Visoka temperatura celeron D

poruka: 12
|
čitano: 4.150
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

imam jedan problem, zapravo ima ga moj frend:

bio sam kod frenda i htio sam igrati neku igru, kad sam je otvorio prođe 5-10 sek i komp se resetira i tako sam probao i ostale igre i ista stvar, zatim sam otišao u bios vidio sam da je temperatura CPU-a 88°C (naravno u idle-u)

zatim sam rekao frendu da mu je to problem da mu se zato komp resetira i otvorio sam mu kućište i vidio da je napajanje odmaknuto od hladnjaka na procesoru svega 5 cm a možda i manje tj. kad otvorim kućište haladnjak od cpu-a se ne vidi jer je pre veliko napajanje (kućište mu je jako malo tako da je to sve nagurano u kućištu i vidio sam također u biosu da mu se ventilator okreće na 2700 RPM)

njegova je konfiguracija sljedeća:

matična ploča socket 478 asus s čipom VIA P4VM800 grafa je intergrirana 64mb, ima 1280mb rama napajanje neko no-name, ne piše ništa na njemu nema nikakvu naljepnicu ni s jedne strane tako da neznam to napajanje kakvo je

dolje na slici su karakteristike procesora:

e sad me zanim do čega je problem, jeli moguće da to napajanje smeta a ima mu dosta i prašine u kompu

EDIT: pogledao sam mu i u everestu i temperatura je 90°C - 91°C isto u idle, svi programi zatvoreni ništa nije u pozadini pokrenuto

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2009 19:29 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To je zbilja previše..dosta velika opasnost da odapne procesor ako nastavi u takvim uvjetima raditi. napajanje ispred coolera je problem u to se mogu kladiti! probaj izvaditi napajanje van i  pokrenuti komp dok napajanje ne smeta cooleru..ako su temperature iste..probajte očistiti od prašine taj cooler i zamjeniti termalnu pastu!

0 0 hvala 0
16 godina

evo ga izvadio sam napajanje iz kompa i sad mi je izvan kućišta i na podu i još sam usisao prašinu i upalio sam komp i sad je brži bar 40-60%

a prije dok je bila temperatura oko 88 onda je sve štekalo i resetirao sesvaki put kad pokreneš bilo koju igru i čak kad hoćeš skidati preko interneta ona se isto resetirao, skine se 100kb i resetira se

a sad je temperatura u everestu... slika dolje dali je to sad u redu, još nisam pokušao skidati nešto s interneta i nisam pokretao igre

EDIT: temp nekad padne i na 48-49 a termalnu pastu nismo mijenjali

everest everest
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2009 20:34 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

moraš promijenit Termalnu pastu jer se sigurno zasušila

i izgubila onu provodljivost topline kao kad je bila nova

Promijeni i bit će sigurno bolje

i potpuno očisti hladnjak od CPU-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Visoka temperatura celeron D
Gamer-gts kaže...

moraš promijenit Termalnu pastu jer se sigurno zasušila

i izgubila onu provodljivost topline kao kad je bila nova

Promijeni i bit će sigurno bolje

i potpuno očisti hladnjak od CPU-a

i ovo je dobro kako sam napravio dosada... ali napravit ću i ovo što si rekao a sad te pitam kolike temperature mogu očekivati u idle-u s celeron d procesorom ako stavim novu pastu, vent je na 2700 RPM, dali ima kakav program da se povećaju okretaji ili da se smanje i sad se bojim vratiti napajanje u kućište zato što je zbilja preveliko 400w j...

malo previše pitanja za jedan post.. hehe
17 godina
neaktivan

rekao bi da oko 40C

ali nisam siguran

nema potrebe za povečanjem okretaja venta od CPU-a

jer se on regulira preko matične-AUTOMATSKI

viša temperetura veći okretaji venta

a za druga pitanja neznam odgovor

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2009 21:04 (Gamer-gts).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ok hvala, zasada je dobro i ovo sad... probat ću sutra novu pastu staviti i probat ću još danas otvoriti neku igru ali ne još zato što ne bi sad riskirao pa da mi se opet restarta jer radim nešto na kompu...

hvala javit ću što će biti poslije nove paste

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

ok hvala, zasada je dobro i ovo sad... probat ću sutra novu pastu staviti i probat ću još danas otvoriti neku igru ali ne još zato što ne bi sad riskirao pa da mi se opet restarta jer radim nešto na kompu...

hvala javit ću što će biti poslije nove paste

i dok je budeš stavljao ne stavi je previše
jer ake je staviš previše opet slabije hladi
ako imaš onu staru telefonsku karticu
s njo je nanesi na CPU
tako ćeš je stavit ravnomjerno i točno

16 godina
neaktivan

a u vezi s napajanjem..probaj vratiti nazad u to kućište..ako temperature budu "u  normali" onda ostavi to kućište...a ako temperature opet budu tako abnormalno skakale onda neka kupi novo kućište..zbilja nisu skupa nova kućišta..od 100-200 kuna možeš dobiti kućište novo bez problema!

0 0 hvala 0
16 godina

evo da se javim.... promijenio pastu i sad su temperature oko 43-45 °C (takva je temperatura dok je napajanje izvan kućišta a u nekim slučajima zna biti i manja temp i gledano je u everestu)

e sada poslije toga sam vratio big napajanje u very small kućište, znači sad je opet prekiriven hladnjak od proca i temperatura se digne na negdje oko 52 nikad manje i izmjerio sam ona kutija od napajanja je jako velika i odmaknuta je od ventilatora svega 4cm haha, znači kućište zeza hehe.... napajanje će zasada biti izvan kućišta a kad se kupi novo kućište neko veće onda više neće biti vani

za kraj mogu reći samo kako mi je susjed imao puno sreće što mu nije ništa pregorilo temp cpu-a je bila 88°C a nekad i par stupnja više i hvala vama koji ste pomogli u rješavanju ovog problema

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gamer-gts kaže...

rekao bi da oko 40C

ali nisam siguran

nema potrebe za povečanjem okretaja venta od CPU-a

jer se on regulira preko matične-AUTOMATSKI

viša temperetura veći okretaji venta

a za druga pitanja neznam odgovor

Nije bas 40Izlanuo se
Do 60 stupnjeva je moj isao,na istoj toj ploci,bez brige,zamjeni pastu,napravi mjesta u kucistu(ljepo kablove makni da ne smetaju protoku zraka),stavi ventilator da mice topli zrak iz kucista,i radit ce to superCool
Edit:nisam vidio da si vec rijesio problemNeodlučan
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2009 20:51 (Lion King).
16 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

imam jedan problem, zapravo ima ga moj frend:

bio sam kod frenda i htio sam igrati neku igru, kad sam je otvorio prođe 5-10 sek i komp se resetira i tako sam probao i ostale igre i ista stvar, zatim sam otišao u bios vidio sam da je temperatura CPU-a 88°C (naravno u idle-u)

zatim sam rekao frendu da mu je to problem da mu se zato komp resetira i otvorio sam mu kućište i vidio da je napajanje odmaknuto od hladnjaka na procesoru svega 5 cm a možda i manje tj. kad otvorim kućište haladnjak od cpu-a se ne vidi jer je pre veliko napajanje (kućište mu je jako malo tako da je to sve nagurano u kućištu i vidio sam također u biosu da mu se ventilator okreće na 2700 RPM)

njegova je konfiguracija sljedeća:

matična ploča socket 478 asus s čipom VIA P4VM800 grafa je intergrirana 64mb, ima 1280mb rama napajanje neko no-name, ne piše ništa na njemu nema nikakvu naljepnicu ni s jedne strane tako da neznam to napajanje kakvo je

dolje na slici su karakteristike procesora:

e sad me zanim do čega je problem, jeli moguće da to napajanje smeta a ima mu dosta i prašine u kompu

EDIT: pogledao sam mu i u everestu i temperatura je 90°C - 91°C isto u idle, svi programi zatvoreni ništa nije u pozadini pokrenuto

Ovak definitivno moras stavit novu termalnu pastu ili ce ti riknut ocisti komp detaljno i hladanjak isperi i potpuno ga obrisi a za skidanje procesora s termalne paste koristi Nitro razrjeđivat on nesteti procesoru nakon sta ocistis vrati unutra i testiraj ponovo moze ti i pomoc smanjivanje voltaže procesora ako uzima manje struje teze se grije.... =)
ASRock ALiveXFire-SATAII R3.0 AMD Athlon 64 X2 5200+ 2,7ghz Gigabyte Radeon HD3650 725mhz/1600mhz DDR2(800)1GB DDR2(800) 512MB DDR2(800) 2GB 1.HDD-Maxtor 200GB(10000rpm) 2.HDD-Maxtor 120gb(10000rpm) Sony DVD+RW(multi) + CD+R
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice