Update matične ploče zaključana tema

poruka: 9
|
čitano: 4.132
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Update matične ploče
pitanje

Evo imam pitanje, naime na službenim str. moje matične piše da ako kupim AMD athlon 64 x2 4800+ moram nadograditi bios, ovdje su upustva ali je li to sigurno i mogu li samo to spremiti recimo u c-windows pokrenuti, instalirati i ponovno pokrenuti računalo bez onog F2 pa nešto dirati jer se bojim da ću pokvariti. (nadogradio sam vidi prvi "autorov komentar")

Moje račuanlo: ASRock ALiveSATA2-GLAN, 1024 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM) AMD Athlon 64 3200+
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.3.2008 14:06 (Ag008).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Update matične ploče

Ako nisi siguran u to sto radis, onda bolje prepusti nekome ko je to vec cinia... i jos jedna napomena... ukoliko vam pritom nestane struje (murphijev zakon), ploca bye-bye, zato prije nabavi UPS, pa se onda igraj updateovima biosa i ostalih firmware-a.

17 godina
neaktivan
Update matične ploče

radio sam jedanput  update, prilicno je sigurno,ali ako nisi bas iskusan bolje daj nekome da ti to napravi

jesus loves me!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Definitivno ti to nebi bilo lose odnijeti u servis i pustiti iskusnim ljudima da oni to rade.
17 godina
neaktivan

Flashanje BIOSa je dosta 'pipljiv' posao i najbolje je prvenstveno dobro proučiti uputstva i shvatiti što se treba napraviti. U osnovi, radi se o prepisivanju koda u ROMu ploče novijim kodom. Jedina stvar koja može ozbiljnije poći po zlu je da za vrijeme tog prepisivanja nestane struje i stvar 'pukne', jer u tom slućaju BIOS je nepotpun tj. corrupt-an i ne može se više dignuti sistem. Ja sam svoju prvu ploču flashao prije nekih 6,7 godina, a od tada sam ih flashao još 3 i sve uspješno (hvala bogu).

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
protjeran

Slazem se s Dado_ZG78, stvar prvo prouci, jer naknadne probleme ces morati sam placati. Neki proizvodaci forsiraju upravo ovaj pristup flashanja jer je jeftiniji za proizvodnju, iako se tebi naravno ne da riskirati taj novac. Nakon prvog puta ide glatko, cak poslije ni ne citas upustva... Ukoliko odlucis sam krenuti u ovu avanturu, prvo procitaj instrukcije, dobro uzdahni i pritisni dugme za start, ukoliko stvar krene po zlu i program stane funkcionirati, nazovi servis i pitaj za pomoc, jednom kad je program zavrstio update, vazno je pratiti uputstva do kraja, vjerovatno ce se resetirati Bios postavke, tako da ne panicari ukoliko nije sve kao prije. Jednostavno postavis zaljenje postavke nazad i gotovoooo....

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2008 19:49 (bestia).
17 godina
autorov komentar

Evo nadogradio sam ali sve je sada tako sporo i drukčije(imam dva bios zaslona na paljenju) jednostavno ne znam šta vratitit! I da bar mogu se vratiti natrag na onaj 1.2 bios ne 2.6? Zna li tko šta da popravim jer ovo je kao da radim u knižnici, miš nekad na preskoke , igre izgledaju kao slide show...

a što je najgore imam 2x512mb rama
2ghz procesor i on mi tako radi!

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.3.2008 14:36 (Ag008).
17 godina
protjeran

@Ag008
Pregledaj postavke u Bios-u (Post), Stavi sve na Defult, nadogradi svoje drivere, u nekim slucajevima i reinstalacija OS-a je potrebna, ako ne radi pogledaj instrukcije kako vratiti na staru verziju, trebaju biti na web-u proizvodaca.

Koja ti je maticna?

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2008 1:38 (bestia).
17 godina
autorov komentar

ova: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ALiveSATA2-GLAN

EDIT: RIJEŠIO! Isključio  sam Raid i sve je brzo!

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2008 19:17 (Ag008).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice