Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 615.828
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
12 godina
Re: Intel i5 Club
D3lBoy kaže...

Moj OCan je bio brzi od 3770k stock ali opet 

Istina ali i 2600k, 3770k, 4770k se mogu klokati a onda opet FX nema šanse

Sami sebi smo najveci neprijatelji
11 godina
neaktivan
ansha kaže...

U cinebench-u ce i5 biti dosta sporiji od clockanog fx-a, al dobro, nije da je cinebench bitan.

Zato i kažem, znam da ce bit sporiji i u cpuz benchmarku barem sto se tice multi threaded testa. A ovo da je clockani i7 brži znam, ali kažem ok se drzi kada ga neki usporedjuju sa Ivy Bridge i3 i slicno. Sve u svemu vjerujem da cu bit zadovoljan, prvo sto mi je upalo u oko je preko duplo niža potrošnja struje sa i5 haha

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2015 19:05 (D3lBoy).
17 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...
D3lBoy kaže...

Moj OCan je bio brzi od 3770k stock ali opet 

Istina ali i 2600k, 3770k, 4770k se mogu klokati a onda opet FX nema šanse

Istina ali za ovog FX-a moraš duplo manje raditi .

11 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Evo me u klubu, napokon sve stiglo i sve sastavljeno. Zanima me jel tko sa skylakeom ima problema sa citanjem temperatura ? Meni vise ne cita ni u Open Hardware Monitoru ni Aidi, samo u hw monitor pro (trial......) i Core temp. Također, pošto sam prelazio sa AMDa na Intel očekivao sam i ponovnu instalaciju windowsa kako je i pola interneta reklo, no sve radi !?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Evo me u klubu, napokon sve stiglo i sve sastavljeno. Zanima me jel tko sa skylakeom ima problema sa citanjem temperatura ? Meni vise ne cita ni u Open Hardware Monitoru ni Aidi, samo u hw monitor pro (trial......) i Core temp. Također, pošto sam prelazio sa AMDa na Intel očekivao sam i ponovnu instalaciju windowsa kako je i pola interneta reklo, no sve radi !?

Ja sam isto vise puta mijenjao intel/amd bez reinstalacije winsa i nikad problema..

13 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

to ti je vjeciti problem s novim socketima, senzorima i na kraju moras cekati hw monitoring programe za updejtove...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
Intel i5 Club

kako je ovo moguće da se brzina pomakne iznad 3700mhz na svim jezgrama u falout 4, kad dosad niti u jednom slučaju, čak niti na occt linpack testu nisam vidio iznad 3700mhz koliko mu je i najveći turbo core po defoultu  

screen dolje ako tko može razjasniti

EDIT: zaboravio sam reći da je u pozadini spuštena radila neka ženina mmo igrica zbog nabijanja experiencea, mislim da je ona tera

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.11.2015 1:28 (picajzla0707).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

kako je ovo moguće da se brzina pomakne iznad 3700mhz na svim jezgrama u falout 4, kad dosad niti u jednom slučaju, čak niti na occt linpack testu nisam vidio iznad 3700mhz koliko mu je i najveći turbo core po defoultu  

screen dolje ako tko može razjasniti

EDIT: zaboravio sam reći da je u pozadini spuštena radila neka ženina mmo igrica zbog nabijanja experiencea, mislim da je ona tera

Meni powremeno sa istim procesorom ponekad skoči na 4.7-4.9 ghz, ali voltaža,load,temperature su sve normalne.

No Guts, No Glory.
15 godina
protjeran
Intel i5 Club

@Picajzla

To je do vrijacija u base clocku, trebalo bi biti 100mhz al uvijek varira nesto sitno +/-. 

Ovo drugo, da skace do 4.9ghz krivo reporta sasvim sigurno..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
ansha kaže...

@Picajzla

To je do vrijacija u base clocku, trebalo bi biti 100mhz al uvijek varira nesto sitno +/-. 

ma već neko duže vrijeme imam običaj ostaviti hwmonitor upaljen u pozadini i pogledati kasnije temperature, ventove, opterećenje..., i dosad je bilo što od igara ili bencheva zakucavalo klok na 3700 maksimalno na sve četiri jezgre, a ovo sam sad prvi put vidio da ide preko

znalo je biti na 3699 na dvije jezgre 3700 na druge dvije, sve na 3699 ili sve na 3700, ali preko nikad

nije to bogzna što preko 3700mhz, ali me čudi obzirom da se to dosad nije događalo

15 godina
odjavljen
ansha kaže...

@Picajzla

Ma to i ja mislim jer nema smisla ako je lockan procesor.

No Guts, No Glory.
11 godina
Intel i5 Club

Najtačnija je intelova turbo boost aplikacija, ovo ostalo je onako...

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i5 Club

Pozdrav, evo me s jos jednim obicnim i5 4690! decko je tek ovih dana izasao iz vietnama!lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Intel i5 Club

?????,pogledaj link?

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Pozdrav

Trebao bih pomoć oko izbora procesora i mbo, uzeo bih 4690K i ploču koja može podnijeti solidan clock...

Razlog je jednostavno ArmA3. Fx kojeg imam je nedovoljan za normalan fps +30.

Još me zanima ramovi koje imam su 1866, a vidim da su Inteli uglavnom 1333/1600, dali moram mijenjati i njih? Jeli bolje da prelazim na DDR4?

Svaki prijedlog je dobrodošao....

vas-hrv
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Skylake ima malo bolje single core performanse ali ništa vrijedno bacanja velike love, imam 6600 i ddr4 2133mhz i arma i dalje radi ko crap u gradovima, ovako van gradova ide preko 60 u king of the hillu sa 70ak igraca, u gradu pred kraj matcha sam imao oko 30fpsa. Ali to moraš racunati i koliko dugo traje match jer u armi svakih pola sata sve gore performanse budu na pocetku bude masu fpsa ali vec nakon jedan sat je muka živa :) Vidio sam 6600k na njuškalu povoljno, ako ima garanciju to preporucam

17 godina
odjavljen
Intel i5 Club

I koliko si zadovoljniji sa trenutnim i5 u odnosu na prethodnog FX-a. Vrijedi li tu razliku u novcima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Onako kako sam i ocekivao, napokon mi grafa radi na full loadu i neke single core igre rade dosta bolje arma/witcher 2 i slicno. Ali naravno nista drasticno jer realno procesori i igre ne mjenjaju toliko performanse kao kad se upgradea gpu. Ali mislim da se isplatilo jer ne mislim ovo mjenjat koju godinu, kad bude bio kao danas i5 ivy/sandy bridge onda cu ga mozda mjenjati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 22:39 (D3lBoy).
16 godina
Intel i5 Club

Evo da se javim,uskoro se i ja pridruzujem floti i5-ovaca sa i5 2400s,nije high end,ali posluziti ce nakon i3 i Phenom II x4 920. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
Imao sam ga ja. Malo štuca na stock brzini, ali jednostavno ga oveclockas na 4ghz i onda radi ko šampion. Naravno uz dobru plocu.
16 godina
Chico12 kaže..
Imao sam ga ja. Malo štuca na stock brzini, ali jednostavno ga oveclockas na 4ghz i onda radi ko šampion. Naravno uz dobru plocu.

Ploca je MSI H61m-P20(G3) tako da nista od overclocka nazalost,nemam volje,a ni novaca plocu za overclock kupovati,ukljucio sam MSI onaj tool za automatski overclock,koliko pomogne-pomogne :)

definitivno velik upgrde sa i3,najvise radi igara poput fallout 4 i GTA 5.

Da pitam odmah tu,da li ce i5 2400s biti bottleneck za grafe tipa R9 390 ili GTX 960-GTX 770,a mozda bi piknuo r9 290...

Citam na netu,neki kazu da je bottleneck,koristio bi ga kad uzmem takvu grafu na full HD rezoluciji...

13 godina
protjeran
Vise manje ce gurati nekako ove slabije jer ces smanjivati detalje pa ces imati dobar framerate a r9 290 niti u ludilu!lp
15 godina
Intel i5 Club

Evo, ja u firmi napucao strojčić:

MSI Z170A PC Mate, i5-6600K, 4x 8GB DDR4-2666 (FuryX), Fractal Design 2300, Fortron 700W, Corsair H80i GT, 2x 1TB Toshiba i Samsung 850 Evo 250 GB - nažalost SM 951 u M.2 formatu ostao nedostupan

i K2200 grafa

nakon početnih muka s paljenjem (hint - stavite 1 RAM u 2. slot - pa BIO update, pa sve popunite tek onda), nafitiljio ga na 4.5 GHz uz minimalan trud - samo sam digao Core CPU napon na 1.33, postavio takt RAMa i učitao XMP

instalirao W10 Pro i sad mi je sumnjivo "hladan", nakon Wprimea, OCCTPa mi je na max 60°C..

uglavnom lakši za OC od 4690K, ali i dalje preskup - kao i 4690K, pred 14 mj. je bio 550 kn jeftiniji....

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Intel i5 Club

Dosao i5 2400s,ajme kakav boost u GTA 5,nevjerojatno +10-15 fps u gradu kad su najvece guzve,cak do 20 fps vise,CPU usage 99 % u gradu lol.

Idem sad isprobati Dying Light i jos par igara,nego imam problem,stavio sam termalnu pastu i stock cooler,ali temperature u idleu u sobi di je 10 stupnjeva 60-65,a kad igram GTA 5 penje se do 84 stupnja.

Vjerojatno cooler nije dobro sjeo na CPU ?

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i5 Club

pa najvjerojatnije, jer taj tvoj cpu na 5ghz nemre doci na te stupnjeve

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Stjepanj kaže...

pa najvjerojatnije, jer taj tvoj cpu na 5ghz nemre doci na te stupnjeve

Evo ga,stavio sam ponovno termalnu pastu,ucvrstio i provjerio dobro cooler da li je sjeo i evo temperature.

Temperatura okoline je negdje oko 5 stupnjeva.

Izgleda za ljeto ce trebati malo bolji cooler ili sam opet negdje zeznuo ? Cooler je 100 % ucvrscen,termalna pasta stavljena.

I nije mi jasno kako mogu overclockati,zar se K verzija jedina moze OC-ati ? Vidim mogu dizati mnozitelj ?

12 godina

Da "k"verzija se jedina može klokati (doduše i one i5-ice i i7-mice bez "k" se mogu dignit malo poviše maximalnog turbo množitelja al za to triba "z" čipset.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
15 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Da "k"verzija se jedina može klokati (doduše i one i5-ice i i7-mice bez "k" se mogu dignit malo poviše maximalnog turbo množitelja al za to triba "z" čipset.

Ne mogu od haswell-a na dalje...

13 godina
protjeran
Naravno da moze...no niti priblizno kao sandy i ivy bridge procevi!
15 godina
protjeran
Intel i5 Club

Lol, naravno da nemoze, ako moze kako to da tvoji nisu isli preko??

Moj PC  
0 1 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice