Dakle, kakva je razlika između Intel Pentium Dual Core i Core2Duo?
Intel dvojba
- poruka: 17
- |
- čitano: 2.136
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dual Core ti je slabija verzija dvojezgrenih procesora za laptope i nezahtjevne korisnike koji bi ipak željeli raditi dvije stvari odjednom...nisam siguran ali mislim da Dual Core ima jednu fizičku ,a dvije logičke jezgre dok Core 2 Duo ima dvije fizičke i logičke jezgre
Tehnički koliko se ja sječam, Dual Core je 64 bitni procesor sa dvije "virtualne" jezgre pod istim pokrovom....
Praktički jednojezgreni procesor al 64 bit ready. Isto kao i AMD Athlon 64 (bez X2).
Dok je Core 2 Duo pravi dvojezgreni procesor, tj. ima dvije zasebne jezgre.
Možda me sječanje ne služi, i možda sam u krivu, slobodno me ispravite.
Mislim da sam čitao u jednom Bugu da Dual Core imaju dvije jezgre, kao i Core2Duo.
Koje su ovo gluposti u ova tri odgovora, da je to nevjerojatno.
Pentium Dual Core - Pentium sa dvije jezgre slabiji nego c2d
Core2Duo- intelov dvojezgreni procesor jači od Pentiuma
Razlike imeđu punokrvnih Core2 i Pentium E procesora se očituje u:
Brzini sabirnice, količini cachea, instrukcijama i virtualizacijskoj tehnologiji, te najčešće i u samom OC potencijalu.
Nisu li ti Pentiumi zadnji izdisaj Netburst arhitekture?
Ili sam propustio nesto, pa Intel pakuje i Core2 procesore pod starim nazivom?
A i oni zbunjolu rade...
Umri Pentiume, umri već jednom, nek ti Bog duši mir podari! :)
Koje su ovo gluposti u ova tri odgovora, da je to nevjerojatno.
Dakle, E5200 ne bi mogao pokretati Vistu Ultimate 64bit? Nego samo onu 32 bitnu?
Alo i dual core i c2d spadaju u istu porodicu dvojezgrenih procesora, samo sto onaj prvi ima svega 1mb cache-a i nema virtualization tehnology, fsb mu je na 800, dok c2d imaju do 6x veci cache, vt, fsb do 2x veci.... znaci razlikuje ih najvise cache memorija.
Ja sam imao dual core e2160 i sasvim je solidan procesor bio, kloknuo sam ga na 3.4ghz i jeo je sve amd-e pred sobom, a sada sam na q6600 @3.2ghz i to je stvarno zvijer, nema sta, svi su mi benchmarci dosta narasli, radi viska jezgri, pravi procesor za one koji ne misle svake godine mijenjat cpu radi halica poput crysis-a ili takvih nebuloza.
I da svi pentiumi od prescotta su 64 bit, znaci da danas vise ne postoji procesor u ducanu a da nije 64 bit ready, tako je i e5200...
OK, samo ovaj ima 2mb cachea, a ne 1. Dakle, E5200 može pokretati 64 bitnu verziju Viste?
Ok. Sorry, nisam vidio odmah zadnji post, pa sam odmah postavio pitanje.
e5200 mi se cini danasnji best buy... iako ima malo cachea i skromni fsb, ima visok množitelj i može se dosta dobro oc, sa stock hladnjakom radi stabilno na 3,6 ghz... a ako dodaš neki bolji, 4 ghz ne bi trebalo pravit problem