Za gaming ti ne treba praktički ništa preko i5 6400 i neke H110 ploče :)
Vidi pod moj Pc, imam najjeftiniji MSi H110 Mbo i trenutno mi ništa ne fali. Nemrem overclockati, Sli/crossfire, i max 32gb rama, ali meni to nije bitno.
Za gaming ti ne treba praktički ništa preko i5 6400 i neke H110 ploče :)
Vidi pod moj Pc, imam najjeftiniji MSi H110 Mbo i trenutno mi ništa ne fali. Nemrem overclockati, Sli/crossfire, i max 32gb rama, ali meni to nije bitno.
Da li se uopće isplati kupiti i5 6600k umjesto 6600. Procesor košta oko 100kn više matične su od 1000kn na više i hladnjak barem 300kn. K verzija ukupno dođe minimalno 800 kn više od običnog.
Sa 1ghz overclockanim i5 procesorom ćeš dobiti gore dole 3fps-a, pa ti vidi isplati li ti se. Za gaming ne, za neke druge poslove da.
Evo da se pridružim napokon sa i3 na socijalnii i5
Auu, razlika između i5 6400 i 6600 skoro 20fps, dok razlika između 6600 i 6700 je 8fpsa, a razlika između 6700 i 5930 3fpsa. Izgleda da Battlefield 1 vise voli clock nego jezgre
U testu je 6600K koji radi na 3.5 GHz, a 6600 radi na 3.3 GHZ.
6600 ne radi na 3.3GHz nit 6600k radi na 3.5GHz.... Oba boostaju od 3.6 do 3.9GHz, radili bi na navedenim taktovima kad bi ugasio Boost, a ne znam zašto bi to itko radio na non k.
Sad sam ljubomoran
Di je Cinebench, CPU-Z i tome slični programćići da vidimo jel se isplatilo minjat i7 2700k za to čudo ???
Di je Cinebench, CPU-Z i tome slični programćići da vidimo jel se isplatilo minjat i7 2700k za to čudo ???
kako ne, bilo je 1:1!
poslje prodam i5 i uzmem 6700k ili čak kabi lake...no polako!lp
Ja na toliko drzim 4.4..
Ja na toliko drzim 4.4..
Koliko dobiješ u cinebenchu na stock i na 4.4 GHz?
Šta, neće na 5ghz ispod 1.3v? Slabo, slabo...
Šta, neće na 5ghz ispod 1.3v? Slabo, slabo...
sinoc sam probao na 1.47V nije isao na 5ghz, ali bude sigurno ako radi na 4,9 mora i preko 5...
Meni je sve preko 4.7 neisplativo jer traži puno veće voltaže, treba blizu 1.5 (1.475 ili 1.485 ak se ne varam) da bi benchao na 4.9, na 5 nemoš benchat ni sa 1.52 (max voltaža po intelu) - vjerovatno bi se dalo pod vodom, 212 evo je slabašan za tako šta.
Ja na toliko drzim 4.4..
Koliko dobiješ u cinebenchu na stock i na 4.4 GHz?
vrtio sam na 4,6 ak ti to kaj pomaze:
stock ni neznam kaj znaciedit.(napon ide drasticno dolje ovo su mi druge postavke)lp
Kaj je to, neki iz NDH hladnjak ....
Pa što se dogodilo sa prošlim?
Pa što se dogodilo sa prošlim?
Može bit da je iz njega izaša bili dim
Trazi neki primjerak sa kojim moze prestici nase i5ice
Teško je očekivat da će svaki ići preko 4.9ghz. Ljudi masno zarađuju na takvim procesorima (ako znaju što imaju, naravno).
Jel 6600k isa 5?
Teško je očekivat da će svaki ići preko 4.9ghz. Ljudi masno zarađuju na takvim procesorima (ako znaju što imaju, naravno).
Zaraduju na budalama, na nicem drugome, neznam tko bi normalan kupio proc samo zato sta ide na 5+ ghz za vecu cijenu nego je normalan proc u ducanu.
OC scena je prilično velika, naravno ne očekuje se da će normalan user kupiti takav proc ali nekome je to bitno pa čak i zarađuje od oc rezultata i nije mu problem platiti više u startu kako bi radio sa dobrim čipom.
Ne nego uzmes par komada procesora i ostavis si najbolji , a inace dok dodjes na natjecanje dobis tamo procesore na biranje pa uzmes koji zelis