Intel vs AMD In Gaming -Bottlencek,....

poruka: 28
|
čitano: 4.222
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Intel vs AMD In Gaming -Bottleneck Effect,....

Evo ovde mozete pisati koliki vam je bottleneck ako ste proverili i na kojim kartama.

Ovo je video uporednog testa sa 2X GTX590 na najacim procesorima AMD (1100T) I Intel (i7-2600K).

Jasno se vidi da bottlneck postoji ali posle ovoga mislim da je malo glupo pricati o tome za karte tipa 6970, GTX580,...

Slusajuci konstantne price o slabosti X4 965BE za GTX580 covek bi pomislio da AMD nece upaliti ove karte a ne da ce biti gori 10, 15, 20, 30% u igrama sa dva dual GPU Fermi.

Posto se Nvidia Fanovi ponasaju kao da Fermi ima mozak i tu treba neka specijalna super snaga za GTX580 koju AMD nema, nema CPU za najac Single Fermi, tako ispada. Ali ljudi bulazne, bulazne znaci.

E sada mislim da AMD fanove vise ne bi trebalo da zanima tako nesto i zabrinjava.

Onaj ko ima grafiku koja moze da bude bottleneck verovatno ima plocu koja ce podrzavati ili vec podrzava AM3+ pa mislim da Intel fanovi broje zadnje dane izgovaranja te reci sem za neke stvarno ludacke sisteme koji se mogu na preste nabrojati.

Recimo GTX580 x4,... 

Naravno moze da se javi svaki Intel fan i da kaze meni je na AMD ovo, meni je ono ali ja tome verujem isto kao i skorovima i benchmarkingom sa Kontorol Centrom instaliranim.

I ovo ne menja moju odluku da predjem na Intel ni za mm.

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 13:18 (Vlada011).
Moj PC  
5 5 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jao Vlada, umalo si me za*ebao novim avatarom, sreca lako te prepoznati po stilu pisanja.
Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
17 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Intel vs AMD In Gaming -Bottlencek,....

Pa uvek ce biti EVGA neki Avatar.

I Wallpaper su mi svi EVGA, a kroz malo jace od metar dana i Classified CREW. 

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 13:26 (Vlada011).
17 godina

Šta nije ovo već netko bio prije ~2 tjedna stavio na forum

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mene isto interesira nesto u vezi toga. I3 2100 je bolji za igre od phenoma x4 955. Barem po benchevima na netu. Planiram nadogradnju i vuce me ka amd'u..ali sta ako buldozeri podbace?! Dali je na kraju intel (makar skuplji) sigurnija kupnja?
The best way to be boring is to leave nothing out.
14 godina
neaktivan
Re: Intel vs AMD In Gaming -Bottleneck Effect,....
Vlada011 kaže...

Evo ovde mozete pisati koliki vam je bottleneck ako ste proverili i na kojim kartama.

Ovo je video uporednog testa sa 2X GTX590 na najacim procesorima AMD (1100T) I Intel (i7-2600K).

Jasno se vidi da bottlneck postoji ali posle ovoga mislim da je malo glupo pricati o tome za karte tipa 6970, GTX580,...

Slusajuci konstantne price o slabosti X4 965BE za GTX580 covek bi pomislio da AMD nece upaliti ove karte a ne da ce biti gori 10, 15, 20, 30% u igrama sa dva dual GPU Fermi.

Posto se Nvidia Fanovi ponasaju kao da Fermi ima mozak i tu treba neka specijalna super snaga za GTX580 koju AMD nema, nema CPU za najac Single Fermi, tako ispada. Ali ljudi bulazne, bulazne znaci.

E sada mislim da AMD fanove vise ne bi trebalo da zanima tako nesto i zabrinjava.

Onaj ko ima grafiku koja moze da bude bottleneck verovatno ima plocu koja ce podrzavati ili vec podrzava AM3+ pa mislim da Intel fanovi broje zadnje dane izgovaranja te reci sem za neke stvarno ludacke sisteme koji se mogu na preste nabrojati.

Recimo GTX580 x4,...

Naravno moze da se javi svaki Intel fan i da kaze meni je na AMD ovo, meni je ono ali ja tome verujem isto kao i skorovima i benchmarkingom sa Kontorol Centrom instaliranim.

I ovo ne menja moju odluku da predjem na Intel ni za mm.

Ne vidim uopce smisla u ovome, opce poznato i dokazano je da u dual gpu sustavima znatno treba jaci procesor, dok bottleneck u normali nikada nije konstantan i jako ovisi o igri, pa tek onda o hardveru. Bezveze review. 2x GTX 590 ima 10 ljudi na svijetu.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Operation Flashpoint fan
14 godina
protjeran
Re: Intel vs AMD In Gaming -Bottleneck Effect,....

Primetio sam pre neki dan pitanje da li ce X4 955 cini m ise biti bottleneck za 6950. Neko je rekao u fazonu... Pa nece bas za nju. Kao to je kraj, maksimala.

Ovo je cisto da se ljudi ne strecaju i da ne brinu stave single Fermi BILO KOJI NA X4 955, 956,... 

To sam primetio skoro ali od kada znam za GTX580 znam za tu pricu. 

Ako je ovoliki Bottleneck sa 2xGTX590, mogu misliti koliko je manji sa 2XGTX580 cini mi se da je pomenuo na kraju klipa GTX580, da li uopste postoji.

A zamislite jos duplo manje. Na 1920x1080. Smesno. To su razlike nebitne.

Onaj ko pomisli GTX590 naravno da ce izabrati Intel. Ali da se prestane da ljudi plase da GTX580 stave na X4 i da razmisljaju o zameni platforme ili kupuju GTX570.

Ako dodju u to razmisljanje. Imate rezultate pa sabirajte oduzmite, da se ne prica samo o tome. Verovatno se i njemu coveku smucilo pa je krenuo da se obracuna sa 2xGTX590 na jednoj i na drugoj masini.

Mislim da ima 1-2 igre gde je rezultat 1fps veci na Intelu.

Nije poenta Ljudi vi koji hocete da stavite GTX590x2 u komp rezultati su ti i ti.

Nego da razmisle koliko moze X4 da sputava jednu single Fermi posle ovih rezultata znajuci da X6 bas i nije nesto posebno bolji u gamingu od X4 ako je bolji uopste.

Mislim da je ovo trebalo jos ranije da se uradi. Mislim da testira tako nesto. Ja znam 10 slucajeva u fazonu "Da li da kupim GTX580??? -Nemoj uzmi GTX570 slab je X4 za nju.

A znam i za one da je dovoljan samo do GTX570.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 15:24 (Vlada011).
14 godina
neaktivan

Ovo je dosadno više. Ponavljanje jednog te istog, i onda će doći netko tko ne može da shvati zbrajanje razlomaka i tvrditi kako nije tako. Činjenica je da danas tko god uzima high end grafičku karticu ne ide ispod solidnog procesora od 800-900kn barem.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Operation Flashpoint fan

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Naravno da ko uzima tako jake karte uzima obicno jak komp. Ali zamisli ja sada imam neku 4850-4870.

Nemam da menjam CPU, imam X4, nemam da menjam plocu i skupio sam 400e.

I onaj mi kaze dovoljna ti je GTX570.

Rekao bi Nije mi dovoljna GTX570... Tebi kada budes kupovao kupi je, ostavljam ti posto mislis da je dovoljna a mene nek zaboli stomak od prejake single gpu tj. a ja cu GTX580.

Tako bi ja uradio. Zasto moram sve odjednom da upgredujem. Uvek da uzimam slabije za klasu posto nesto ne moze da podrzi, sputava, a bar da sputava nego mizerija, neosetna, nebuloza.

Ja GTX570 a neko pametan ceka da padne cena GTX580 pa je kupi za novu za 300e a ja 3 meseca ranije GTX570 za iste pare postoje mi je CPU slabasan. Vazi...bottleneck effect, sputavanje zadnje generacije graficke od predzadnje genracije CPU.

AMD X4-X6 DOVOLJAN ZA SVAKI SINGLE FERMI, KLIP TO DOKAZUJE, TEMA MOZE DA SE ZATVARA. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 21:36 (Vlada011).
14 godina
neaktivan
Vlada011 kaže...

Naravno da ko uzima tako jake karte uzima obicno jak komp. Ali zamisli ja sada imam neku 4850-4870.

Nemam da menjam CPU, imam X4, nemam da menjam plocu i skupio sam 400e.

I onaj mi kaze dovoljna ti je GTX570.

Rekao bi Nije mi dovoljna GTX570... Tebi kada budes kupovao kupi je, ostavljam ti posto mislis da je dovoljna a mene nek zaboli stomak od prejake single gpu tj. a ja cu GTX580.

Tako bi ja uradio. Zasto moram sve odjednom da upgredujem. Uvek da uzimam slabije za klasu posto nesto ne moze da podrzi, sputava, a bar da sputava nego mizerija, neosetna, nebuloza.

Ja GTX570 a neko pametan ceka da padne cena GTX580 pa je kupi za novu za 300e a ja 3 meseca ranije GTX570 za iste pare postoje mi je CPU slabasan. Vazi...bottleneck effect, sputavanje zadnje generacije graficke od predzadnje genracije CPU.

AMD X4-X6 DOVOLJAN ZA SVAKI SINGLE FERMI, KLIP TO DOKAZUJE, TEMA MOZE DA SE ZATVARA. 

O.o ako sam ja i jednu rečenicu osim ove zadnje razumio.

14 godina
protjeran

E prestanite da se folirate, nisam ovo, nisam ono.

Bolje obratite paznju na odnos Intel-AMD na 2xGTX590 jel slusajuci ljude covek bi pomislio da jedna GTX590 ce imati 50% manju snagu na AMD. Ispada da 2 su 20% slabije.

Rekao sam vec jedino je bitno sto ljudi iz ne znam kog razloga pricaju da oni sa X4 a cak i sa svakim AMD CPU su slabi za najace verzije Fermi i da je tom Specijalno Divnom Chipu potrebna izuzetna snaga Intela da bi radio kako treba.

Imate koliko je jaci i procenite koliko bi to bilo na jednoj ili 2xGTX580 posto te karte ljudi kupuju. 

Ali da ne bi testirao sve on je uzeo naj od naj da vidi koliko je to slabije. 

E sada nastavite da se prenemazete ili kada kupujete GTX580 ili GTX570 ili GTX590 a imate AMD ne slusajte ljude koji mora da se dogovaraju 3 meseca da pozajme to da bi istestirali a nikada nisu ni uradili. 

Mozda i jesu pa se to nije uklapalo lepo u pricu pa nisu stavili rezultat.

Ja pisem kako pisem ali ovde nije moje pisanje u pitanju nego video klip i onaj papir na kome sve pise.

Ljudi culi na Balkanu da su neki suludo jaki sistemi slabiji na AMD, sto realno i jesu pa permutovali to u GTX570 I GTX580, a neko pita da li ce mu X4 biti dovoljan za GTX560.

Ne nece biti dovoljan, nek kupi i cpu i mobo i novi ram. I nemoj slucajno da kupis precenjenu EVGA plocu za 280e, uzmi GIGABYTE od 420 sa okvirom od kalasnjikova umesto hladnjaka. 

Taj koji to pita je i zasluzio to.

Evo nek pogleda video pa ce dobiti pametniji odgovor da li je dovoljan.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2011 12:16 (Vlada011).
14 godina
neaktivan

20% zna bit puno

1 0 hvala 0
15 godina

Ovo ti je prva pametna tema otkad te vidim na forumu,bottleneck grafićkih kartica je jedina stvar koja bi me natjerala na mijenjanje svog cpu-a,e sad bilo bi jako lijepo napravit nekakva testiranja šta se tiće toga.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Vlada011 kaže...

E prestanite da se folirate, nisam ovo, nisam ono.

Bolje obratite paznju na odnos Intel-AMD na 2xGTX590 jel slusajuci ljude covek bi pomislio da jedna GTX590 ce imati 50% manju snagu na AMD. Ispada da 2 su 20% slabije.

....

Prvo, kao što kolega kaže gore, 20% nije baš malo, iako je to prilično relativno, ali 20% je sasvim solidna brojka.

Drugo, oni koji imaju 2*590 se neće previše opterećivat sa AMD x4 procevima, već je prilično sigurno da kada uzimaju 2*590 da traže samo najjače, pa im je u tom kontekstu 20% ogromna brojka, i lako ih se dobije.

Treće...nisam baš na puno mjesta primjetio da se tako jako preporučuje ljudima da je 570 max za x4 Phenom. Jer to je prilično velika glupost, tema sažvakana već valjda 1000 puta.

A uvijek će biti ljudi koj iće takve gluposti pričati, ali njiam ne može nitko niš dokazati, kao i npr jedna od zadnjih nebuloza koje sam čuo da nadolazeći Win8 će biti posebno napravljeni za igre, a 7ica je orijentirana na pro rad itd.

Ova tema, isto kao i ostale tvoje...otkrivanje tople vode, obično sa totalno nebuloznim zaključcima koji nemaju veze sa stvarnim svijetom.

Daj si malo razmisli...20%...pa stavi u kontekst nekoga tko uopće i kupuje 2*590. 99,9% je vjerojatnost da taj ima novaca daleko više nego mu treba, i onda b iti njemu rekao, po ovoj tvojoj temi, ej frende, pa šta će ti neki to proc, ne reba ti 2600K, ili 980ka, neeee, uzmi si ti fino x4 955 i to ti je to. E pa razmisli malo i vidjet ćeš da sam sebi uskačeš u usta. Pred par dana si nasrao u onoj drugoj temi kako ti nikad nećeš kupovat npr 570, jer ti 580 ispada dugoročn pojeftinija, a danas ovdje ljudima govoriš potpuno suprotno.

Znači danas ipak kupite x4 i prođite jeftinije, jer što vam je 20% razlike u performansama..?Pa danas ti ne znače ništa, ali u onoj temi su ti značile razliku između života i smrti, jer neaj bože da tvoje oči moraju gledat u nešto sa isključenim filterima.

E pa ajde reci mi šta ćeš onda kad ti baš tih 20% bude razlika između uključenih iisključenih filtara?.

I ne zaboravi da ovdje ne govorimo o nekoj budget nadogradnji gdje čovjek nadograđuje staru grafu na nešto novije 560, 570, 580, ne, ti ovdje govoriš o 2*590.

Dakle, kod 2*590 čovjek će kupit nešto daleko jače od x4 AMD-a, a ak ose radi o nadogradnji samo grafe, mislim da već i vrapci na grani znaju da praktički bilo koji imalo jači x4 proc nije bottleneck za bilo koju single GPU karticu.

14 godina
protjeran

Jeste 20% je puno. Dovoljno da izaberem Intel ako bi kartica toliko bila oslabljena. Ovde kada se svi rezultati skupe ja mislim da ima 15-20% u korist Intela. Vec 8-10% opravdava menjanje CPU. Ali jedna GTX590 ima manje od 10% razlike.

I sam sam rekao da za duplu kartu treba Intel, AMD, Nvidia, nebitno. Ali onaj ko kaze da je X4 dovoljan do GTX570 i za nju jedva taj nije bas puno bistar, a jos manje je bistar oni koji moze da posumnja da je to istina.

GTX580 na rezolucijama koje nama trebaju vec nema nikakav bottleneck ili je on 1% a ljudi se snebivaju da uzmu GTX570, ...GTX560 pita da li mu je dovoljna, 6950,...

Ja na X4 uvek sam imao usage 97-99% i na ENGTX580 i na HD5870. Jedino je EAH6970 kada se pregreje obori klok na 400/800 ili 400/900 ne secam se vise.

Imam AIDA64 Applet pa sve vidim koliko je iskoriscenje u igrama. Kada ukljucim VSync onda oslabi na 40-50% ali ja iskljucim pa bude preko 90%.

To sto X4 radi sa 50-60-70% tj zauzece, nema veze, trudi se i mali je apsolutno dovoljan. Mogu da zamislim X4 980 tek klokovan. Vise nego dosta za svaku GTX580.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2011 22:41 (Vlada011).
16 godina
neaktivan

Uparivanje bilo kakvih graf. kartica (čak i najjačih) sa ovim procesorima dalo bi maksimalno ovaj FPS iz benchmarka? Jesam li u pravu?

GameCPU.ru GameCPU.ru
Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Super Enterprise Edition, AutoCAD 2011, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!

0 0 hvala 0
17 godina

Činjenica je da treba uzimati što bolju grafičku što se može, a ne gledati "ne treba ti tako jaka jer ti je trenutni proc slab za opskrbljavati ju". Često čujem take gluposti. Uzmeš najjaču grafičku što možeš uzeti (što dozvoljava financijska situacija i napajanje koje imaš), pa ako je proc slab za nju - nadogradit ćeš ga jednog dana to je sigurno. No ako uzimaš grafu pa gledaš da ju trenutni procesor ne bottlenecka, onda kad nadogradiš proc bit će nešto gore - slaba grafa a jak proc. Bolje da procesor bottlenecka grafičku nego obratno. I još uvijek je jedan mainstream AMD procesor od 600 - 700 Kn ili Intel od 800 - 1000 Kn dovoljan da ne bottlenecka ijednu single-gpu karticu dostupnu na tržištu. To što s jačim procesorom ima par % više bodova u nekom čmarku ili par frejmova više u nekoj igri, to je čisto zato što je procesor jači i ne radi se o bottlenecku. Primjer bottlenecka je bilo npr kada sam imao Pentium III 933 MHz, 384 MB SD-RAM i Radeon 9000 64MB pa prešao na Athlon XP 3200+ s 512MB DDR a ostavio grafičku - s nepune 4.000 u 3DMark 2001SE na skoro 8.000. To je primjer kada CPU koči grafu.

KIA nagradna igra: http://www.kia.hr/fb/?p=1350933572
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

Kao i inače ja legu Vladu nerazumijem pola njegovih rečenica ( smisao teksta uhvatim, ali njegov izričaj, ja neznam jel samo meni neobičan ili ja nekontam ),  a i kad pročitam sve, vidim da to što on priča u 15 redova, stane u 2 smislene rečenice {#}. Inače Vlada11 Respect {#}. Što se tiče teme !! Pa to je stvarno više smiješno kao što je rekao lega kukumar. Za normalne, i one "prave" gamere, jedan Phenom X4 955 je i više nego dovoljan !! Pogotovo još kad se malo clcokne je sasvim dovoljan za 1080p gaming sa bilo kojom grafom. Primjer što se tu spominje je quad gpu sustav !!! Pa misilim jel može extremnije ! Neizvode se općeniti zaključci na takvim sustavima koji vrijede za 0.5% igrača ( a i to sam pretjerao) . Naravno da ako neko potroši 10 000 kn za grafe, onda ima i za neki od najboljih procesora. Za sve ostale normalne gamere je i X4 Phenom malo clcokan izvrstan. To je sasvim vidljivo i kod kolege ATIGamera koji je napravio usporedbu sa Athlonom X4 sa i5 2500K na 4.2 Ghz !!! Pa provjerite kolika je mala razlika što se tiče igranja, a još bi bila i manja da usporedi Phenom X4 na 4.0 Ghz. Zato, što se tiče igranja na kompu, dat više od 800 kn ( koliko košta Phenom X4 ) je neracionalna rastrošnost. Naravno da onima kojima nije bitna cijena će uzet i5, dok svi ostali koji kupuju po principu uloženo-dobiveno ( što je JEDINI uvjet koji bi trebali imat na umu svi kupci kojima pare ne padaju s neba ) nemaju šta gledat daje od Phenoma X4.

15 godina
neaktivan

Pa da. Meni je crkla grafička i bio sam primoran uzeti odmah novu. Pa sam uzeo HD6950, iako mi je procesor bottleneck (iako i ovako sve lijepo ide). Sad, par mjeseci kasnije, cu uzeti quad i necu nista mijenjati par godina.

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
itomic009 kaže...

To je sasvim vidljivo i kod kolege ATIGamera koji je napravio usporedbu sa Athlonom X4 sa i5 2500K na 4.2 Ghz !!! Pa provjerite kolika je mala razlika što se tiče igranja, a još bi bila i manja da usporedi Phenom X4 na 4.0 Ghz.

Ne nađem, imaš link?

14 godina
Sale_ds kaže...
Mene isto interesira nesto u vezi toga. I3 2100 je bolji za igre od phenoma x4 955. Barem po benchevima na netu. Planiram nadogradnju i vuce me ka amd'u..ali sta ako buldozeri podbace?! Dali je na kraju intel (makar skuplji) sigurnija kupnja?

Neće bageri podbacit, samo je pitanje koliko će koštati !

14 godina
191x7 kaže...
itomic009 kaže...

To je sasvim vidljivo i kod kolege ATIGamera koji je napravio usporedbu sa Athlonom X4 sa i5 2500K na 4.2 Ghz !!! Pa provjerite kolika je mala razlika što se tiče igranja, a još bi bila i manja da usporedi Phenom X4 na 4.0 Ghz.

Ne nađem, imaš link?

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/amd-radeon-hd6950-2gb-review/84414.aspx?page=2&jumpto=2167746&sort=asc&view=flat

3. stranica pri kraju traži

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2011 23:12 (itomic009).
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Činjenica je da treba uzimati što bolju grafičku što se može, a ne gledati "ne treba ti tako jaka jer ti je trenutni proc slab za opskrbljavati ju". Često čujem take gluposti. Uzmeš najjaču grafičku što možeš uzeti (što dozvoljava financijska situacija i napajanje koje imaš), pa ako je proc slab za nju - nadogradit ćeš ga jednog dana to je sigurno.

Možda kod tebe. Ja očekujem da mi GPU i CPU traju godinu i pol' - dvije i nakon toga ih oboje mislim mijenjati. Daj mi jedan razlog zašto bih u konfiguraciju stavio GPU koji može renderati više FPS-a od maksimalnog broja FPS-a CPU-a?

P.S. - Još jednom:

Uparivanje bilo kakvih graf. kartica (čak i najjačih) sa ovim procesorima dalo bi maksimalno ovaj FPS iz benchmarka? Jesam li u pravu? Hvala.

GameGPU.ru GameGPU.ru
Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Super Enterprise Edition, AutoCAD 2011, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2011 23:19 (Random.).
14 godina

Nekužim tvoje pitanje. Ali  da probam pogoditi odgovor. Uparivanje i7 990x clockanog ili i7 2600k clockanog sa bilo kojom grafom bi dalo najbolji fps na testiranjima koji imaju za svrhu pokazat razlike između procesora. Uparivanje primjerice tih najjačih procesora sa jednom HD 6970 ili tri puta jeftinijeg Phenoma X4 na 4.0 Ghz bi u normalnom gamingu ( 1080p reza i sve na maxd out sa detaljima ) dalo PODJEDNAKE rezultate što se tiče FPS-a. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2011 23:28 (itomic009).
17 godina
Random. kaže...
191x7 kaže...

Činjenica je da treba uzimati što bolju grafičku što se može, a ne gledati "ne treba ti tako jaka jer ti je trenutni proc slab za opskrbljavati ju". Često čujem take gluposti. Uzmeš najjaču grafičku što možeš uzeti (što dozvoljava financijska situacija i napajanje koje imaš), pa ako je proc slab za nju - nadogradit ćeš ga jednog dana to je sigurno.

Možda kod tebe. Ja očekujem da mi GPU i CPU traju godinu i pol' - dvije i nakon toga ih oboje mislim mijenjati. Daj mi jedan razlog zašto bih u konfiguraciju stavio GPU koji može renderati više FPS-a od maksimalnog broja FPS-a CPU-a?

Zaboravio sam napomenuti da se moje "Činjenica je da ... je sigurno" odnosi na korisnike koji mijenjaju grafičku (nadograđuju ili mijenjaju zbog kvara) a da pri tome ne uzimaju cijelu konfiguraciju (ili kombo cpu+gpu, cpu+mbo+gpu, cpu+mbo+gpu+ram). Čist primjer na što sam mislio je jedan moj prijatelj koji računalo mijenja svakih 3-4 godine (s međuvremenim nadogradnjama) zbog financijske situacije; Ima Athlon x2 4000+, 4GB DDR2, neku šugavu mATX matičnu i koristio je 8800GT dok mu nije nedavno crkla. Tada je morao mijenjati grafičku, koju onda ne bi mijenjao barem dok mu traje jamstvo. I onda htio uzeti neku HD 5670 ili neku drugu u tom rangu. Nagovorio sam ga na HD 6770 (max što je mogao kupiti) čisto zato što je racionalan i zna da če uskoro mijenjati mbo+cpu ako ne i mbo+cpu+ram te mu nije bilo problem razumjeti zašto je bolje da mu sada cpu bottlenecka grafu, zašto će od toga imati bolju korist u budućnosti.

15 godina

I još uvijek je jedan mainstream AMD procesor od 600 - 700 Kn ili Intel od 800 - 1000 Kn dovoljan da ne bottlenecka ijednu single-gpu karticu dostupnu na tržištu. To što s jačim procesorom ima par % više bodova u nekom čmarku ili par frejmova više u nekoj igri, to je čisto zato što je procesor jači i ne radi se o bottlenecku. Primjer bottlenecka je bilo npr kada sam imao Pentium III 933 MHz, 384 MB SD-RAM i Radeon 9000 64MB pa prešao na Athlon XP 3200+ s 512MB DDR a ostavio grafičku - s nepune 4.000 u 3DMark 2001SE na skoro 8.000. To je primjer kada CPU koči grafu.

Istina to šta kažeš,ljudi vide da 2600k daje par fps više nego moj 1055t sa istom grafom pa kažu da se ne zabrinjavam novom grafom nego procom,rofl,on daje više fps-a zato šta je bolji proc ne zato šta guši grafulju,ja stalno imam upaljen msi afterburnerov OSD pa pratim temperature,opterecenja,zauzeca grafe dok igram,dok god je ona meni na 100% opterećenja u igrama znaći da ona daje svoj maximum i da je cpu dobro iskorištava,kad sam 2 dana imao jednojezgrenog semprona jer sam ćekao ovog 1055t grafa nije mogla poviše 35-40% opterećenja,to je vec znaćilo da procesor ne može poslat kolićinu podataka koju ona može progutat,tj javlja se bottleneck, nadam se da mi 1055t na 4ghz još bar 2 godine neće bottleneckat bijesne grafe da ga ne moram mijenjat kroz još par gpu upgradea.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
protjeran

Kod mene izgleda jos nisu videli ovaj video. Ljudi sa kartama i procesorima starim 3-4-5 godina pricaju o AMD bottlenecku jednog Fermia.

Tako da je ovo najzanimljiviji period od mene. Oni bolje znaju i EAH6970 i ENGTX580 u praksi od mene i ako su ih videli daj boze a ja isterstirao i koristio na svemu zivom.

Video GPU Usage, vidseo CPU Usage na jednoj i drugo 97-99%, teksturu, zagrevanje, AA. FPS, Benchmarking, Tessmarking, Furmakring, Sexmarking,...

Tako da je ovo period u kom uzivam, dok ne vide klip pa zavezu. I na novim kartama sada ce neko drugi videti koliko je X4 dovoljan za ove igre u danasnjici. 

Znaci za specijalne arhitekture kao sto su Fermi-Cayman ne smete proci kao ja sa iskoriscenjem 97-99% dve najace single karte Cayman-Fermi i ociglednim bottlneckom X4,

nego morate uzeti Intel, dovoljan je i5 i vi vise necete imati bottleneck od 99% iskoriscenje graficke nego ce ona raditi na 150-200%. I zasto bi X4 radio na 60% da se ostecujee kada i7 moze na 30% a ono da stoji bezveze.

A to ce vam sve lepo objasniti oni koji nisu to probali, ili su balavili jedan dan na tome. 

Ja priznajem da nesto od  pre ne znam, ni srednji segment ne poznajem, ali ovo sto sam video se toliko nekada razlikuje od rewieva i tekstova da mogu misliti sta se sve pre dogadjalo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 14:36 (Vlada011).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice