Bok Bugovci... Pred neki dan sam kupio novo napajanje (corsair vx450w) i graficku karticu (nvidia GTX550Ti) i sad me zanima cisto informativno sljedece... Razmisljam da u buducnosti uzmem neki bolji procesor ( sad trenutno mi se niti neda vise trosit niti mi je potrebno) i gledajuci po forumu i citajuci sve vezano za maticne i procesore dosao sad do problema... maticna (AsusP5P43TD) podrzava LGA775 Socket (intel core 2 extrime/core 2 quad / core 2duo/pentium dual-core). Trenutno imam intel pentium dual core e5300 2,6GHz [ citao sam po forumima da se ovaj procesor da dobro clockat, nisam to nikad radio](4Giga rama ddr3 1333 cisto da se zna) i razmisljao sam o prijelasku na neki drugi jaci (citao sam na forumu da se sa dual core neisplati bas prelazit na core 2 duo) tj, razmisljao sam o prijelasku na quad core, no medutim quad core uopce nema u prodaji skoro nigdje nego su sve procesori i3 i5 i sad cak negdje i i7. Moje pitanje je sta ucinit u skoroj buducnosti, zamjenit maticnu pa kupit neki jak a opet cjenovno isplativ novi procesor ili mozda ima gdje za nabavit quad core ili mozda neki core 2 duo a da i dalje parira vrsnjacima i dali se isplati.... Eto molim vas za pomoc! Nadam se da sam otvorio temu za raspravljat jer vjerujem da jos dosta ljudi ima ovakav problem.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
S obzirom da su c2q procesori u trgovinama prilično neisplativi u omjeru cijena/performanse predlažem ti da ideš na varijantu kupnje polovnog procesora ako baš želiš ostati na lga775 platformi (pod uvijetom da ubodeš neku dobru ponudu). Ako želiš kupiti nešto novo, i budžet ti to dopušta, predlažem ti da promjeniš platformu na neku noviju, imaš već u startu ddr3 memoriju , a moderniji procesori su poprilično jači od većine c2q procesora.
Samo jos jedna nadopuna, dali je ako se vec ide mozda na soluciju mjenjanja nove maticne radi jacih procesora isplati otic na plocu za AMD procesore. Jer gledajuci njihove procesore nekako su pristupacnije cijene a cetverojezgreni su , mislim jednostavno imaju veci rank cijena za razliku od intelovih koji ako oces u danasnje vrijeme neki cetverojezgreni moras dat barem 1500kn.
Itekako se isplati. AMD ima bolji omjer cijene i performansi u nižem segmentu, a s trenutnim stanjem Intel je nedodirljiv u gornjem segmentu. Sve ovisi kolike performanse zahtjevaš od procesora. Na tvom mjestu ja bi pričekao da se vide bulldozerove performanse, pa onda se odlučiš koja solucija ti je bolja.
Da ne otvaram novu temu, nadam se da nece biti problem
formatirao sam juce neki komp i vidim tamo u system properties i vidim dual core. Skinem Everest i on mi pokazuje kao na slici. Je li ovo dual core ili nije?
Ne ovo ti je stari Pentium 4 koji koristi 478pin socket.
Pentium 4 (478) nisu bile u dual core izvedbi.
Da ne otvaram novu temu, nadam se da nece biti problem
formatirao sam juce neki komp i vidim tamo u system properties i vidim dual core. Skinem Everest i on mi pokazuje kao na slici. Je li ovo dual core ili nije?
Ne ovo ti je stari Pentium 4 koji koristi 478pin socket.
Pentium 4 (478) nisu bile u dual core izvedbi.
Hvala, evo tek sad vidim da na primarnom kompu imam takodje DDR ram, bi li bilo problema oko prebacivanja rama?
Ne bi trebalo bit problema ali naravno uvijek je moguce da nesto krene po zlu.
Jednom davno sam dodavao 1 keks ddr-a na maticnu na kojoj je vec bio jedan komad ddr memorije, i maticna je pregorila.
Ja sam na starom kompu imao 3 keksa rama, sve različiti proizvođači. Nikakvih problema. Međutim, uvjek je moguće da nemaš sreće sa time