Koji CPU?

poruka: 25
|
čitano: 3.498
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Koji CPU?
pitanje

Zanima me koji mi procesor preporučate jer bih kupio novi zbog toga što je sadašnji slab za grafičku koju imam.Ostatak PC je ASUS P5Q DELUXE,CORSAIR HX 620,CORSAIR DOMINATOR 2X2GB I NVIDIA 9800 GX2.

Too late,my time has come, Goodbye everybody-I've got to go...
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2008 11:24 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Koji CPU?

Koliko love?

MSI Platinum P7N | Intel C2D E7300 | 2 x 2gb Kingston HyperX DC | 2 x 9800gtx 512mb | WD 320gb + HITACHI 500gb| Fortron 650w
17 godina
neaktivan
Koji CPU?
autorov komentar

Do 2000.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji CPU?

A koji sad procesor imaš?

FA FA LA SI MI TI FA LA TI
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji CPU?
autorov komentar

C2D E8500.

0 0 hvala 0
17 godina
Koji CPU?

Taj procesor je sasvima dovoljan za tu graficku karticu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

C2D E8500.

Nema ga smisla mijenjati, barem ne još. Boljeg dvojezgrenog od tog nema, osim E8600 koji je IMHO preskup, a minimalno brži. 4-jezgreni ti još nisu potrebni, te su u aplikacijama koje koriste jednu ili dvije jezgre sporiji od dvojezgrenih procesora iste cijene.

Radije kupi neki dobar cooler i clockni ovo.
FA FA LA SI MI TI FA LA TI
17 godina
neaktivan
Koji CPU?
autorov komentar

Imam thermaltake big typhoon i overklokirao sam ga bio bez dizanja voltaže do 3,9 i odjednom je ovih dana počeo se grijati ko lud,testirao sam s OCCTom i kaže procesor prevruć pokrenem igru i nakon 1 min. restarta se cijeli PC. Provao sam i na manje frekvencije i sve isto, jedino kad ga spustim na 3,16 GHz radi bez problema. Kad sam digao takt na 3,9 GHz dobio sam puno bolje rezultate grafičke kartice u 3dmarku 06 i Vantageu i igre su mi radile puno bolje nego sad. Zato bih htio kupiti novi CPU...

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2008 11:47 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Ako ti se odjednom poceo grijati, a prije radio normalno, zasto ne provjeris hladnjak?

17 godina
neaktivan
autorov komentar
DrNasty kaže...

Ako ti se odjednom poceo grijati, a prije radio normalno, zasto ne provjeris hladnjak?

Promijenio sam termalnu pastu,ali nisam se sjetio staviti drugi hladnjak.Provat ću to,hvala na prijedlogu.
17 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
DrNasty kaže...

Promijenio sam termalnu pastu,ali nisam se sjetio staviti drugi hladnjak.Provat ću to,hvala na prijedlogu.
jesi li čistio prašinu sa coolera, prašina se može nakupiti na "zeznutim" mjestima i drastično smanjiti protočnost zraka sa (ili na) cooler i samim time otežati odvođenje topline sa procesora!
Moj pentium 4 630 je overclockiran na 3,46 sa standarnim intelovim coolerom, ljetos mi se cooler napunio prašinom toliko da sam nakon svakog većega opterećenja dobivao BSOD, nakon čišćenja radi kao singerica.
slika.
Intel Pentium 4 630 3,46 giga ati hd 2600 pro 512 mega de-de-er-a 2 2 giga de-de-er-a 400 ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2008 14:03 (IRebic).
17 godina
neaktivan
autorov komentar
IRebic kaže...
Razer_Copperhead kaže...
DrNasty kaže...
jesi li čistio prašinu sa coolera, prašina se može nakupiti na "zeznutim" mjestima i drastično smanjiti protočnost zraka sa (ili na) cooler i samim time otežati odvođenje topline sa procesora!
 Da,sa pinelom i komprimiranim zrakom.
17 godina
neaktivan
Koji CPU?

Na takvu grafu obavezno quad, bilo je testova sa X2 radeonima, benchmarci s dual i quad core, i naravno quad core je davao bolje rezultate zato sto je svaka "glava" grafe "krala" dvije jezgre.... malo si proguglaj pa ces vidjeti da je quad za takve grafe mrak. Znaci nesto iz serije q9xxx i nemozes fulat jer se svaki dobro dize, i ne griju se puno.

gigabyte p35 ds3, q6600 2.4@3.2, asus hd 4850 @ 700/2200 512mb, 4gb @ 800 mhz, Wd 640gb, Vista 64bit
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji CPU?

ma ti nisi normalan majkemi.. ja mislio ti ćeš reć da imaš neki pentium Da ti ono E8500 i mjenjo biš ga! hahaha ma neee.. pa šta ćeš to mjenjat.. nema totalnp nikakve logike.. vidi se da si jako rastrošan...Bogataš

Mjenjam teglu kiselog kupusa za yugu!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
gymboy kaže...

Na takvu grafu obavezno quad, bilo je testova sa X2 radeonima, benchmarci s dual i quad core, i naravno quad core je davao bolje rezultate zato sto je svaka "glava" grafe "krala" dvije jezgre.... malo si proguglaj pa ces vidjeti da je quad za takve grafe mrak. Znaci nesto iz serije q9xxx i nemozes fulat jer se svaki dobro dize, i ne griju se puno.

Istina je da se testovi grafickih rade na najjacim quad-ovima,ali mjenjati e8500 je suludo!!
To je odlican procesor i nemoj ga mjenjatiNamigiva
Igre jedva koriste 2 jezgre,kupiti quada koji radi na manjoj frekvenciji ti moze dati samo losije performanse.
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
17 godina
neaktivan
Lion King kaže...
gymboy kaže...

Istina je da se testovi grafickih rade na najjacim quad-ovima,ali mjenjati e8500 je suludo!!
To je odlican procesor i nemoj ga mjenjatiNamigiva
Igre jedva koriste 2 jezgre,kupiti quada koji radi na manjoj frekvenciji ti moze dati samo losije performanse.
 Da, pogotovo igre kao GTA4, Far Cry 2 i hrpa nadolazećih naslova.
Moj prijedlog je Q9450.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
protjeran
Koji CPU?

Prodaj svoj sadašnji E8500 i uzmi Q9450.Požuri, jer sam nedavno čitao da se prestao proizvoditi.

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 2GB DDR2-800Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji CPU?

Ja na tvom mjestu još ne bih mijenjao proc. Čekaj još nekih 6-8 mjeseci pa vidi što će se nuditi tamo na iduće ljeto..

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Ja na tvom mjestu još ne bih mijenjao proc. Čekaj još nekih 6-8 mjeseci pa vidi što će se nuditi tamo na iduće ljeto..

core i7
onda mora i novu ploču, ram
ak sad moze nek zamijeni s nekim jakim quadom koji ce drzat dok core i7 ne padnu na cijenu quadova(pretpostavljam  tam oko sljedećeg Božića)
al opet zasto mijenjati kad ima takvu mrcinu od kompa
bolje nek odnese u seris da ga srede i radilo bu ko urica
Smijeh
Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Koji CPU?

Od promjene proca do kupnje cijelog racunala,neznam zasto takve ideje padaju na pamet pojedinim forumasima,covjek razmislja o promjeni proc.-a a ne kupnji novog racunala.Moj savjet,nema potrebe mijenjati ionako dobar procesor,a i ostale komponente su vise nego dovoljne za bilo kakav ozbiljniji rad ili igru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Razer_Copperhead kaže...

C2D E8500.

ja bi na tvome mjesu ga ostavio... imam ti ja isto C2D i mogu reči da sam zadovoljan....
Intel Core 2 Duo 2.40GHz, ATI Radeon 3870, Gigabyte GA-954GCMX-S2
16 godina
neaktivan
angel of fire kaže...
Dado_ZG78 kaže...

core i7
onda mora i novu ploču, ram
ak sad moze nek zamijeni s nekim jakim quadom koji ce drzat dok core i7 ne padnu na cijenu quadova(pretpostavljam  tam oko sljedećeg Božića)
al opet zasto mijenjati kad ima takvu mrcinu od kompa
bolje nek odnese u seris da ga srede i radilo bu ko urica
Smijeh
 pa zaš bi mjenjao ram??? pa kaj nema ddr3 dominatore????
btw. proc nemoj mjenjat, ovaj ti je uvrh glave.
Kondomi su in -> koristite ih i VI! Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Time is a great teacher but sadly kills al it's pupils. Hakiranje je umjetnost a ne zločin. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
17 godina
protjeran
Koji CPU?

aj ti prodaj meni taj 8500 i kupi si neki quad

Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.61GHz (2 CPUs) 3072MB RAM 250 GB Total SB Audigy 4 [B800] Sapphire hd4670 xFire-->ddoxy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
doxy kaže...

aj ti prodaj meni taj 8500 i kupi si neki quad

da li ti to ozbiljno?Iznenađen
17 godina
neaktivan
Koji CPU?
autorov komentar

Kupio bi novi CPU(stari je pregorio) i sad me zanima da li da uzmem Intel Core 2 Duo E8600 ili Intel Core 2 Duo Q9550, a ovog ljeta bih kupio novu generaciju grafičkih kartica. Što vi preporučate i da li ovaj Q9550 može overklokirati na 3,5?

@ Procesor je za mene, a ne prijatelja samo je ovo on pisao kao da on pita za mene na moj profil jer ja nisam bio prisutan u sobi kad je on dovršio moje započeto pitanje.

ASUS P5Q DELUXE, NVIDIA 9800 GX2, INTEL CORE 2 DUO E8500 @ 3,5GHz, CORSAIR DOMINATOR 2X2GB, CORSAIR HX620 W, SEAGATE BARRACUDA 320GB, WINDOWS VISTA ULTIMATE SP1. ------------- Razer Copperhead + Razer Exactmat , Logitech G11, Samsung 2032bw, Altec Lansing 221, Logitech Cordless Rumblepad 2
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2009 20:34 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice