Intel Xeon soc. 771 na soc. 775

poruka: 704
|
čitano: 162.082
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Intel Xeon soc. 771 na soc. 775

Sve mi je jasno, vidio sam kako su neki sa mojim istim procesorom uspjeli to napraviti bez nekakvih problema.

16 godina

zato uvjek treba provjeriti jezgru kao i rev.MBO za ovu temu.

ali ovo nije veći nedostatak tj razlike su mjerljive tek sa soft koji koristi specifićne instrukcije kao igre i GPU directx 9-11...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
neaktivan

Sa e8400 na ovo beštije.. veoma zadovoljan hvala na tutorialu!

Btw temp sa sychte 3 katana 

idle- 35/37C

full- 55-60C

malo laganog clocka malo laganog clocka
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.3.2015 0:01 (crostriker).

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam sljedeći problem u cpu z i u system properties(3.2 GHz) brzina procesora (xeon 5440) su različite.Ne bi mi to smetalo da računalo nije usporeno .Kad je procesor tek  instaliran sve je "letjelo" .Napravio sam sken sa Kasperskim radi eventualne infekcije računala ali nije našao ništa.Jedino što sam primjetio da je cpu ratio za procesor 6 iako je u biosu stavljen 8.5, ima li to kakve veze? Matična je ASUS P5q.Evo par slika kako to izgleda (nisu baš dobre ali vidi se).

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2015 18:08 (stipara).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

može li netko mi napisat popis tih Xeona koji pašu na moju matičnu iz mojj PC,asus P5QL pro,i da mi objasni neku razliku između "top" modela i nekog slabijeg,npr e5460 i 5410,šta to u konačnici znači za performanse i slično?razmišljan se odavno da "ubacin" takog jednog umjesto ovog 6550,pa me brine,ako bi nabavio jednog već "adaptiranog na njuški,opet bi mora radit update i slične zafrkancije na mojoj matičnoj ili??

hoće li promjena,ako uspijen ipak,bit vidljiva u svakodnevnoj praksi ili,hoće li brže radit PC i otvarat i radit lakše s više prozora i slično??hvala unaprijed...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
stipara kaže...

Imam sljedeći problem u cpu z i u system properties(3.2 GHz) brzina procesora (xeon 5440) su različite.Ne bi mi to smetalo da računalo nije usporeno .Kad je procesor tek  instaliran sve je "letjelo" .Napravio sam sken sa Kasperskim radi eventualne infekcije računala ali nije našao ništa.Jedino što sam primjetio da je cpu ratio za procesor 6 iako je u biosu stavljen 8.5, ima li to kakve veze? Matična je ASUS Pq5.Evo par slika kako to izgleda (nisu baš dobre ali vidi se).

Sve je uredu, pise ti lijepo 8.5 multiplier, i Rated FSB. Slobodno digni fsb frequency na 400, to ce ti biti 1-1 i Rated FSB ce ti biti 1600. North bridge stavi 333.

Upali pc testiraj sa prime95 jedno 15 minuta http://www.mersenne.org/download/, pa ces vidjet kako ce letit u CPU-Z.

Temperature prati sa HW monitor ili Real Temp.

14 godina
neaktivan

Učinio sam što si rekao, mrvicu brže ide ali i dalje se vuče ko krava,mijenjao sam memoriju,nanovo flešao modani bios,prime 95 1 h, temperature nisu prešle 50 c (?).Provjerit ću procesor (adapter) zna mi se dogodit kad idem na internet da se pola ikona pogasi i vrati nakon par sekundi.Ne znam, da nije kakav malware ?

0 0 hvala 0
13 godina
stipara kaže...

Učinio sam što si rekao, mrvicu brže ide ali i dalje se vuče ko krava,mijenjao sam memoriju,nanovo flešao modani bios,prime 95 1 h, temperature nisu prešle 50 c (?).Provjerit ću procesor (adapter) zna mi se dogodit kad idem na internet da se pola ikona pogasi i vrati nakon par sekundi.Ne znam, da nije kakav malware ?

A kolike su ti temperature u idle :o, meni brate do 80 dodje na 3.6 q9550haha? Nesto mislim sa wiindowsima nije uredu ako windowse koristis. Probaj njih reinstalirat. Ako ne, prodat cu ovaj q i kupit xeon izgleda da je hladniiji dvostruko...

10 godina
neaktivan

Koga zanima evo linkova za nabaviti Xeon procesore:

http://www.bargainhardware.co.uk/components/processors-cpu/intel-xeon/                                   

E-5400 Serija:  http://www.servermonkey.com/parts-and-upgrades/processors/intel-5400-series.html                                                         

E-5500 Serija: http://www.servermonkey.com/parts-and-upgrades/processors/intel-5500-series.html

E-5600 Serija: http://www.servermonkey.com/parts-and-upgrades/processors/intel-5600-series.html

Dual i single Xeon Radne stanice ( vrlo povoljno): 

https://www.theserverstore.com/content/hp-z800-workstation

https://www.theserverstore.com/content/dell-precision-t7500-workstation

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2015 2:40 (Drazen_m).

0 3 hvala 0
12 godina

Nisu bas ni jeftini quad core procovi, ja sam svoj platio 180kn na ebayu

Gas do daske,a kad maknem dasku onda još gasa.
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

///,

Ovi gore su preskupi, na ebayu ima povoljnije

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2015 15:17 (Luka123).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
stipara kaže...

E to neznam do cega je! Reinstaliraj windowse, rekao bih da je neki windows error ili nesto cim ikone nestaju, ja sam imao slican problem da mi se uopce nisu vidjele ikone kad udje u windows ove desno iznad/pokraj sata. Reinstaliro windowse sve uredu!

Svakako iskljuci CE1 stepping u biosu, meni je nemilo stvorio probleme ovih dana, temperature su rasle nemilo radi toga, kad ga iskljucis core speed ce ti stajati na onoliko koliko si ga postavio i nece se smanjivati u cpu-z kao sto si ga vidio na slici, niti u idle!

14 godina
neaktivan

Diseabla sam c1e svejedno pokazuje isto,a ništa napravit ću reinstalaciju pa ću vidit.Hvala na savjetima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2015 18:08 (stipara).

0 0 hvala 0
13 godina
stipara kaže...

Diseabla sam ce1 svejedno pokazuje isto,a ništa napravit ću reinstalaciju pa ću vidit.Hvala na savjetima.

Sto pokazuje isto? Nerazumijem , ikone nestaju ili clock speed je opet na 2000++ negdje? Jesi zaboravio F10 stisnuti i save changes?? Core speed bi ti trebao konstantno biti na 3400 Mhz koliko si stavio. Neznam koju maticnu imas tako da mozda postoji jos nesto sto treba iskljuciti da clock speed bude na 3400 konstanta.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2015 15:57 (Luka123).
14 godina
neaktivan

Riješeno. Eist sam isključivao samo u biosu, međutim u samim windowsima(XP),nisam ništa mijenjao još kad sam XEON instalira. U Power sheme trebalo  je  biti uključeno ALWAYS ON mislio sam da je to ostalo još kad sam XEON instalira ali nije bilo je promijenjeno.Vratio sam na always on i sve ok.Ono sa ikonama ću provjerit nekim programom.U prime 1 i pol sat temperatura max 54,i to na 3400 mhz, istina hladnjak procesora sam stavio na max(2900 rpm) pa je prebučan.I  da sad je množitelj u cpu-z 8.5,Stavit ću kasnije slike.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo konačno to je to.

0 0 hvala 0
13 godina
stipara kaže...

Evo konačno to je to.

mozes jos voltazu smanjit, meni na q9550 isti clock radi na 1.2185 mislim tako nesto. Mislim da mu je to limit negdje na tom clocku, i neboj se fsb povecat na 415-425 negdje, da bude 3.5-3.6 ovisi koju memoriju imas, ona se overclocka lako. Meni je problem sto imam jednu razlicitu plocicu i low/mid budget ove transcendove, kad to promjenim, kupit cu polovne od 1066 Mhz i na 4.0 ide.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 12:32 (Luka123).
14 godina
neaktivan

Skinuta voltaža na 1.213 i  radi stabilno,memorija nije bajna (Apacer 2x2 gb,800 mhz),tako da  sa ovim postavkama je točno na 800-802 mhz.Ovo sad je bolje nego ranije kad sam ga stavio 3.2 ghz istina voltaža nije dizana ali i ovo je relativno blizu defaultne voltaže.Izgleda da ću Windowse ipak reinstalirat  nađe mi par trojanaca pa kao ih izbriše,ponovno skeniram ono opet isto.Ionako davno sam napravio ovu instalaciju pa malo osvježenja neće smetati. 

0 0 hvala 0
13 godina
stipara kaže...

Skinuta voltaža na 1.213 i  radi stabilno,memorija nije bajna (Apacer 2x2 gb,800 mhz),tako da  sa ovim postavkama je točno na 800-802 mhz.Ovo sad je bolje nego ranije kad sam ga stavio 3.2 ghz istina voltaža nije dizana ali i ovo je relativno blizu defaultne voltaže.Izgleda da ću Windowse ipak reinstalirat  nađe mi par trojanaca pa kao ih izbriše,ponovno skeniram ono opet isto.Ionako davno sam napravio ovu instalaciju pa malo osvježenja neće smetati. 

sa cime scanas, skini malaware bytes, ccleaner i ocisti sve. I registry clean napravi, ako to nepomogne onda reinstall. Meni je reinstall uvijek zadnja opcija. Ali kako te volja :P

13 godina

jesi pokušavao sa 1.20?

mislim da će i to držati stabilno do nekih 3.20GHz?

svaki stupanj niže dobro dođe...

ja ti imam stabilno q9550 @ 3.80GHz sa 1.280

CPU-Z CPU-Z
DRAM (1333MHz) sam spustio sa 9-9-9-24 na 8-8-8-22.

podigao sam PLL na 1.50 i NB na 1.30.

vidim da si strap postavio na 400, možda je ipak bolje ostaviti na auto?

p5q ploče imaju problema sa straps, ne znam točno koji su problemi u pitanju...

i postavi pci freq na barem 101, nemoj ostavljati na 100.

i jedna caka koja pomaže za ovaj proc i općenito na asus pločama!

opciju cpu margin enhancement postavi na "performance" (default je optimized).

definitivno utječe na ostale postavke, provjeri!

pišem ti ovo s obzirom da imamo isti proc na relativno istoj ploči, možda pomogne.

svaki benchmark pokazuje iste rezultate q9550 i e5440 (razlika jedino u potrošnji, nama manje bitno).

edit: nemoj zaboraviti na hlađenje, nikako...

proc možeš koliko-toliko ohladiti sa nekim coolerom al' northbridge je malo ipak teže (a zagrijava se užasno).

pokušal nekako postaviti aktivni cooler na trenutni pasivni, to ti je 50% bolje performanse garantirano.

na kraju reinstall windowsa i vjerujem da će biti dobro, gl! ;)

Do it for the people who want to see you fail!
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 23:59 (SR3CKO).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
SR3CKO kaže...

jesi pokušavao sa 1.20?

ja ti imam stabilno q9550 @ 3.80GHz sa 1.280DRAM (1333MHz) sam spustio sa 9-9-9-24 na 8-8-8-22.

podigao sam PLL na 1.50 i NB na 1.30.

vidim da si strap postavio na 400, možda je ipak bolje ostaviti na auto?

p5q ploče imaju problema sa straps, ne znam točno koji su problemi u pitanju...

i postavi pci freq na barem 101, nemoj ostavljati na 100.

i jedna caka koja pomaže za ovaj proc i općenito na asus pločama!

opciju cpu margin enhancement postavi na "performance" (default je optimized).

definitivno utječe na ostale postavke, provjeri!

pišem ti ovo s obzirom da imamo isti proc na relativno istoj ploči, možda pomogne.

svaki benchmark pokazuje iste rezultate q9550 i e5440 (razlika jedino u potrošnji, nama manje bitno).

edit: nemoj zaboraviti na hlađenje, nikako...

proc možeš koliko-toliko ohladiti sa nekim coolerom al' northbridge je malo ipak teže (a zagrijava se užasno).

pokušal nekako postaviti aktivni cooler na trenutni pasivni, to ti je 50% bolje performanse garantirano.

na kraju reinstall windowsa i vjerujem da će biti dobro, gl! ;)

Eh, da sam bar kupio maticnu sa DDR3... nigdje naci 1066 mhz ramove ddr2 da i ja svoj na 3.8-4.0 stavim, ljudi ih prodaju ko zlato na njuskalu, 300 kn lik oce za 2x2GB ddr2 , a neki sam vidio prodaje za 800 Kn 4 komada, no comment.

13 godina

danas i u trgovinama, novo, ddr2 skuplji od ddr3.

to je normalno, za očekivati je onda i na njuškalu...

razmisli o kupnji druge ploče, ukoliko želiš imati 775? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ekipa, trebam savjet....

xeon x5450 ili xeon e5450

koji od ovih procesora je bolji za umjereni overcloking do 3.3-3.5 ghz?

google nije pomogao tj. nemogu nać definitivni odgovor...

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2015 22:16 (s_zlikovski).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
s_zlikovski kaže...

xeon x5450 ili xeon e5450

vjerojatno je e5450 za nijansu bolja opcija zbog nešto manje potrebe za voltažom...

al' ukoliko imaš opciju da ti je x5450 jeftiniji, nemoj se dvoumiti i uzmi.

za 3.3 - 3.5 će i na default voltaži biti stabilan i jedan i drugi?

poznanik je na ga-ep45-ud3 (mislim da je ud3r bila) ploči podigao e5450 na 3.6 sa default voltažom.

14 godina
neaktivan
SR3CKO kaže...

jesi pokušavao sa 1.20?

Ruši se na 1.213 ,dignuo sam na 1,240 zasad stabilan,(3400 mhz).

13 godina
stipara kaže...
SR3CKO kaže...

jesi pokušavao sa 1.20?

Ruši se na 1.213 ,dignuo sam na 1,240 zasad stabilan,(3400 mhz).

Jeli vi oboje q9550 imate? stavim vam svoje postavke, pa probajte. meni radi na 3.53 ghz uredno bez rusenja, pc mi radi cijeli dan, i bio sam vrtio prime95 jedno sat ipo, nije mi se dalo vise...vec tjedan dana tako stoji i pc mi radi po cijeli dan upaljen... bez rusenja ikakvih.

Otic cu u bios, pa vam stavim screenshotove veceras, oko 10-11 racunajte kad prebacim sa moba na pc slike.
Mislim da mogu i vise htio sam na 3.8Ghz bio sam stavio default voltazu, ali limit mi je los ram(2 razlicite plocice od 800 Mhz) pa se rusio, jednom sam i uspio bootati, ali cim sam stress test stisao na prime95 blue screen ^^.

14 godina
neaktivan

Pa Luka vidio si "moj" cpu-z. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sitga Xeon E5450 iz Njemačke prekjučer, adapter iz Grčke danas i evo ga... radi...

Napravia san 3dMark11 Basic Perfomance 720p bench da usporedim stari procesor sa novim,

5 puta san ponavlja test tako da bude što precizniji rezultat.

E7300 3 GHz:

Score: 4085

GPU usage: ~60%

E5450 3 GHz:

Score: 5184

GPU usage: 100%

RealTemp Max temp.:

46,38,41,39

E5450 3.4 GHz:

Score: 5270

GPU usage: 100%

RealTemp Max temp.:

47,40,41,40

Jedino mi je čudno što je jedna jezgra toplija od ostalih al još nije prešla 50 C nakon 15 min. Prime95 Blend testa i ovog pisanja(spušten Cpu na 3.2GHz).

Zasad sam jako zadovoljan ali bi svakome ko ovo hoće napravit preporučia da pripremi novce za zamjensku ploču ukoliko nešto pođe krivo, jer sam nekako uspio iskrivit pin
na socketu al sam ga uspio vratit na mjesto...

Inače Bios sa Microcodovima sam našao na ovoj stranici.

CPU je kupljen kod ovih a adapter kod ovih.

Ako imate koji savjet ili pitanje, slobodno pucajte

Edit:

CPUZ

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2015 18:43 (s_zlikovski).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Malo gledao surfao, nasao sam super processor listu, ako koga zanima na ovoj stranici:
http://www.delidded.com/list-of-intel-lga-771-xeon-processors/

pogledajte ovaj model ->

• XeonX5470, ima 10x Multiplier, a stock mu je 3.3 Ghz, TDP 120 W, tako da trebate dobru maticnu, moja maximus 2 formula bi mogla bez problema ovo dici na 4,5 sa ovakvim multiplierom, samo neznam za temperature. treba malo googleat i vidjeti jeli itko stavljao ovaj.

www.ebay.com/itm/Intel-Xeon-X5470-Quad-Core-3-33GHz-12M-1333-Socket-LGA-771-Processor-SLBBF-CPU-/151618931834?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item234d314c7a
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo jedan update na temu. Chipset x48 je problematičan što se tiće Xeona. Na overclockers forumu sam vidio da je moguće sa stock biosom. Evo link: http://www.overclock.net/t/1431723/mod-lga775-support-for-lga771-xeon-cpus/2990

sad pitanje: Hoće li i jači Xeoni raditi na ovome chipsetu i koliko će biti kompatibilni za gaming i aplikacije koje koriste sve jezgre? Ako se netko kuži molio bih da mi pomogne jer QXXXX serija je još uvijek preskupa za moj ukus. 

PRAVOPIS JE ZA SAVRŠENE LJUDE, JA NISAM SAVRŠEN A SVI ME RAZUMIJU...
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice