Maticna pitanje

poruka: 28
|
čitano: 5.852
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Maticna pitenje

dali neko zna dali postoji matican koja podrzava DDR3 i processore intel core Quad ne i7? ako da moze mi dat link i ako nije tesko da moze porzat SLI. znam da puno treazim...

hvala!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Maticna pitenje

Znan da X58 ploče to podržavaju al one podržavaju i I7

Život je spolno prenosiva bolest koja uvijek završi smrću
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Maticna pitenje
damian123 kaže...

dali neko zna dali postoji matican koja podrzava DDR3 i processore intel core Quad ne i7? ako da moze mi dat link i ako nije tesko da moze porzat SLI. znam da puno treazim...

hvala!!

ova ima najmanje mušica, ali svejedno ima mušice svoje.(nforce)

Sli je podržan samo na x58 matičnama i nforce-icama više nigdje. A pošto to nije i7 onda samo nforce dolazi u obzir.

Kod nas te EVGA nema (barem na nabavi je nema). Samo 790i chipset ima ddr3 podršku, a najjeftinija je xfx 790i sli ultra -2000kn
MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 20:48 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
thuglife kaže...

al su pre skupe jer sam mislio Q9550 uzet al za to mi se ne isplati. onda bi bilo bolje uzet i7 920
16 godina
neaktivan
Maticna pitenje

0 0 hvala 0
17 godina
damian123 kaže...
thuglife kaže...

al su pre skupe jer sam mislio Q9550 uzet al za to mi se ne isplati. onda bi bilo bolje uzet i7 920
 Ti kompliciraš stvari bezveze.

Uzmeš phenoma x4 955BE i gigabyte-icu 790fx-ud5(mislim da se tak zove, ta ima ddr3 podršku) i uzmeš neki pošteni crossfire i gotovo. Za ono ćeš dati više para a nećeš dobit ni 5-10% bolje performanse.

I sad ćeš reć neću amd-a ni crossfire to nevalja i opet smo na početku...
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
damian123 kaže...
thuglife kaže...

Ti kompliciraš stvari bezveze.

Uzmeš phenoma x4 955BE i gigabyte-icu 790fx-ud5(mislim da se tak zove, ta ima ddr3 podršku) i uzmeš neki pošteni crossfire i gotovo. Za ono ćeš dati više para a nećeš dobit ni 5-10% bolje performanse.

I sad ćeš reć neću amd-a ni crossfire to nevalja i opet smo na početku...
 Sa ovime se slažem.Za intel matićne koje podržavaju DDR 3 su preskupe da bi bile vrijedne spomena.
M.C
16 godina
neaktivan
Maticna pitanje

mozda imete pravo vise preferiram intel-nvidiu al ako kazete da je bolje amd-ati onda cu ic na to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Maticna pitanje

Ma uzmi amd/ati zbog omjera cijene-performanse, puno ti je isplativije, a i ddr3 ram se nimalo ne isplati osim ako nezelis kupovat npr. 6Gb 1600MHz rama...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Maticna pitanje
Fowix kaže...

Ma uzmi amd/ati zbog omjera cijene-performanse, puno ti je isplativije, a i ddr3 ram se nimalo ne isplati osim ako nezelis kupovat npr. 6Gb 1600MHz rama...

pa mislio sam uzet ove i poslije jos jedne te kad skupim para jos malo i onda sad vec kad sam se odlucio za AMD-ATI onda bi uzo nes ovako:
napajanje neznam koje... htio bi da moze podrzat uz to jos CF ako mozete preporucit.
16 godina
neaktivan
damian123 kaže...
 pa mislio sam uzet ove i poslije jos jedne te kad skupim para jos malo i onda sad vec kad sam se odlucio za AMD-ATI onda bi uzo nes ovako:
napajanje neznam koje... htio bi da moze podrzat uz to jos CF ako mozete preporucit.
 Nije lose, mozda neke stvari mozes nac jeftinije, nisan siguran. Ta matična ti nije dostupna...
16 godina
neaktivan
damian123 kaže...
Fowix kaže...

Ja bi ipak išo na DDR2 još uvijek, razlike u performansama su premale da bi se to isplatilo... Recimo ploču MA790X-UD4 (700kn) i 4GB 1066MHz RAM-a... Uštediše nešto para...
Za napajanje recimo Corsair VX550/TX650... Ili HX verziju bilo kojeg od njih, samo one su dosta skuplje... Recimo TX650 bi bio odličan i za CF... 
16 godina
neaktivan
Sused kaže...
  Ja bi ipak išo na DDR2 još uvijek, razlike u performansama su premale da bi se to isplatilo... Recimo ploču MA790X-UD4 (700kn) i 4GB 1066MHz RAM-a... Uštediše nešto para...
Za napajanje recimo Corsair VX550/TX650... Ili HX verziju bilo kojeg od njih, samo one su dosta skuplje... Recimo TX650 bi bio odličan i za CF... 
 Tocno to sam i ja mislija preporucit Iznenađen,ali ako damian123 oce ddr3, onda je njegova konfa prilicno dobro i jeftino slozena...
16 godina
neaktivan
Fowix kaže...
Sused kaže...
 Tocno to sam i ja mislija preporucit Iznenađen,ali ako damian123 oce ddr3, onda je njegova konfa prilicno dobro i jeftino slozena...
 ma htio bi ddr3 iz razloga jer bi htio imat tu konfu dugo 5-6god jer kad i ako izađe ddr4 ili ddr5 mislim da ddr3 nebi tako jako zaostajo mozda nebi ni ddr2...
16 godina

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=2749

Evo ti link...ovu sam plocu ja imao prije,,,,,,to ti je GENIJALNA PLOCA!!!!!!

Intel Core i7 920,6GB RAM DDR3,ASUS SILENT nVidia GeForce 9800GT 1GB DDR3, ASUS P6 Deluxe v2, WD 10.000 fps,Dell 24",Antec,
17 godina
Tionio kaže...

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=2749

Evo ti link...ovu sam plocu ja imao prije,,,,,,to ti je GENIJALNA PLOCA!!!!!!

Puna bugova!Viče Ja nebi ni uzeo matičnu ddr2 + ddr3 da mi je daš besplatno.
16 godina
ma nije istina, ja sam bio potouno zadovoljan......prodao sam je jer sam uzimao novu konfiguraciju.....ploca je mrak, neznam sta tebi nevalja????
Intel Core i7 920,6GB RAM DDR3,ASUS SILENT nVidia GeForce 9800GT 1GB DDR3, ASUS P6 Deluxe v2, WD 10.000 fps,Dell 24",Antec,
16 godina
Maticna pitanje

Da vas pitam jeli normalna ova temperatura maticne ( tako kaza everest )??

Field    Value
Sensor Properties   
Sensor Type    ITE IT8718F  (ISA 290h)
GPU Sensor Type    Diode  (NV-Diode)
Motherboard Name    Biostar GF7050V-M7 / GF7100P-M7S
Chassis Intrusion Detected    No

Temperatures   
CPU    36 °C  (97 °F)
CPU #1 / Core #1    37 °C  (99 °F)
CPU #1 / Core #2    37 °C  (99 °F)
MCP    63 °C  (145 °F)
GPU Diode    55 °C  (131 °F)
Hitachi HDP725032GLA360    39 °C  (102 °F)
WDC WD5001AALS-00L3B2    42 °C  (108 °F)
WDC WD5001AALS-00L3B2    41 °C  (106 °F)

Cooling Fans   
CPU    2058 RPM

Voltage Values   
CPU Core    1.17 V
+3.3 V    3.28 V
+5 V    5.00 V
+12 V    12.03 V
+5 V Standby    4.81 V
VBAT Battery    3.07 V
Chipset    1.84 V
VTT    1.25 V
DIMM    1.39 V

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Anti-fa kaže...

Da vas pitam jeli normalna ova temperatura maticne ( tako kaza everest )??

Field    Value
Sensor Properties   
Sensor Type    ITE IT8718F  (ISA 290h)
GPU Sensor Type    Diode  (NV-Diode)
Motherboard Name    Biostar GF7050V-M7 / GF7100P-M7S
Chassis Intrusion Detected    No

Temperatures   
CPU    36 °C  (97 °F)
CPU #1 / Core #1    37 °C  (99 °F)
CPU #1 / Core #2    37 °C  (99 °F)
MCP    63 °C  (145 °F)
GPU Diode    55 °C  (131 °F)
Hitachi HDP725032GLA360    39 °C  (102 °F)
WDC WD5001AALS-00L3B2    42 °C  (108 °F)
WDC WD5001AALS-00L3B2    41 °C  (106 °F)

Cooling Fans   
CPU    2058 RPM

Voltage Values   
CPU Core    1.17 V
+3.3 V    3.28 V
+5 V    5.00 V
+12 V    12.03 V
+5 V Standby    4.81 V
VBAT Battery    3.07 V
Chipset    1.84 V
VTT    1.25 V
DIMM    1.39 V

ovako, meni everest zna fulavati za 10 celzijusi...al, ja sam instalirao HW MonitorPro...i prezadovoljan sam..

01010100 01001001 01001111
16 godina
neaktivan

Moguće je da jest - MCP (Media Communications Processor) ima samo pasivni hladnjak na sebi, a ako u kućištu nema protoka zraka, visoke temperature su normalne (u ispisu nema podataka o ventilatorima na kućištu (Case fan)).

Provjeri temperature sa Speedfanom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2009 11:51 (hrx).
15 godina
neaktivan
Maticna pitanje

kupio sam ASUS M4N78 PRO, I TEK POSLIJE VIDIO DA JE NAMJENJENA ZA VISTU, DA LI NETKO MOŽDA IMA ISKUSTAVA SA XP-OM NA TOJ MATIČNOJ!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
demonter kaže...

kupio sam ASUS M4N78 PRO, I TEK POSLIJE VIDIO DA JE NAMJENJENA ZA VISTU, DA LI NETKO MOŽDA IMA ISKUSTAVA SA XP-OM NA TOJ MATIČNOJ!!

Raditi će sa XP-om, Linuxom, DOS-om, itd. Vjerojatno te zbunila tvrdnja "Designed for Vista" - tu oznaku (obično u obliku navoda "Designed for Vista" i naljepnice) dobiva hardver koji bez problema radi sa Vistom (zadovoljava Vistine zahtjeve), a u tom slučaju će bez problema raditi i pod XP-om.

BTW, na ovoj stranici možeš naći "Vista incapable" naljepnice (preview ispod), ukoliko se odlučiš instalirati neku od distibucija Linuxa.

Vista incapable naljepnice Vista incapable naljepnice
15 godina
neaktivan
Maticna pitanje

Da li matična ploča ASUS M4N78 PRO podržava opciju ACC(ako podržava, gdje je mogu uključiti). procesor mi je PHENOM II X2 550

db
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Maticna pitanje

Pitanje je da li procesor podržava RAM, a ne matična.

Life is all about ass; you are either covering it,laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, or trying to get a piece of it.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Maticna pitanje

da li se na matičnoj ploči ASUS M4N78 PRO može uključiti opcija ACC.

dfgh
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Maticna pitanje

može li grafička raditi nekako sporije na nekoj jeftinijoj matičnoj npr. na ovoj koju ja imam gigabyte ma720-ud   to je am2+ ploča

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kolika ce bitil frekvencija na kojoj radi jezgra ili memorija ovisi o driveru ili hardwareskom PWM cipu na samoj vga kartici.Maticna se tu nist ne pita.

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2009 19:23 (dasHHa).
15 godina
neaktivan

Osmijeh zahvaljujem, isprobao sam, doduše radi  sa 64bitnim XP-om solidno, u 32bitnom šteka, ali zato s W7 radi izvrsno

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice