas biti zahvalan na njima jer one ti vise vrijede u uklanjanju eventualnih pogresaka jer znaju bit konstruktivne od toga da ti ljudi kazu sretno i sl.

Moras postavljat konkretnija pitanja pa ces dobiti konkretnije odgovore :)

I da, sretno :D

13 godina
neaktivan
imam prototip, imam ideje, tražim proizvodnju

Prijemna satelitska antena, nema tanjura više. Jednostavna, lagana, efikasna, zamjenjuje sve dosadašnje tanjuraste antene.

Tražim, kompanjona za proizvodnju, marketing, distribuciju.

Vjerujem da bi posao mogao krenut i zaposliti više proizvodnih radnika.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: imam prototip, imam ideje, tražim proizvodnju
victor kaže...

Prijemna satelitska antena, nema tanjura više. Jednostavna, lagana, efikasna, zamjenjuje sve dosadašnje tanjuraste antene.

Tražim, kompanjona za proizvodnju, marketing, distribuciju.

Vjerujem da bi posao mogao krenut i zaposliti više proizvodnih radnika.

to moj tata stalno komentira. veli tehnologija toliko napreduje a moramo se penjat po krovu i okretat ove ogromne antene

17 godina
neaktivan

@trogiraniin: možeš postaviti ponudu na posao na nekom od specijaliziranih sajtova, npr. elance.com. No, trebao bi navesti konkretan budžet, vrijeme i što aplikacija treba raditi. Totalno je drukčije ako ti treba optimizirani driver u asembleru, ili 3D grafika u OpenGL-u, ili forma za pristup bazi. S ovim što si dosad naveo (smartphone nepoznate platforme, aplikacija za nešto nepoznato s nepoznatim opcijama...), nemoguće je dati smislenu ponudu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
trogiraniin kaže...

{#} pa iz tvog prvog posta, citiram: "....ja nemam dovoljno znanja za izradu aplikacije."

A iz istog tog posta se vidi da nemaš blage veze o poslu i poslovnim odnosima, čim pitaš "Što dalje?", da si se imalo potrudio da skupiš bilo kakvu informaciju došao bi sa puno konkretnijim pitanjem.

profesori iz amerike...{#}, ovo uopće neću komentirati.

Kada postaviš prijateljima pitanje ne možeš biti siguran da će te poštediti "glupih odgovora i filozofiranja", pa kako to možeš očekivati kada postaviš pitanje tisućama nepoznatih ljudi?

Ako netko na javni forum koji ćitaju tisuće postavi pitanje ja se osjećam slobodnim da mu odgovorim ili komentiram pitanje(ako mi se čini da je glupo i djetinjasto), ako ne možeš to prihvatiti trebao si pitati "profesore iz amerike".

To si totalno u pravu. Pozitivna stvar je što želiš trošit svoju lovu i ne tražiš još i nekoga da ti financira tu tvoju ideju.

P.S.

Ako uspiješ realizirati tu svoju ideju javi i ja ću ti se drage volje ispričati.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice