Koju manju matičnu s vga i s/pdif

poruka: 15
|
čitano: 1.648
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Razmišljao sam da složim kućno računalo samo za slušanje muzike i gledanje filmova.

Znači, što manja fanless mbo sa procesorom koji ne troši puno, vga i s/pdif izlazom.

Neko vrijeme nisam pratio razvoj intelovog atoma, a u međuvremenu je amd počeo proizvoditi svoje.

Kad sam ponovno išao čitati, vidim da im je povećana brzina, bar u reklamama.

Znam da je prije bilo isplativije kupiti matičnu s jeftinim običnim amd procesorom.

Jel ima netko više iskustva, da dadne koristan savjet?

Koji su vaši prijedlozi?

0 0 hvala 0
14 godina

MSI H61 DVI/VGA - 335 HRK

Intel SB G530 - 300 HRK

2GB DDRIII CL9 - 73 HRK

U Protisu za 708 HRK odlican HTPC, proc sa iGPU, maticna sa DVI i VGA izlazom i 2GB memorije.Proc je hladan i mal potrosac, cooler na njemu je jako tih.

clock2much

3 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Hvala na prijedlogu.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Koju manju matičnu s vga i s/pdif

A gdje joj je SPDIF?

H67M

Nabava.Net

Bolja ploča.

SPDIF, 7.1 Audio, USB3.0, SATA3, HDMI/DVI/D-SUB, podrška za Ivy Bridge procesore.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
13 godina
neaktivan

Izgleda da je unutra (jsp1) kraj baterije, a bolje bi bilo da je vani kao kod ove druge.

Prije oko godinu i pol kad sam tek krenuo s tom idejom, zaletio sam se u odabiru pa sam došao do preskupe kombinacije otključanog i5 sa asusovom matičnom, pa sam pričekao šta će amd ponuditi na spore atome.

Bilo mi je teško naći granicu i odlučiti se, jer sam mislio ponekad zaigrati stare igre.

Ne pratim nekoliko mjeseci novosti, pa sad ispada kao da sam tek krenuo u svijet računala.

Trebao sam prvo postaviti ovo pitanje:

koji procesor troši manje struje u stanju mirovanja?

Ako može pokrenuti hd, onda može i te igre, znači ne treba biti prejak, nego mi je najvažnije da malo troši kad se ništa ne radi ili dok se čita neki tekst.

Prijenosnici mi se ne sviđaju.

Planirao sam i firewire, ali to mogu dodatno preko slota.

0 0 hvala 0
14 godina

G530 trosi doslovno kao upaljac cijelo vrijeme, samo kupi Kihotovu maticnu ako ti je SPDIF toliko bitan.

clock2much

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Bitniji mi je procesor, a spdif može ići preko usb, ako ispadne jeftinije ili kvalitetnije rješenje; to ću na kraju odlučiti.

Isplati li se kupiti fanless cooler za taj procesor, tj. može li ga dovoljno hladiti ako bude mali protok zraka u kućištu?

0 0 hvala 0
17 godina

Kako stoji E350 u odnosu na ovaj setup? Jel se može nositi s G530 ili ga je već vrijeme pregazilo (i nova generacija procesora)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Val kaže...

Kako stoji E350 u odnosu na ovaj setup? Jel se može nositi s G530 ili ga je već vrijeme pregazilo (i nova generacija procesora)?

Procesorski je slabiji, ali grafički je jači te podržava memorije iznad 1066MHz, dok G530 kuži samo 1066MHz.

14 godina
Don Kihoty kaže...

Procesorski je slabiji, ali grafički je jači te podržava memorije iznad 1066MHz, dok G530 kuži samo 1066MHz.

Kakve veze ima sto podrzava vecu frekvu memorije kada ima losiji IMC pa ga G530 podere sa 1066MHZ memorijom, lijepo sam ti dao link a sada se pravis lud, ccc.

clock2much
15 godina
protjeran
zoharbizo kaže...
Don Kihoty kaže...

Kakve veze ima sto podrzava vecu frekvu memorije kada ima losiji IMC pa ga G530 podere sa 1066MHZ memorijom, lijepo sam ti dao link a sada se pravis lud, ccc.

Može, čekaj samo da se dokopam svog X2 250. Dakle tvoja memorija radi na 1066.

Nema problema, jer za isti novac, ja kupim memoriju na 1600MHz. Onda da vidim dali će moj Athlon poderati

tvog G530. Naravno da hoće. Jer 1600 VS 1066 nema šanse. A cjena rama - ista. Tko je tu onda glup?

Naravno, G530 bi kupio mami za surfanje, sebi radije G6xx seriju zbog bolje podrške za RAM i više memorije,

koja se ne osjeti u igrama, ali u pro alatima tipa Premier - da.

14 godina

G530 ima propusnost kao i I3 2120, sitno manju.U toj istoj temi imas i Phenome II X4 clockane sa 1600MHZ memorijom pa nisu brzi.I opet tlacis, kako ocekujes da ce onda Athlon II biti brzi, nemozes sa prastarim IMC.om prestici SB IMC.

clock2much

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Nemam vremena za tvoje (i kokove) gluposti.

Složit ću konfu u pon., odvrtiti AIDA-u, testove memorije, ti izvrti svoje testove na AIDA-i.

Ako budu bolji od mojih - svaka čast. 

Ako nemožeš izvrtiti, nema veze - ja ću - imam G530 i G630 na poslu pa mi nije problem.

14 godina

Moze, s obzirom da odlazim sa foruma netko od kolega ce postati slike umjesto mene, LP.

clock2much

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hej, bez prepucavanja...

Tražio sam preporuku za procesore koji malo troše kada ništa ne rade, a mogu vrtiti hd video bez štekanja.

Izgleda da je taj g530 najisplativiji.

Hvala na prijedlozima i savjetima.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice