Više procesorske ploče

poruka: 30
|
čitano: 2.591
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Više procesorske ploče
pitanje

Google je bio koristan ali ne kao što sam očekivao(razočarao me lol) - zato trebam vašu pomoć. Tražim ploću koja podržava intelove C2Q/Ci7/Xeon C2Q/Ci7 procesore, po mogućnosti 2 i više, prima najmanje 32 gb ddr2 rama, podržava Crossfire, po mogućnosti i SLI, ima PCI-E 2.0 podršku, a ostalo je slobodno. znam da je teško ali s obzirom da ovo čitate, očito mi imate vremena pomoći. Belji se

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! |^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Više procesorske ploče

Recimo ova ili ova (nema podršku za multi gpu tehnologije)

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample (790MHz GPU, 1100MHz memorija) , Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate Service Pack 1 32-bit
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Više procesorske ploče

Nisam siguran da li se primedba u zagradi odnosila samo na drugu ili na obe, u svakom slučaju, Skulltrail podržava i SLI i Crossfire, s tim što SLI (uključujući i 3-way) šiba k'o blesav, a CF se ponaša nešto lošije nego na običnim pločama sa dva PCI-e 16x slota koja rade punom brzinom.

Ipak, pre bih preporučio i7 varijantu. Tu bi se za sada morao zadovoljiti jednim procesorom, no mislim da bi te ta varijanta koštala mnogo jeftinije, a dobio bi odlične performanse i pri tom sve ploče podržavaju Crossfire, a većina i SLI (a na onima koje ne podržavaju je ponekad moguće omogućiti ga flešovanjem BIOS-a jer je sav hardver tu).

Na kraju, već za koju nedelju će biti zvanično predstavljena platforma koja podržava dva i7 procesora, mada ne mogu da kažem kad će stići u ove krajeve.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Više procesorske ploče

Nema ti te ploče koja podržava Core i7 i C2Q Procesore (Zajdeno).

Intel Pentium Dual Core E5200 2,53Ghz, 2MB Cache, MBO BIOSTAR G31-M7 TE, 2GB RAM Kingmax 800Mhz, Club3D Radeon HD4550 OC 512DDR3, HDD 320GB Hitachi

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Više procesorske ploče

Da li na socket 771 može ići hladnjak za 775.

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample (790MHz GPU, 1100MHz memorija) , Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate Service Pack 1 32-bit
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Više procesorske ploče

može

I7 940 @4.1 , ASUS RAMPAGE II EXTREME , Dominator 12 gb DDR3 1600mhz , EVGA GTX295 & ASUS GTX 295 , HX1000W , Coolermaster 932 HAF + monitor u boji .
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Više procesorske ploče
autorov komentar
Oly_E3 kaže...

Recimo ova ili ova (nema podršku za multi gpu tehnologije)

prvu sam vidio ali ona ima pci-e 1.1, a druga nema multi gpu, paaaaaaa.
Ivan(4) kaže...

Nisam siguran da li se primedba u zagradi odnosila samo na drugu ili na obe, u svakom slučaju, Skulltrail podržava i SLI i Crossfire, s tim što SLI (uključujući i 3-way) šiba k'o blesav, a CF se ponaša nešto lošije nego na običnim pločama sa dva PCI-e 16x slota koja rade punom brzinom.

Ipak, pre bih preporučio i7 varijantu. Tu bi se za sada morao zadovoljiti jednim procesorom, no mislim da bi te ta varijanta koštala mnogo jeftinije, a dobio bi odlične performanse i pri tom sve ploče podržavaju Crossfire, a većina i SLI (a na onima koje ne podržavaju je ponekad moguće omogućiti ga flešovanjem BIOS-a jer je sav hardver tu).

Na kraju, već za koju nedelju će biti zvanično predstavljena platforma koja podržava dva i7 procesora, mada ne mogu da kažem kad će stići u ove krajeve.

hvala na obavjesti, jedva čekam tu platformu, možeš li reći ime?
kavasaki kaže...

Nema ti te ploče koja podržava Core i7 i C2Q Procesore (Zajdeno).

lol. pa naravno da ne, nisam ni mislio. lol. Smijeh
Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! |^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)
16 godina
neaktivan
Više procesorske ploče

Ali šta će ti 2 CPU, rađe kupi i7 965 i 2x GTX295 i 24 GB RAM-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Oly_E3 kaže...

imam ja svoje razloge ali hvala na savjetu.
16 godina
neaktivan

A onda OK. Malo ću još pogledati pa javiti

16 godina
neaktivan
Matatata krele od zanata kaže...

Google je bio koristan ali ne kao što sam očekivao(razočarao me lol) - zato trebam vašu pomoć. Tražim ploću koja podržava intelove C2Q/Ci7/Xeon C2Q/Ci7 procesore, po mogućnosti 2 i više, prima najmanje 32 gb ddr2 rama, podržava Crossfire, po mogućnosti i SLI, ima PCI-E 2.0 podršku, a ostalo je slobodno. znam da je teško ali s obzirom da ovo čitate, očito mi imate vremena pomoći. Belji se

to kaj ti mislis da pise 32gb to ti nema veze mozes ti imat maticnu plocu na kojoj pise da prima samo 4gb a ima 4 slota nije ovisno o tome nego o operacijskim sustavima ako imaš windows xp primit ce ti 3,25gb maximum a ako imaš Windows vistu ili Windows 7 beta zapamti Nema limita za memoriju na 64-bitskim sustavima.=)
ASRock ALiveXFire-SATAII R3.0 AMD Athlon 64 X2 5200+ 2,7ghz Gigabyte Radeon HD3650 725mhz/1600mhz DDR2(800)1GB DDR2(800) 512MB DDR2(800) 2GB 1.HDD-Maxtor 200GB(10000rpm) 2.HDD-Maxtor 120gb(10000rpm) Sony DVD+RW(multi) + CD+R
16 godina
neaktivan
autorov komentar
FrightMare kaže...

to kaj ti mislis da pise 32gb to ti nema veze mozes ti imat maticnu plocu na kojoj pise da prima samo 4gb a ima 4 slota nije ovisno o tome nego o operacijskim sustavima ako imaš windows xp primit ce ti 3,25gb maximum a ako imaš Windows vistu ili Windows 7 beta zapamti Nema limita za memoriju na 64-bitskim sustavima.=)
 hvala, ali upoznat sam s time već jako dugo, a btw. siguran sam da bi win xp savršeno iskoristili 2 proca sa po 4 ili 8 logičkih jezgri. lol  Belji se
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2009 12:27 (Matatata krele od zanata).
16 godina
neaktivan
Više procesorske ploče

A čuj pričekaj još malo ove i7 xnenone ili kako će se već zvati pa onda odi na 2x CPU

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Oly_E3 kaže...

Imat će jaaako puno FPS-a.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
the_tux kaže...
Oly_E3 kaže...

nece niti kupiti kenja bezveze isto kao i u temi tester igara
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2009 12:21 (toxic).
16 godina
neaktivan
autorov komentar
toxic kaže...
the_tux kaže...
Oly_E3 kaže...

ti kenjaš a ne ja. ako si tako pametan dokaži. ovo nije za mene nego za frenda.
17 godina
neaktivan
toxic kaže...
To se i meni polako al sigurno cini.
Pa se traži maticna za LGA 775 do 500kn , pa se traži maticna za AMD.........
Cisto bacanje tema bez ceze.
Al ova je pogodak!
ZLOČESTI MOD NR.1
17 godina

toxic kaže...
the_tux kaže...
Oly_E3 kaže...

ti kenjaš a ne ja. ako si tako pametan dokaži. ovo nije za mene nego za frenda.
 hm da kako da ne.. procitaj podebljanje tekstove i podrctane.. nigjde nisi nagovjestio kako ti je to za frenda.. jos si ti u iscekivanju kada ce doc ploca je kako da ne...
16 godina
neaktivan
autorov komentar
LUXX kaže...
toxic kaže...
To se i meni polako al sigurno cini.
Pa se traži maticna za LGA 775 do 500kn , pa se traži maticna za AMD.........
Cisto bacanje tema bez ceze.
Al ova je pogodak!
 prva je za mene za klokanje. druga je za staru, za novi komp, a ova je za frenda kojem slažem pc za 3d modeliranje. rekao je da želi dugotrajan pc sa strašnim performansama, a koliko sam ja upoznat, slaganje pc konfiguracije počinje sa izborom solidne matične koja podržava odabrani procesor.

@ toxic a zaš bi ja to uopće morao nagovjestiti? rekao je da nije hitno, pa sam zato u išćekivanju jer ci7 ima puno bolje performanse za takav tip zadataka od c2q, plus to što će još mnogo ci7 proceva doći - tj. jednog dana jednostavno kupi 2 nova proca i miran je.
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2009 12:35 (Matatata krele od zanata).
17 godina
neaktivan
Više procesorske ploče

I šta ce mu onda takav komp?

Dobar i7 + dobra maticna + 6gb rama + jaka grafa cine cuda a puno su jeftinija.

Ili ti frend ima 50-60k kuna za takav stroj?

Nebi rekao.

ZLOČESTI MOD NR.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
LUXX kaže...

Nebi rekao.

potpis..

ak su ljudi mogli modelirat bez i7 i to jako dobro.. onda mogu i sada isto tako sa jednim quadom....

btw. posto ovdje imam jako puno iskustva sa sli karticama jer sam osobno imo 3 way sli od toga ionako nikakve koristi

a ti bas trazis plocu za sli ili cf..

btw. neka kupi teslu.. mislim da postoji i7 ploca koja podrzava teslu... to mu je odlicno..
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2009 12:42 (toxic).
17 godina
neaktivan

Ma lupetaju gluposti i on i taj "frend"...2 procesora i jos core i7 za 3D modeliranje? Reci prijatelju da moze modelirat i na Q6600. I pazi slaze frendu komp za modeliranje a nema blage o modeliranju ili se to meni čini?

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2009 12:41 (mislav_01).
17 godina
...
...
 Zaboravih... Po netu je nazivaju "i7 Skulltrail" ali nisam siguran da će to biti zvaničan naziv. Takođe, već se mogu naći preliminarni testovi, ali mislim da nema nieg vrednog pažnje nego ljudi sklepali nešto na brzaka tek da budu prvi koji će objaviti (pošto je još na snazi NDA). DriverHeaven ima review u pripremi (za sada samo jedan teaser screenshot sa 16 jezgara u Task Manageru).
... hvala, ali upoznat sam s time već jako dugo, a btw. siguran sam da bi win xp savršeno iskoristili 2 proca sa po 4 ili 8 logičkih jezgri. lol  Belji se
 XP lošije raspoređuje poslove u višejezgarnim sistemima nego Vista.

Takođe, XP ne razlikuje logička i fizička jezgra što zna biti problem kod sistema koji koriste hyper-threading kada aplikacija ne zna da napravi onoiko niti koliko procesor ima jezgara: recimo da program zna da napravi 4 niti, i onda mu XP na i7 dodeli 2 fizička i 2 logika jezgra i on radi dosta sporije nego da mu je dao 4 fizička (ovo nije toliko poznato pošto do pojave Nehalema, na kojima ljudi mahom vrte Vistu, uglavnom nije bilo višejezgarnih procesora sa hyper-threadingom, ali je bilo par Pentiuma D Extreme Edition koji su imali 2 fizička + 2 logička jezgra i na njima se pojavljivao problem sa višenitnim aplikacijama koje su tada mahom pravile samo dve niti, jer bi, kada bi im XP dodelio jedno fiziko i jedno logičko jezgro, radile sporije nego na jeftinijem, non-Extreme Edition Pentiumu D, koji nema HT i na kome su samim tim dobijale dva fizička jezgra).

Na kraju, ako prijatelj radi tako ozbiljno da mu treba sva ta procesorska snaga, onda mu 99% neće biti dosta onoliko memorije koliko XP može da adresira (do 4GB, od čega do 2GB za jednu aplikaciju). Inače, rendering jeste jedna od ređih oblasti gde će sva jezgra sigurno biti iskorišćena.
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2009 13:10 (Ivan(4)).
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Ivan(4) kaže...
...
...
 Zaboravih... Po netu je nazivaju "i7 Skulltrail" ali nisam siguran da će to biti zvaničan naziv. Takođe, već se mogu naći preliminarni testovi, ali mislim da nema nieg vrednog pažnje nego ljudi sklepali nešto na brzaka tek da budu prvi koji će objaviti (pošto je još na snazi NDA). DriverHeaven ima review u pripremi (za sada samo jedan teaser screenshot sa 16 jezgara u Task Manageru).
... hvala, ali upoznat sam s time već jako dugo, a btw. siguran sam da bi win xp savršeno iskoristili 2 proca sa po 4 ili 8 logičkih jezgri. lol  Belji se
 XP lošije raspoređuje poslove u višejezgarnim sistemima nego Vista.

Takođe, XP ne razlikuje logička i fizička jezgra što zna biti problem kod sistema koji koriste hyper-threading kada aplikacija ne zna da napravi onoiko niti koliko procesor ima jezgara: recimo da program zna da napravi 4 niti, i onda mu XP na i7 dodeli 2 fizička i 2 logika jezgra i on radi dosta sporije nego da mu je dao 4 fizička (ovo nije toliko poznato pošto do pojave Nehalema, na kojima ljudi mahom vrte Vistu, uglavnom nije bilo višejezgarnih procesora sa hyper-threadingom, ali je bilo par Pentiuma D Extreme Edition koji su imali 2 fizička + 2 logička jezgra i na njima se pojavljivao problem sa višenitnim aplikacijama koje su tada mahom pravile samo dve niti, jer bi, kada bi im XP dodelio jedno fiziko i jedno logičko jezgro, radile sporije nego na jeftinijem, non-Extreme Edition Pentiumu D, koji nema HT i na kome su samim tim dobijale dva fizička jezgra).

Na kraju, ako prijatelj radi tako ozbiljno da mu treba sva ta procesorska snaga, onda mu 99% neće biti dosta onoliko memorije koliko XP može da adresira (do 4GB, od čega do 2GB za jednu aplikaciju). Inače, rendering jeste jedna od ređih oblasti gde će sva jezgra sigurno biti iskorišćena.
 hvala za link i ime, ali nisam siguran da li si ti shvatio moju šalu u svezi s drugim djelom teksta.
17 godina
Više procesorske ploče

Dešava se... Sramim se Pojavilo se dosta teksta na temi otkad sam prethodni put pogledao pa sam samo preleteo i nisam obratio pažnju na kontekst u kome je bilo napisano.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2009 13:42 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Ivan(4) kaže...

Dešava se... Sramim se Pojavilo se dosta teksta na temi otkad sam prethodni put pogledao pa sam samo preleteo i nisam obratio pažnju na kontekst u kome je bilo napisano.

aaaaaaaa... it's ok....
16 godina
neaktivan
Više procesorske ploče

Ma čovječe možeš modelirat i na slabijem kompu...CQ ili i7...pa čak i sa jačim C2D

Znam iz osobnog iskustva...Osmijeh

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz @ 3,83 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Više procesorske ploče

ne postoji matična koja podrzava 2 CPU-a i nekoliko grafičkih (ok brandovi imaju, ali ovako u slobodnoj prodaju tesko)!!!!

ako te to zanima pogledaj slijdeću matičnu -> to je PRAVA workstation matična koja se koristi u pravim radnim stanicama.

http://www.autronic.hr/cms/Detaljno.aspx?sifraProizvod=880&sifraKategorija=408

dalje...

ukoliko iole ozboljno frend radi onda mu je bolje kupiti brand name radnu stanicu jer sigurno nece sam sloziti komp vrhunskih performansi, vrhunskog hlađenja, niske potrošnje i tihog rada kao što to mogu veliki brandovi.

i naravno, tu je garancija u pitanju!

osobno bih mu preporučio IBM radne stanice iz serije D10 -> link

pa neka se veseli!

to je vrhunska radna stanica u koju se ugraduju nvidia quadro gpu, tesla (po zelji), 1/2 cpu (intel xeon quad core), max 64gb fb ram,...

ali, kao sto je lux rekao... samo prazno lupetanje... jer da on ista ozbiljno radi on bi to i sam znao, a ne da mu netko drugi to govori!

moj frend koji se ozbiljno bavi 3d modeliranjem i od toga zivi, on zna  kakav cpu, ram ili grafisku treba i koje su razlike medu raznim proizvodima.... zato pretpostavljam je ti je frend neki 14 god. (kao i ti) i samo lupeta gluposti jer nema pojma o modeliranju

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2009 22:22 (sasa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
toxic kaže...
LUXX kaže...

Nebi rekao.

potpis..

ak su ljudi mogli modelirat bez i7 i to jako dobro.. onda mogu i sada isto tako sa jednim quadom....

btw. posto ovdje imam jako puno iskustva sa sli karticama jer sam osobno imo 3 way sli od toga ionako nikakve koristi

a ti bas trazis plocu za sli ili cf..

btw. neka kupi teslu.. mislim da postoji i7 ploca koja podrzava teslu... to mu je odlicno..
 tesla je matematicki "koprocesor", a ne graficka kartica
16 godina
neaktivan
autorov komentar
sasa kaže...

ne postoji matična koja podrzava 2 CPU-a i nekoliko grafičkih (ok brandovi imaju, ali ovako u slobodnoj prodaju tesko)!!!!

ako te to zanima pogledaj slijdeću matičnu -> to je PRAVA workstation matična koja se koristi u pravim radnim stanicama.

http://www.autronic.hr/cms/Detaljno.aspx?sifraProizvod=880&sifraKategorija=408

dalje...

ukoliko iole ozboljno frend radi onda mu je bolje kupiti brand name radnu stanicu jer sigurno nece sam sloziti komp vrhunskih performansi, vrhunskog hlađenja, niske potrošnje i tihog rada kao što to mogu veliki brandovi.

i naravno, tu je garancija u pitanju!

osobno bih mu preporučio IBM radne stanice iz serije D10 -> link

pa neka se veseli!

to je vrhunska radna stanica u koju se ugraduju nvidia quadro gpu, tesla (po zelji), 1/2 cpu (intel xeon quad core), max 64gb fb ram,...

ali, kao sto je lux rekao... samo prazno lupetanje... jer da on ista ozbiljno radi on bi to i sam znao, a ne da mu netko drugi to govori!

moj frend koji se ozbiljno bavi 3d modeliranjem i od toga zivi, on zna  kakav cpu, ram ili grafisku treba i koje su razlike medu raznim proizvodima.... zato pretpostavljam je ti je frend neki 14 god. (kao i ti) i samo lupeta gluposti jer nema pojma o modeliranju

to nisu lupetanja nego stvarno to traži, ali su mu te radne stanice jako preskupe - ne znam ja nisam gledo on je reko i preko 100 000 kn što mi je malo puno ali ako je fkt gledo ok.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice