Zanima me koji mi procesor preporučate jer bih kupio novi zbog toga što je sadašnji slab za grafičku koju imam.Ostatak PC je ASUS P5Q DELUXE,CORSAIR HX 620,CORSAIR DOMINATOR 2X2GB I NVIDIA 9800 GX2.
Koji CPU?
- poruka: 25
- |
- čitano: 3.498
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koliko love?
Do 2000.
A koji sad procesor imaš?
C2D E8500.
Taj procesor je sasvima dovoljan za tu graficku karticu
C2D E8500.
Imam thermaltake big typhoon i overklokirao sam ga bio bez dizanja voltaže do 3,9 i odjednom je ovih dana počeo se grijati ko lud,testirao sam s OCCTom i kaže procesor prevruć pokrenem igru i nakon 1 min. restarta se cijeli PC. Provao sam i na manje frekvencije i sve isto, jedino kad ga spustim na 3,16 GHz radi bez problema. Kad sam digao takt na 3,9 GHz dobio sam puno bolje rezultate grafičke kartice u 3dmarku 06 i Vantageu i igre su mi radile puno bolje nego sad. Zato bih htio kupiti novi CPU...
Ako ti se odjednom poceo grijati, a prije radio normalno, zasto ne provjeris hladnjak?
Ako ti se odjednom poceo grijati, a prije radio normalno, zasto ne provjeris hladnjak?
Na takvu grafu obavezno quad, bilo je testova sa X2 radeonima, benchmarci s dual i quad core, i naravno quad core je davao bolje rezultate zato sto je svaka "glava" grafe "krala" dvije jezgre.... malo si proguglaj pa ces vidjeti da je quad za takve grafe mrak. Znaci nesto iz serije q9xxx i nemozes fulat jer se svaki dobro dize, i ne griju se puno.
ma ti nisi normalan majkemi.. ja mislio ti ćeš reć da imaš neki pentium Da ti ono E8500 i mjenjo biš ga! hahaha ma neee.. pa šta ćeš to mjenjat.. nema totalnp nikakve logike.. vidi se da si jako rastrošan...
Na takvu grafu obavezno quad, bilo je testova sa X2 radeonima, benchmarci s dual i quad core, i naravno quad core je davao bolje rezultate zato sto je svaka "glava" grafe "krala" dvije jezgre.... malo si proguglaj pa ces vidjeti da je quad za takve grafe mrak. Znaci nesto iz serije q9xxx i nemozes fulat jer se svaki dobro dize, i ne griju se puno.

Prodaj svoj sadašnji E8500 i uzmi Q9450.Požuri, jer sam nedavno čitao da se prestao proizvoditi.
Ja na tvom mjestu još ne bih mijenjao proc. Čekaj još nekih 6-8 mjeseci pa vidi što će se nuditi tamo na iduće ljeto..
Ja na tvom mjestu još ne bih mijenjao proc. Čekaj još nekih 6-8 mjeseci pa vidi što će se nuditi tamo na iduće ljeto..

Od promjene proca do kupnje cijelog racunala,neznam zasto takve ideje padaju na pamet pojedinim forumasima,covjek razmislja o promjeni proc.-a a ne kupnji novog racunala.Moj savjet,nema potrebe mijenjati ionako dobar procesor,a i ostale komponente su vise nego dovoljne za bilo kakav ozbiljniji rad ili igru.
C2D E8500.

aj ti prodaj meni taj 8500 i kupi si neki quad
aj ti prodaj meni taj 8500 i kupi si neki quad

Kupio bi novi CPU(stari je pregorio) i sad me zanima da li da uzmem Intel Core 2 Duo E8600 ili Intel Core 2 Duo Q9550, a ovog ljeta bih kupio novu generaciju grafičkih kartica. Što vi preporučate i da li ovaj Q9550 može overklokirati na 3,5?
@ Procesor je za mene, a ne prijatelja samo je ovo on pisao kao da on pita za mene na moj profil jer ja nisam bio prisutan u sobi kad je on dovršio moje započeto pitanje.