Evo ovde mozete pisati koliki vam je bottleneck ako ste proverili i na kojim kartama.
Ovo je video uporednog testa sa 2X GTX590 na najacim procesorima AMD (1100T) I Intel (i7-2600K).
Jasno se vidi da bottlneck postoji ali posle ovoga mislim da je malo glupo pricati o tome za karte tipa 6970, GTX580,...
Slusajuci konstantne price o slabosti X4 965BE za GTX580 covek bi pomislio da AMD nece upaliti ove karte a ne da ce biti gori 10, 15, 20, 30% u igrama sa dva dual GPU Fermi.
Posto se Nvidia Fanovi ponasaju kao da Fermi ima mozak i tu treba neka specijalna super snaga za GTX580 koju AMD nema, nema CPU za najac Single Fermi, tako ispada. Ali ljudi bulazne, bulazne znaci.
E sada mislim da AMD fanove vise ne bi trebalo da zanima tako nesto i zabrinjava.
Onaj ko ima grafiku koja moze da bude bottleneck verovatno ima plocu koja ce podrzavati ili vec podrzava AM3+ pa mislim da Intel fanovi broje zadnje dane izgovaranja te reci sem za neke stvarno ludacke sisteme koji se mogu na preste nabrojati.
Recimo GTX580 x4,...
Naravno moze da se javi svaki Intel fan i da kaze meni je na AMD ovo, meni je ono ali ja tome verujem isto kao i skorovima i benchmarkingom sa Kontorol Centrom instaliranim.
I ovo ne menja moju odluku da predjem na Intel ni za mm.