Problemi sa maticnom (ili necim drugim?)

poruka: 5
|
čitano: 1.178
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Neki dan formatiran je C disk Maxtor 80 Gb, te su instalirani Win 7. Bilo je u sve u redu, a onda je pri dizanju zapelo i pojavila se poruka "cmos checksum error-defaults loaded",
Nakon toga nece dalje, pri resetiranju opet stane na istom mjestu i sve tako...Promijenio sam bateriju na maticnoj, i kad sam usao u bios da podesim vrijeme, opet je zastao. Nekoliko puta sam ga resetirao dok nisam podesio datum, vrijeme i sl. Kasnije je digao windowse (7) i bilo je u redu. Medjutim, sutradan se pojavljuje poruka "a disk read error occured press ctrl+alt+delete to restart". Poslije par restarta imamo windowse, ali me zanima sta to hoce rec, jel neki kvar, nedajboze diska, maticne, napajanje...Pa bih molio ako netko ima rjesenje problema da mi pomogne. Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bilo bi dobro i kad bi ispunio opciju "Moj PC" da znamo što imaš u kanti{#} kako bi ti netko znao pomoći nemamo svi "staklenu kuglu ili vezu sa vidovitim milančetom"{#}

Gigabyte 6850 je uskočila u kantu.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

ja bi reka da je hard problem jer san i sam ima sličan problem taj hard od 80gb je poprilično star al kako je kolega reka neznamo o kakvoj se kašeti radi a i čudin se da si toliko dugo na forumu a nemaš ispunjen moj pc a još tragičnije moga si u tekstu navest ta matična  ovi rami taj proc itd

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problemi sa maticnom (ili necim drugim?)
Smille kaže...

Bilo bi dobro i kad bi ispunio opciju "Moj PC" da znamo što imaš u kanti{#} kako bi ti netko znao pomoći nemamo svi "staklenu kuglu ili vezu sa vidovitim milančetom"{#}

U pravu si, sorry-Windows 7, Albatron MBO, Pentium 4 2.8, 1 Gb DDR, Nvidia Geforce 6600, Maxtor 40 Gb+WD 40 Gb. Ima novih momenata-danas je flashan bios, pa smo ocekivali da je problem rijesen, medjutim dogadja se slijedece: kad se upali, ne dogadja se nista, monitor je crn, standby lampica gori, disk kao vrti. Onda mi dosadi cekat pa ga resetiram na botun. Kad se nakon visekratnih reseta konacno pokrene, izbroji memoriju i uredjaje, verifying DMI pool-i tu se pojavi onaj famozni "a disk read error occured...". Tad ga opet resetiram (par puta) i onda udje u windowse, nakon cega ga mogu nekoliko puta paliti i gasiti, ali se normalno starta i gasi. Moj je dojam da problemi pocnu kad se ohladi (?), jer kad je ugasen par sati pojave se problemi sa pocetka posta. Molim ako netko ima ideju sta moze bit da pomogne, jer se borim sa ovi vec vise dana. Hvala na svakoj pomoci.

14 godina

Slican problem sam imao na abit is7 soc. 478. Kad je hladna nece da se upali komp,poslije par pokusaja uspijem i sljaka super. mislim da su kondenzatori oslabili kako sam vec cuo od dosta ljudi.Eh,sad nisam ti siguran je li to kvar 100% ali kod mene je sljakalo da je palim iz par pokusaja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice